Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
babie lato pisze: 27 lut 2018 17:18
Wojtek 11. Mamy zbliżone numery to możliwe razem wyjedziemy. Ja oczekuję miejscowości nadmorskich. Czy NFZ spełni oczekiwania.
Witaj babie lato pytasz czy NFZ spełnia oczekiwania składałem 3 razy wniosek do miejscowości nadmorskich zawsze dostawałem 2 razy Arka 1 raz Lech w Kołobrzegu ostatnio byłem w Iwoniczu pozdrawiam i życzę cierpliwości jeśli chodzi o mnie wolę góry
A ja z innej beczki.Mam już przyznane sanatorium w ramach prewencji ZUS . Pobieram zasiłek rehabilitacyjny. Co się stanie ,gdybym odmówił i nie pojechał??
Właśnie skończyłem rozmowę z panią przydzielającą sanatoria. Zadzwoniłem z pytaniem jaki jest aktualnie okres oczekiwania na sanatorium ze zwyrodnieniem kręgosłupa. Odpowiedź jest taka. W zasadzie to 20 miesięcy ale nie należy się tym sugerować ponieważ jest to zależne w dużej mierze od ilości skierowań z danym schorzeniem i okres może się wahać od 14 do 22, 23 miesięcy. W związku z tym nie ma szans wyliczyć sobie okresu w jakim sie trafi na przydział. Z innymi schorzeniami jest podobnie. Czysta loteria.
Jordan pisze: 27 lut 2018 20:14
A ja z innej beczki.Mam już przyznane sanatorium w ramach prewencji ZUS . Pobieram zasiłek rehabilitacyjny. Co się stanie ,gdybym odmówił i nie pojechał??
W zasadzie tu piszemy na temat NFZ-u ale moja rada jest taka abyś zadzwonił do ZUS-u i dowiedział się z pierwszej ręki.
Oczywiście ze tak tylko obawiam się , że oni nie mówią o tym ale patrzą też na wiek i starocie takie jak ja to tak wycyrklują, że przydział będzie na jesieni albo w zimie a tego bym chciał uniknąć.