Aspołeczne zachowania w sanatorium

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
forumowicz

Re: Aspołeczne zachowania w sanatorium

Post autor: forumowicz »

;Dobre wychowanie polega na
ukrywaniu tego, jak wysoko
człowiek ceni siebie
a jak nisko - innych. "

Jean Cocteau
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Poprosić o zamianę pokoju dla siebie lub dla współlokatora ,nie obawiać się tej pani czy pana na korytarzu czy w sali zabiegowej. Wstydzic powinna się osoba nie przejawiająca kultury i nie respektująca przepisów .Powinny być surowe kary dla palaczy w pomieszczeniach wyleczylyby z ignorowania przepisów .
Kuracjysz54
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

tico22 pisze: 11 maja 2018 14:34 Witam wszystkich serdecznie, to może z innej beczki, jak radzicie postępować w przypadku pobytu w jednym pokoju z osobą palącą papierosy?. Ja nie pale juź od kilkunastu lat. Jak wiemy w sanatoriach jest zakaz palenia ale..... Byłem jednak ostatnio w pokoju z osobą palącą która już od samego rana np. o piątej rano wychodziła na balkon na dymka albo paliła w WC. Ani się wyspać, no bo siłą rzeczy człowiek się budzi a dym z papierosa i tak wchodzi do pokoju ani spokojne nie można skorzystać z WC. Co radzicie? Zgłosić na recepcji, jak prośby nie skutkują?
Jeśli utrudnia Ci to pobyt , a osoba nie reaguje na Twoje zwracanie Jej uwagi .... zgłoś problem ...

Ja nigdy nie paliłam , wręcz dym nikotynowy jest dla mnie szkodliwy , a w jednym z ośrodków trafiłam na panią palącą . Powiedziała mi o tym w chwili poznania . Ustaliłyśmy pewne zasady , koleżanka ich dotrzymywała i było ok.
Nie do pomyślenia było , aby paliła w pokoju , czy łazience , a jeśli robiła to na balkonie , prosiła , abym zamknęła za Nią drzwi .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum o