Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Uważam ,że do każdego zabiegu jak i do relaksacji z udziałem psychologa powinniśmy się odpowiednio przygotować bo w końcu po to tam jedziemy. Wyciszenie i poddanie swego ciała zabiegom jest połową sukcesu , a druga połowa to dopiero poprawność wykonania zabiegów. Sami wiemy jak niektórzy wpadają na zabiegi, traktując je jako przymus , które kolidują w zaplanowanych czynnościach lub umówionych spotkaniach, mało tego podsuwają karty do podpisu. Ja osobiście lubię seanse relaksacyjne, odbieram je jako odskocznie od hałaśliwego otoczenia. A delikatna muzyczka w tle. Dlaczego nie ? bardzo lubię słuchać muzyki. Pozdrawiam
Hej Jestem tu pierwszy raz Jestem po komisji zus z dn19.03. Zostałam zakwalifikowana do wyjazdu do sanatorium. Nigdy nie byłam w sanatorium. Kazano mi czekać 2 tyg na odpowiedź tzn pewnie termin i miejsce. I teraz pytanie: czy jak mi nie będzie pasować miejsce i termin to można się z zusem jakoś dogadać w tym temacie ? Jestem z łódzkiego a wolałabym jechać w góry ale nwm czy to możliwe? Schorzenia psychomatyczne Sprawdzałam mapke i jest Krynica i chyba tam miałabym najbliżej jeśli o te góry chodzi i byłam już i wiem jaki dojazd. 2 pyt to jak przyjdzie odp to za ile zus wysyła ?
po pierwsze: po ok. 3 tygodniach dostaniesz zawiodomienie o terminie i miejscu - co do terminu, mozesz złożyc pismo o o jego zmianę, ale w pismie musza byc zawarte mocne argumenty odnośnie tej zmiany. Bardzo często wraz ze zmiana terminu idzie zmiana miejsca pobytu.
ZUS najczęściej wybiera miejsce oddalone od domu ok. 200 km.
po drugie: termin turnusu to najczęśćiej tak mniej więcj 3-4 m-ce, góra pól roku.
Jeszcze wszystko zalezy czy jestes osoba pracująca, czy na rencie, czy na świadczeniu rehabilitacyjnym - jesli te dwa ostatnie, to radziłabym nie odwolywac sie ani od terminu ani od miejsca.