Czy wolno czytać cudze listy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Re: Czy wolno czytać cudze listy

Post autor: medi »

Sloneczko pisze: 30 paź 2017 06:45 Medi :kwiat: Ja bym na pewno przeczytała listy pozostawione przez swoich najbliższych. Czytaj Medi :kwiat: I nie myśl o szanowaniu czyjejś prywatności w tym przypadku. Rodzice nie żyją a Ty możesz poznać wiele dobrych, miłych momentów ż życia ich rodzin.
Pozdrawiam :kwiat: I do miłego zobaczenia już niedługo ;) :D
Dopiero teraz przeczytałam Twój post Słoneczko :serce: Wczoraj czytałam do drugiej w nocy i dowiedziałam się z nich ,że mój ojciec którego nie pamiętam (umarł jak miałam dwa lata) bardzo mnie kochał .Szkoda ,że wiele lat temu matka nie dała mi ich do czytania .Zawsze myślałam o sobie jak o kłopocie z którym matka musiała się borykać sama .Warto się dowiedzieć że ktoś uważał Cię za "ósmy cud świata",że byłaś ukochaną córeczką ,najpiękniejszą i najzdolniejszą .
Ps:Dziadku Zbyszku nie miałeś racji .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

medi pisze: 30 paź 2017 16:06
Sloneczko pisze: 30 paź 2017 06:45 Medi :kwiat: Ja bym na pewno przeczytała listy pozostawione przez swoich najbliższych. Czytaj Medi :kwiat: I nie myśl o szanowaniu czyjejś prywatności w tym przypadku. Rodzice nie żyją a Ty możesz poznać wiele dobrych, miłych momentów ż życia ich rodzin.
Pozdrawiam :kwiat: I do miłego zobaczenia już niedługo ;) :D
Dopiero teraz przeczytałam Twój post Słoneczko :serce: Wczoraj czytałam do drugiej w nocy i dowiedziałam się z nich ,że mój ojciec którego nie pamiętam (umarł jak miałam dwa lata) bardzo mnie kochał .Szkoda ,że wiele lat temu matka nie dała mi ich do czytania .Zawsze myślałam o sobie jak o kłopocie z którym matka musiała się borykać sama .Warto się dowiedzieć że ktoś uważał Cię za "ósmy cud świata",że byłaś ukochaną córeczką ,najpiękniejszą i najzdolniejszą .
Ps:Dziadku Zbyszku nie miałeś racji .

I bardzo dobrze :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Medi , jeżeli te listy by pochłonął ogień nigdy byś się tego nie dowiedziała . Ja zawsze wolę wiedzieć , czy to miłe czy złe wieści . Najgorsza jest niepewność . Te listy będą dla Ciebie kołem ratunkowym w trudnych chwilach . Ja zawsze sięgam po nie kiedy jest mi do d..y .Wtedy mam wrażenie jak by nadal moi rodzice byli gdzieś tam obok . Czuję sie bezpieczniej .Medi mądra dziewczynka :serce:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

medi pisze: (...)Dziadku Zbyszku nie miałeś racji .
Ktoś, kiedyś powiedział: "Racja jest jak d*pa, każdy ma swoją."

Medi nie neguję Twojego postępowania. Napisałem wcześniej to co myślę
i podkreśliłem, że jest to moje zdanie w tym temacie. Nie będę więc się
rozwodził na temat co by było gdyby ... Cieszę się z tego, że przeczytanie
tych listów sprawiło Ci tyle radości i wyobraź sobie, że wyjątkowo w tym
przypadku cieszę się też z tego, że akurat nie miałem racji.
forumowicz

Ja również cieszę się , że odnalazłaś coś ważnego i pięknego w tych listach . :kwiat:

Chociaż jestem w dalszym ciągu raczej na nie ....
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Medi,trochę źle sformułowałaś pytanie... to nie są cudze listy,to są Twoje listy.Odziedziczyłaś je po mamie tak jak wszystkie rzeczy,które do niej należały.Nie uważam,żebyś popełniła świętokradztwo. Podjęłaś taką decyzję i nie nam oceniać,czy złą czy dobrą.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Czy wolno czytać cudze listy...

Post autor: jacky6 »

Temat zaczęła "matka założycielka" wątku od spojrzenia historycznego, czyli od starych, rodzinnych listów i to w wersji papierowej.
Czasy się zmieniają.
Podbijam temat pytaniem - jak to widzicie współcześnie - w dobie poczty elektronicznej ?
Tam też występuje zjawisko czytania "cudzych listów"...
A zatem ?

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
forumowicz

Tak gwoli wyjaśnienia , daleka jestem od oceniania Medi w tej kwestii :|
ODPOWIEDZ