Sanatoria ZUS 2018
-
ewlinka7
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 cze 2014 20:24
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Sanatoria ZUS 2018
-
forumowicz
-
Kuracjuszka_08

- Na forum od: 09 lut 2018 19:22
- Oddział NFZ: Śląski
Na rehabilitacje ambulatoryjna dojeżdżać trzeba codziennie a nie na stacjonarna.ewlinka7 pisze: 13 mar 2018 19:29 Zdar-ek1 - jeżeli chodzi o rehabilitację stacjonarną to owszem.- trzeba na nią codziennie dojeżdżać, ale często sprowadza się ona do zabiegów typu: wszelkiego rodzaju prądy, laser, magnetronic, ultradźwięki, krioterapia miejscowa czy wszelkiego rodzaju gimnastyki no i.jeżeli są to masaże klasyczne. Nie wszędzie ale w niektórych sanatoriach masz dodatkowo możliwość skorzystania z różnego rodzaju zabiegów wodnych typu - kapiele perelkowe, hydromasaże i inne, basenu bądź to do plywania bądź tylko do gimnastyki, czasem kriokomory lub kriosauny czy wszelkiego rodzaju kąpieli czy okładow borowinowych - czego raczej w tej ambulatoryjnej - nie uświadczysz. .. przynajmniej ja się z tym nie spotkalam. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów![]()
![]()
-
xzibi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2013 14:27
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 1 raz
-
forumowicz
Hej,EwuchaEwucha pisze: 13 mar 2018 17:37 Zda-rek u nas w zachodniopomorskim a widze źe ty teź z tego województwa jest w Szczecinie Szpital Zdroje i 3 Maja przychodnia niewiem skąd dokładniej jesteś wiec pisze tam gdzie ja chodzilam
Dziękuję Wszystkim za duży odzew
-
ewlinka7

- Na forum od: 16 cze 2014 20:24
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 4
-
forumowicz
ewlinka7 pisze: 13 mar 2018 19:29 Zdar-ek1 - Nie wszędzie ale w niektórych sanatoriach masz dodatkowo możliwość skorzystania z różnego rodzaju zabiegów wodnych typu - kapiele perelkowe, hydromasaże i inne, basenu bądź to do plywania bądź tylko do gimnastyki, czasem kriokomory lub kriosauny czy wszelkiego rodzaju kąpieli czy okładow borowinowych - czego raczej w tej ambulatoryjnej - nie uświadczysz. .. przynajmniej ja się z tym nie spotkalam.
przeczytałam Twój post i trochę się zdziwiłam
-
forumowicz
bardziej wiarygodne od lekarza prywatnego niż z POZ?ewlinka7 pisze: 13 mar 2018 20:08 Hej Kotek - na stronie ZUS widnieje tylko zapis ze wniosek wypełnia lekarz u którego się leczysz - ja zawsze daję wypełniony przez specjalistę - można też z gabinetu prywatnego - wydaje mi się ,że jest to bardziej wiarygodne niż z POZ. Pozdrówka
a dlaczego?