kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: violet58 »

bozenka999 pisze: 22 sie 2017 17:46 POWSTRZYMAM ,się od komentarza,aby nie urazić tych zadowolonych,a może powiedzą jak to robią,że są tak zadowoleni z pracy NFZ ŁÓDZKIEGO.
Poczułem się wywołany do tablicy ;) :D Całkiem niepotrzebny sarkazm, nie urazisz, nie obrazisz bo po prostu nie ma czym. Oczywiście, że powiem bo nie mam nic do ukrycia. Nie wiem czemu to zawdzięczam, ale tylko w drugim wyjeździe do sanatorium zdałem się na łaskę i niełaskę NFZ. Pierwszym była Ustka (VIII-IX), a kolejnym Kołobrzeg (IV-V), więc wydaje się, że trafiłem całkiem nieźle. Ale, że nie od dziś wiadomo,że podróże kształcą - podczas rozmów dowiedziałem się o istnieniu tzw. "zwrotów", szerzej się nie będę rozpisywał bo wszyscy wiedzą o co chodzi. I począwszy od 2011 roku korzystam z tej formy wyjazdów sanatoryjnych z całkiem niezłym skutkiem - oto efekty:
2011 Sopot (VI-VII)
2013 Sopot (VI-VII)
2015 Duszniki Zdrój (VI-VII)
2017 Świnoujście (VIII-IX)
Staram się nie jeździć do sanatorium jesienią i zimą, bowiem mój brak asertywności mógłby się niekorzystnie odbić na kondycji wątroby. ;) :lol: A tak na poważnie, to w rozmowach z NFZ nie jestem zbyt roszczeniowy, czasem jakiś żart o złamanym sercu... i jakoś wychodzi. A może po prostu płeć brzydsza ma jakieś fory u pań z NFZ, nie mam zielonego pojęcia ;) :D
Życzę fajnych skierowań - pozdrawiam
Kończę pakowanie bo ... 1 DDW :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

violet58 ciesz się wyjazdem i nie przejmuj komentarzami.Jest takie powiedzenie "każdy orze jak może" czyli w prostym tłumaczeniu każdy stara się o swoje jak tylko potrafi, jak tylko życie mu pozwala,jak sprzyjają okoliczności.
Zazdrośni byli i będą...
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Felice...nikt nie pisze o zazdrości i nie jest zazdrosny. Zastanawiamy się tylko, jak długo przyjdzie nam czekać na swoje szczęśliwe dni i jak to jest rozpatrywane. Jakbyś czytała może dokładniej nasze wpisy, to zauważyłabyś, że zastanawiamy się cały czas nad procedurą przydziałów. Np. miedzy mną a koleżanką była różnica jednego numerku a wnioski złożyłyśmy w jednej kopercie i z tymi samymi schorzeniami. Ona ma przydział już od dwóch tygodnia a ja nadal czekam. Stąd nasze wpisy. A to że uważamy, ze nasz Fundusz to żenada... wolno mieć własne zdanie
Awatar użytkownika
Halynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2017 12:58