Wyżywienie w sanatorium
-
forumowicz
Re: Wyżywienie w sanatorium
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
-
ghjkl
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 07 mar 2015 16:43
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 39
-
forumowicz
-
forumowicz
Ja postępuję inaczej, tzn.jeżeli jest możliwość wykupienia wyżywienia komercyjnego przynajmniej dotyczącego śniadań to tak robię. Mogę? czy będzie to źle widziane? A w ogóle to mam prawo do swoich poglądów czy nie?
-
forumowicz
Tak poza tym co jest bardziej nieeleganckie w stosunku do kuracjuszy od stolika ,pójście na śniadanie do innej sali ,czy zjedzenie ulubionego dodatku przy wspólnym stole ?????
-
forumowicz
Ale dobrze że przedstawiasz swój pogląd Peonio. Nie będę ukrywać że jesteś drugą osobą która mówi o tym w ten sposób. Ta pierwsza osoba była w realu nie na forum. Usłyszałam kiedyś , że wykupienie komercyjnych śniadań jest "nie w porządku wobec innych kuracjuszy" Wprawdzie nie do końca rozumiem dlaczego bo w końcu wykupuję za swoje pieniądze a nie za czyjeś. I nie robię tego żeby komuś zrobić przykrość tylko chcę polepszyć swój pobyt w sanatorium. A komercyjne śniadania to nie tylko inny asortyment -to też elastyczne godziny posiłku . Nie ukrywam że nie cierpię wstawać rano, więc chociaż w sanatorium chce tego uniknąć!I to jest dla mnie tak samo ważne jak asortyment . Nawet nie wiem czy nie bardziej ważne!
Optymalnym rozwiązaniem dla mnie są tylko komercyjne śniadania,reszta może być na fundusz.
-
forumowicz
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Zasugerowano wykupieni czy też dokupienie może i lepszego standardu posilłków w Wielkiej Pieniawie.
w buskiej Krystynie przy przyjęciu Pani Dietetyczka również zadawała pytanie czy Dieta ..Sanatoryjna czy raczej Dieta komerrcyjna za DOPŁATĄ
Było uczciwe transpparentne Ci ,którzy dokupili dodatkową opcję wszystkie posiłki spożywali na innej sali w każdej chwili Ci NFZ mogli dokupić i przenieść się .
Zasady sa Transparentne.
Problem jedynie jest taki ,że OFICJALNA STAWKA ŻYWIENIOWA w sanatoriach jest na poziomie 10 lat ( ceny ) do tyłu lub NAWET o 70% niższa niż mają ..Więźniowie o nich jednak dba Ktoś inny i to jest prooblem.
Dlatego ,jeżeli jest taka opcja to jestem nią zainteresowany bo po śniadaniu w sanatorium nie polece do sklepu na przeciw obiektu kupić sobie ...uzupełnienie śniadania bo kolejny raz był biały ser ze szczypiorkiem i tak przez 19 śniadań
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Kuracjusze komercyjni jedli TO SAMO co pozostali zgodnie z dietą. Diet było multum - ogólna,lekkostrawna,cukrzycowa,bezglutenowa,wysokobiałkowa,niskokaloryczna i dla alergików ustalana indywidualnie w zależności od potrzeb.Ilość była taka,że największy głodomór nie miał powodu do narzekań.
Przynosząc na stołówkę jakieś dodatki typu kiełki lub inne warzywa proponowałam wszystkim skorzystanie z nich,inne osoby robiły to samo.