Wieniec Zdrój - Jutrzenka- od 2 stycznia 2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2017 00:20
Oddział NFZ: Śląski

Re: Wieniec Zdrój - Jutrzenka- od 2 stycznia 2018

Post autor: basiusia9 »

Ale miała pani fajnie że pojedynkę miała. Ja się trochę martwię żebym nie była zbyt męcząca dla tej drugiej osoby ( bo pewnie będę miała dwójkę ) Ja mam astmę i często męczący suchy kaszel, chrząkanie, świsty. Do tego doszło mi wysunięcie kręgu szyjnego, i drętwieje mi ręka, boli i łopatka i ramię. Już jest trochę lepiej po zastrzykach i tabletkach od neurologa, ale kurcze przez te bóle ręki wstaje w nocy bo ból nie pozwala mi leżeć, muszę się poruszać. Czasem wziąć Nimesil. Hmm jak ta babeczka której się trafi pokój ze mną nie oszaleje to będzie cud. :D Będzie mi głupio ech, wstyd :lol: :lol: :lol: :lol: :
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No to w takim razie będą balety przy fontannie :lol: :lol: :lol:
nela
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2017 21:54
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: nela »

Właśnie wròciłam z Jutrzenki -o nudzie nie było mowy, ksiażki poszły w odstawkę, dobre zabiegi, towarzystwo, basen, spa, kręgle, ping-pong, codziennie wieczorki taneczne naprawdę wypełnia czas. Do tego wyjścia z kijkami z przesympatyczna p. Juwita po lesie. Basen wyposażony w jacuzzi, tor rzeczny, saunę ( 4 rodzaje). W całej Jutrzence działa Wi-Fi. Wyżywienie moim zdaniem wystarczajace, z możliwościa dopłaty 15zł dziennie za buffet ( szwedzki stòł) wtedy posiłki sa pòźniej- śniadanie od 9-00 do 10-30, obiad od 14-00 do 15-30, kolacja od 19-00 do 20-30 ( około ) Z posiłkòw komercyjnych korzystałam w wekendy - można było sie rano wyspać.
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

nela pisze: 21 gru 2017 22:13 Właśnie wròciłam z Jutrzenki -o nudzie nie było mowy, ksiażki poszły w odstawkę, dobre zabiegi, towarzystwo, basen, spa, kręgle, ping-pong, codziennie wieczorki taneczne naprawdę wypełnia czas. Do tego wyjścia z kijkami z przesympatyczna p. Juwita po lesie. Basen wyposażony w jacuzzi, tor rzeczny, saunę ( 4 rodzaje). W całej Jutrzence działa Wi-Fi. Wyżywienie moim zdaniem wystarczajace, z możliwościa dopłaty 15zł dziennie za buffet ( szwedzki stòł) wtedy posiłki sa pòźniej- śniadanie od 9-00 do 10-30, obiad od 14-00 do 15-30, kolacja od 19-00 do 20-30 ( około ) Z posiłkòw komercyjnych korzystałam w wekendy - można było sie rano wyspać.
To super że nie było czasu na nudę, dobre wieści :lol: :lol: :lol:
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

A może jest możliwość za jakąś tam opłatą dostać pojedynkę ?? dowiem się. Chyba że ktoś na forum spotkał się z takim problemem jak ja mam. Nie chcę być dla kogoś ciężarem z powodu moich dolegliwości ;) ;)
Agnieszka73
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2017 19:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Agnieszka73 »

Z tymi baletami to zalezy chyba na kogo sie trafi :) Za pierwszym razem jak byłam to bylo więcej osób starszych :D bardziej spacerowiczów niż imprezpwoczow :D
nela
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2017 21:54
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: nela »

Sanatorium znajduje sie w hotelu ****; I i IIp to goście comercyjni, natomiast III i IVp to kuracjusze z ZUS i NFZ. Imprezy zabawowe organizowane sa dla wszystkich w pieknych salach z parkietem i barem. Bawiace sie towarzystwo w wieku od 20 lat w zwyż. Muzyka na żywo porywajaca do tańca w każdym wieku : :D . A co do pokojòw 1 osobowych jest ich niemało, także szansa jest zawsze. Chociaż ja jestem zwolennikiem towarzystwa,zawsze raźniej :lol: :lol:
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziewczyny zobaczymy jak to będzie, jakie towarzystwo nam się trafi. Ja lubię ludzi, jak się trafi na osoby co nadają na tych samych " falach " to można gadać godzinami i jeszcze mało :D :D :D wtedy wiek nie ma nawet znaczenia jak ta osoba fajna. Pożyjemy zobaczymy :lol: Ja powinnam dotrzeć na miejsce ok 12 jakoś. Pozdrowionka ;)
Agnieszka73
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2017 19:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Agnieszka73 »

Basiusia skąd jedziesz?Ja z pod Poznania :D wyjadę tak żeby być na ósmą rano :D chcę mieć jedynkę :D tak sobie wymyśliłam :D ale oczywiście nie wiem czy nie pośpię za długo i wyjdzie jak zwykle :lol: Pozdrawiam :D
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Aga ja jadę z Katowic pks em ponad 5 godzin. Pks mam 5:20 odjazd. A do Katowic muszę dojechać nocnym autobusem który jest o 4 :17. Także pobudka wcześnie :roll: :roll:
ODPOWIEDZ