Ustroń - Róża od 20.02.2018
-
b-a-s-i-a
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 29 lis 2017 19:16
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Ustroń - Róża od 20.02.2018
hej Maryann, napisz proszę o warunkach i zasadach panujących w róży bo zupełnie nic nie mogę znaleźć! dzwoniłam i wiem, że nie ma jedynek i nie można zarezerwować parkingu - to wiem.
- Maryann
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
-
b-a-s-i-a
- Aktywny Kuracjusz

- Maryann
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
- Maja1912
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2015 11:32
- Staż sanatoryjny: 17
Witam Basiu.
Jak byłam na przełomie marca i kwietnia 2015 r, ale myślę, że od tego czasu niewiele się zmieniło.
Nie wszystkie pokoje są dwuosobowe, są też pokoje typu studio 2+1, 2+2. Zdecydowanie polecam jedynkę z pokoju studio.
Najlepiej być w dniu rozpoczęcia o godz. 7.00. Jest tam jeden pokój 2+1 o bardzo dużym metrażu, co prawda na wschód i trochę chłodno, ale w razie czego jest tam grzejnik. Jest on przerobiony z mieszkania właścicieli tak że wiesz.... naprawdę spory. Widoki piękne są w pokojach na 4 piętrze np pokój 405. Fajna łazienka w dwójce pokój nr 204. Generalnie pokoje są trochę zróżnicowane, ale każdy ma balkon tylko strona zachodnia ma wejście przez parapet co jest uciążliwe, ale da się ogarnąć. Najlepsze i bardzo słoneczne są pokoje od strony wejścia głównego. Z szafami to zależy jak trafisz, generalnie szału nie ma poza tym pokojem 138 i jedynkami ze studia gdzie masz swoją. Bo ta dwójka to ma jedną wspólną w przedpokoju i to małą. Z jednej strony wieszaki i z drugiej krótsza wieszaki i trzy półki oraz komódka w pokoju, ale z jedną półką. Niektóre pokoje mają tylko takie komody. Na lekarza nie masz wpływu bo w zależności do jakiej grupy jesteś zakwalifikowana czy neuorologicznej, ortopedycznnej itd. (są na to odpowiednie kolory oznaczeń )to cała taka grupa ma swojego lekarza, który przyjmuje o swoich godzinach. Na wyposażeniu talerzyk, szklanka,łyżeczka. Ale brałyśmy jak była potrzeba ze stołówki i kupowałyśmy jednorazówki na napoje.
z niej było produktów prawidłowych. Takich typu 1000 kalorii nie ma.
Pozdrawiam
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- Maja1912
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2015 11:32
- Staż sanatoryjny: 17
Zawsze można zacytować w innym dziale, chciałam żeby koleżanka sobie przeczytała, bo nowicjuszka i mogłoby się "zagubić" dla niej
Dopisuje resztę:
Jeśli chodzi o bazę zabiegową to to sanatorium w oddziałach ZUS było i jest oblegane ze względu na bardzo dobrych rehabilitantów, którzy naprawdę indywidualnie podchodzili do pacjenta. Osobiście się o tym przekonałam i daję 6 z plusem. Nawet z racji problemów zdrowotnych, które doszły w trakcie pobytu dostałam ponadlimitowe zabiegi a to się rzadko zdarza.
Pozdrawiam
-
b-a-s-i-a
- Aktywny Kuracjusz

Maju Jesteś Wielka!! Dziękuję Ci bardzo, napisz skąd jesteś to przyjeżdżam z kawą na kawę!! Hi Hi !! wiesz może czy tylko jedna jedynka jest na obiekt czy więcej? a kto o tym decyduje, że dostajesz jedynkę? O to mi najbardziej chodzi bo mam stresa mieszkać z kimś właściwie zupełnie obcym prawie miesiąc - nieskromnie powiem, że ja nie jestem uciążliwa i wolałabym na taką samą osobę trafić. Mam jeszcze Maju prośbę - czy mogłabyś polecić mi jakieś dobre zabiegi oprócz tych kąpieli solankowych, które już sobie zapisałam. Ja jadę na kręgosłup. Z góry dziękuję, jestem nie tylko nowicjuszką na forum ale sanatoryjną też. Uciekam do pracy , zajrzę po południu!! Pozdrawiam paMaja1912 pisze: 02 gru 2017 19:22 Dałam tutaj dla koleżanki, bo to jednak było dwa lata temu i nie wiem czy jest do końca aktualne...![]()
Zawsze można zacytować w innym dziale, chciałam żeby koleżanka sobie przeczytała, bo nowicjuszka i mogłoby się "zagubić" dla niej![]()
Dopisuje resztę:
Jeśli chodzi o bazę zabiegową to to sanatorium w oddziałach ZUS było i jest oblegane ze względu na bardzo dobrych rehabilitantów, którzy naprawdę indywidualnie podchodzili do pacjenta. Osobiście się o tym przekonałam i daję 6 z plusem. Nawet z racji problemów zdrowotnych, które doszły w trakcie pobytu dostałam ponadlimitowe zabiegi a to się rzadko zdarza.![]()
Pozdrawiam![]()
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy