Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
monida
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2018 17:29
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Lubelski NFZ

Post autor: monida »

Dzięki za odpowiedzi, jeszcze trochę poczekam i się samo wyjaśni. :lol: Naprawdę nie mogę się doczekać gdzie i kiedy :D. Leczenie neurologia. Dobranoc
babie lato
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2016 19:20
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: babie lato »

Wojtek 11. Mamy zbliżone numery to możliwe razem wyjedziemy. Ja oczekuję miejscowości nadmorskich. Czy NFZ spełni oczekiwania. :kwiat:
wojtek11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2012 14:45
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: wojtek11 »

babie lato pisze: 27 lut 2018 17:18 Wojtek 11. Mamy zbliżone numery to możliwe razem wyjedziemy. Ja oczekuję miejscowości nadmorskich. Czy NFZ spełni oczekiwania. :kwiat:
Witaj babie lato pytasz czy NFZ spełnia oczekiwania składałem 3 razy wniosek do miejscowości nadmorskich zawsze dostawałem 2 razy Arka 1 raz Lech w Kołobrzegu ostatnio byłem w Iwoniczu pozdrawiam i życzę cierpliwości jeśli chodzi o mnie wolę góry :) :)
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Witam, dzisiaj 100 w dół/dla tych poniżej 1000/.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Dla tych poniżej 500 tylko 85 w dół :lol:
Jordan
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2018 22:26

Post autor: Jordan »

A ja z innej beczki.Mam już przyznane sanatorium w ramach prewencji ZUS . Pobieram zasiłek rehabilitacyjny. Co się stanie ,gdybym odmówił i nie pojechał??
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Właśnie skończyłem rozmowę z panią przydzielającą sanatoria. Zadzwoniłem z pytaniem jaki jest aktualnie okres oczekiwania na sanatorium ze zwyrodnieniem kręgosłupa. Odpowiedź jest taka. W zasadzie to 20 miesięcy ale nie należy się tym sugerować ponieważ jest to zależne w dużej mierze od ilości skierowań z danym schorzeniem i okres może się wahać od 14 do 22, 23 miesięcy. W związku z tym nie ma szans wyliczyć sobie okresu w jakim sie trafi na przydział. Z innymi schorzeniami jest podobnie. Czysta loteria. :shock: :(
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jordan pisze: 27 lut 2018 20:14 A ja z innej beczki.Mam już przyznane sanatorium w ramach prewencji ZUS . Pobieram zasiłek rehabilitacyjny. Co się stanie ,gdybym odmówił i nie pojechał??
W zasadzie tu piszemy na temat NFZ-u ale moja rada jest taka abyś zadzwonił do ZUS-u i dowiedział się z pierwszej ręki.
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

WitajJanku....czyli nic nowegi nam tu nie powiedziałeś :D. A Ty znowu chcesz jechac ;)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Oczywiście ze tak tylko obawiam się , że oni nie mówią o tym ale patrzą też na wiek i starocie takie jak ja to tak wycyrklują, że przydział będzie na jesieni albo w zimie a tego bym chciał uniknąć.
ODPOWIEDZ