CZERNIAWA ZDRÓJ

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
anna56
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2013 17:50

CZERNIAWA ZDRÓJ

Post autor: anna56 »

Czy jest ktoś, kto zaczyna turnus w Czerniawie od 28.06.2013r ?
Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
pedro224
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 18:24
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 15

Re: CZERNIAWA ZDRÓJ

Post autor: pedro224 »

Byłem tam w 2012r, w maju. Tam jest jedno sanatorium dla dorosłych Klinika Młodości się nazywa.Fajny obiekt , bardzo ładna okolica . Pięć kilometrów do Świeradowa ,ale można iść górami pewnie jest bliżej. Miło wspominam pobyt i obsługę tego sanatorium.Szkoda tylko ze tak mało osób jest na turnusie.Życzę Ci miłego pobytu.Pozdrawiam Piotr.
anna56
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam ,
Pocieszające jest Piotrze to co piszesz, mam nadzieję, ze moj wyjazd będzie równie miły jak Twój. Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Anno56, będziesz w Czerniawie o najpiękniejszej porze roku :) Początek lata i cudowne okolice z pewnością Cię zachwycą.
Jeśli lubisz czynnie spędzać wolny czas, będziesz miała gdzie spacerować i podziwiać piękne widoki, jakich nie brakuje
w Górach Izerskich.
Pozdrawiam i życzę Ci wspaniałego pobytu :D
anna56
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję Biedroneczko, mam nadzieję, ze Czerniawa sprawi, ze stanę na nogi i fizycznie i psychicznie bo moje kręgosłupowe dolegliwości powinny już iść precz....mam zamiar zostawić je gdzieś w lesie i całkowicie o nich zapomnieć :)
Lubię spacerować, lubię ciszę i spokój więc myślę, ze będzie fajnie :)
Pozdrawiam serdecznie....
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Anno 56, jesli lubisz spacery po leśnych scieżkach to proponuję Ci na początek spacer zielonym szlakiem na Zajęcznik. Jest bardzo blisko Twojego sanatorium w Czerniawie. Jest tam utworzona niedawno tzw. ścieżka edukacyjna z fajnymi urządzeniami i ciekawostkami edukacyjnymi :)
A później wypad niebieskim szlakiem na wyższe wzniesienie na Sępią Górę i na koniec Stóg Izerski - można wejść łatwiejszym zielonym lub trudniejszym czerwonym szlakiem. Na Stóg Izerski można też wjechać kolejką gondolową. Polecam, przepiękne widoki na całe Izery i Świeradów-Zdrój. Pozdrawiam Cię i pozdrów też, proszę, ode mnie Świeradów ;) :D
anna56
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję Ci Bierdoneczko za pożyteczne rady, na pewno z nich skorzystam i poznam wszystkie tamte szlaki, już się nie mogę doczekać tych spacerów, oby tylko przestał padać deszcz. Ale 24 dni to dośc dużo więc na pewno i słoneczko nam zaświeci. Oczywiście nie zapomnę pozdrowić Świeradowa i okolic od Ciebie a jak wrócę napiszę Ci jak było :) Pozdrawiam serdecznie . Anna.
Awatar użytkownika
omega333
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2010 17:23
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: omega333 »

Witaj Anno. Biedroneczka mnie również udzieliła cennych porad. Ja w Świeradowie Zdroju będę 1 lipca, ale w Gracji. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ