Wieniec Zdrój - Jutrzenka- od 2 stycznia 2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2017 10:32
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 17
Podziękowano: 2 razy

Re: Wieniec Zdrój - Jutrzenka- od 2 stycznia 2018

Post autor: aw21 »

nie zapomnij o ekskluzywnej bieliżnie :?:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Wtrącę swoje trzy grosze , bo byłam i widziałam . Mój pobyt był króciutki ale w większości skoncentrowałam się na tym aby dokładnie przeprowadzić rekonesans :lol: Po pierwsze trudno to nazwać wiochą , bo krówki sie nie pasą , fakt kurort to puki co nie jest ale cała miejscowość to właściwie uzdrowisko , ładny zadbany mini park z pergolami , gdzie nawet w czasie deszczu można pospacerować w kółko , klapnąć na ławeczce ,pogadusiać . Sklepy są dwa , jeden Delikatesy a drugi przemysłowy , hotelik Hel z knajpką i pyszną szarlotką , nawet przy przemysłowym samogonu można skosztować , jest co robić nawet nie wychodząc z obiektu , tylko kaska na bilard , czy kręgle potrzebna , w karciochy przy lobby barze też graliśmy , parkietoterapia to 10 zeta ale bardzo fajna muzyczka i elegancko . 3i 4 piętro to w większości ZUS tam nie ma perskich dywanów - na szczęście , lodówki w większości pokoi były bo się ZUS-owcy zbuntowali . Na 1i 2 komercyjni i NFZ , tam się dywan ściele równo -brrr. :lol: i przepych jak w tureckich serialach :lol: . Obsługa zwinna , sympatyczna , baza zabiegowa na wysokim poziomie . ZUS meldował się że wychodzi , bo o godz. 21 obchód , po meldunku bez problemu , byle pion utrzymać , nie rozrabiać , nie mylić kanapy na holu z łóżkiem, i zjawiać się na zabiegach . Najlepiej jeszcze jutro zeskanuj zaświadczenie i z listem przewodnim , ładnie prosząc własnymi słowami uzasadnij prosbę ,kierując do osoby decyzyjnej. Powinnaś dostać jedynkę . Jedzenie smaczne , możliwośc diet po uzgodnieniu z lekarzem na pierwszej wizycie . Ogólnie uważam że ośrodek sie udał . Nie jest to jednak miejsce dla tych co lubia dużo łazikować, zwiedzać , czy zmieniać lokale na parkietoterapię .Natomiast potrafią postawić na nogi.
JolantaP
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 gru 2017 19:45
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: JolantaP »

Witaj Elu.
Czy mogłabyś opisać jak wyglądają pokoje dla zusowców?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pokoje niczym prawie sie nie różnią od tych dla komercji , czy NFZ , jedynie nie posiadaja wypasionych wykładzin dywanowych na korytarzach i w pokojach . W tych w których byłam na 3 piętrze , chyba 311, ten nr pamietam , trzech pozostałych nie . Dwa łóżka , nakrycie na nie , ręczniki , telewizor na ścianie , była lodówka , w łazience suszarka do włosów , fajnie urządzona łazienka , kilka punktów oświetlenia , tak jak na zdjęciach na stronie bez tych dywanów . Nie pamietam ale chyba w jednym był tez ten zestaw z czjnikiem a w jednym chyba nie było ale nie chce konfabulować.
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2017 00:20
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: basiusia9 »

wiesniaczkaela pisze: 29 gru 2017 20:33 Wtrącę swoje trzy grosze , bo byłam i widziałam . Mój pobyt był króciutki ale w większości skoncentrowałam się na tym aby dokładnie przeprowadzić rekonesans :lol: Po pierwsze trudno to nazwać wiochą , bo krówki sie nie pasą , fakt kurort to puki co nie jest ale cała miejscowość to właściwie uzdrowisko , ładny zadbany mini park z pergolami , gdzie nawet w czasie deszczu można pospacerować w kółko , klapnąć na ławeczce ,pogadusiać . Sklepy są dwa , jeden Delikatesy a drugi przemysłowy , hotelik Hel z knajpką i pyszną szarlotką , nawet przy przemysłowym samogonu można skosztować , jest co robić nawet nie wychodząc z obiektu , tylko kaska na bilard , czy kręgle potrzebna , w karciochy przy lobby barze też graliśmy , parkietoterapia to 10 zeta ale bardzo fajna muzyczka i elegancko . 3i 4 piętro to w większości ZUS tam nie ma perskich dywanów - na szczęście , lodówki w większości pokoi były bo się ZUS-owcy zbuntowali . Na 1i 2 komercyjni i NFZ , tam się dywan ściele równo -brrr. :lol: i przepych jak w tureckich serialach :lol: . Obsługa zwinna , sympatyczna , baza zabiegowa na wysokim poziomie . ZUS meldował się że wychodzi , bo o godz. 21 obchód , po meldunku bez problemu , byle pion utrzymać , nie rozrabiać , nie mylić kanapy na holu z łóżkiem, i zjawiać się na zabiegach . Najlepiej jeszcze jutro zeskanuj zaświadczenie i z listem przewodnim , ładnie prosząc własnymi słowami uzasadnij prosbę ,kierując do osoby decyzyjnej. Powinnaś dostać jedynkę . Jedzenie smaczne , możliwośc diet po uzgodnieniu z lekarzem na pierwszej wizycie . Ogólnie uważam że ośrodek sie udał . Nie jest to jednak miejsce dla tych co lubia dużo łazikować, zwiedzać , czy zmieniać lokale na parkietoterapię .Natomiast potrafią postawić na nogi.
Witam. Z tą wiochą to głupio wyszło, niepotrzebnie powtórzyłam komentarze bo pisali że nie ma tam sklepów i gdzie wyjść.Już tam nie zaglądam. Tutaj mam fajne forum,nie będę czytać głupot, wiadomo że nigdy wszystkim się nie dogodzi :) Dziękuję za radę napiszę prośbę z uzasadnieniem :D Ja nie jestem wymagającą osobą, nie chce tylko nabrać niepotrzebnych rzeczy. Super że potrafią postawić na nogi, na to liczę.Pozdrawiam ;) ;)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Spoko . Ktoś po prostu tak określił tą miejscowość , bo nie jest to kurort. Wokół lasy i głusza ale jest to tak zorganizowane ze czasu na nudę nie ma a przy tej ilości zabiegów to i tak mało wolnego. Natomiast ośrodek na nudę nie pozwoli a i jak pogoda kiepska to i w kurorcie lichutko jak sanatorium nudą wieje . Dla spragnionych rozrywki to autobusik dwa kroki i do Włocławka . Galeria Handlowa Lidle , Biedronki , :lol: :lol: Jakieś wystawy . Wysyłaj i nie czekaj , bo ktoś może być pierwszy . Przecież mało prawdopodobne aby 6 osób było po amputacjach , czy z łuszczycą .
kuco
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2017 09:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kuco »

Witam ja tez jestem 79 i chętnie przy tej fontannie sobie posiedze :)
tf_tomm
Na forum od: 24 gru 2017 16:18
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: tf_tomm »

I jak mija pierwszy dzień. Jakieś spostrzeżenia? Rady? Będę od 4.01.
Agnieszka73
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2017 19:06
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Agnieszka73 »

Po pierwszym dniu no cóż jest tutaj bardzo ładnie :D kart do zabiegów jeszcze nie ma to uczucie raczej jak na wczasach :lol: wzięłam jedynkę niby fajnie bo sama ale jak tak dalej pójdzie to będę na ludzi szczekac :lol: bo nie ma z kim pogadać :lol: To jest piękna taka złota klatka :lol: kto lubi to napewno się może tutaj wyciszyć :D
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

Agnieszka73 pisze: 03 sty 2018 09:50 Po pierwszym dniu no cóż jest tutaj bardzo ładnie :D kart do zabiegów jeszcze nie ma to uczucie raczej jak na wczasach :lol: wzięłam jedynkę niby fajnie bo sama ale jak tak dalej pójdzie to będę na ludzi szczekac :lol: bo nie ma z kim pogadać :lol: To jest piękna taka złota klatka :lol: kto lubi to napewno się może tutaj wyciszyć :D
A czy pokój rezerwowałaś wcześniej, czy udało się na miejscu?
ODPOWIEDZ