Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Post autor: Hipokryt »

andrzej1955 pisze: 12 maja 2018 01:05 Nie wiem co ta smutna historia tu opisana ma wspólnego z Protestem w Sejmie-czyżbyś oczekiwał rozgrzeszenia za to że nie wypiłeś z kimś kawy-to była twoja decyzja i Ty sam sobie wytłumacz tą sytuację :!: :!: :!:
Ojcze Założycielu (tego tematu)
masz całkowitą rację, gdyż przez te moje metafory i odniesienie do poprzednich wpisów mogłeś nie zrozumieć treści tego wpisu (w środku nocy) i związku z tematem, więc wyjaśniam że była to:
Maarek36 pisze: 11 maja 2018 22:52 ...odmowa wypicia kawy z córką z tej rozbitej rodziny.
czyli z opozycyjną posłanką, która zamiast ze mną wypiła kawę z matkami na imprezie integracyjnej.
Ciąg dalszy zdarzeń ogólnie znanych nastąpił - jak w tym temacie ;) A teraz to i tej jednej i tych drugich trochę żal :(
Za propozycję rozgrzeszenia - Dziękuję Ojcze i Bóg Zapłać (bo grzesznik wielki jestem w tym temacie) :D
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Tak jestem założycielem tego tak przynajmniej dla mnie-ale jak widzę też kilku osób-drażliwego tematu-nie wiem co sugerujesz przez pożną porę-dalej nie rozumiem po co był ten wpis, może jestem mało inteligentny i z tego gorszego sortu-rozbitych rodzin jest bardzo wiele-z różnych powodów-proponuję założenie odrębnego tematu,nikt nikogo nie zmusza do pisania na temat tego protestu i wyrażania tu swoich opinii-ale jak już tu piszą to są przez forumowiczów oceniani,fakt jest faktem i Protest Dalej Trwa-jest to przykład Empatii decydentów w rozdzielnictwie wspólnie wypracowanych przez całe społeczeństwo środków do Godnego Życia,Nagłaśnianie jest bardzo wskazane bo wybrańcy Narodu nie wypełniają swoich podstawowych zobowiązań wobec Wyborców :!: :!: :!:Dalej apeluję o nie upolitycznianie tematu :!:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

andrzej1955 pisze: 15 maja 2018 00:24 Tak jestem założycielem tego tak przynajmniej dla mnie-ale jak widzę też kilku osób-drażliwego tematu-nie wiem co sugerujesz przez pożną porę-dalej nie rozumiem po co był ten wpis, może jestem mało inteligentny i z tego gorszego sortu-rozbitych rodzin jest bardzo wiele-z różnych powodów-proponuję założenie odrębnego tematu,nikt nikogo nie zmusza do pisania na temat tego protestu i wyrażania tu swoich opinii-ale jak już tu piszą to są przez forumowiczów oceniani,fakt jest faktem i Protest Dalej Trwa-jest to przykład Empatii decydentów w rozdzielnictwie wspólnie wypracowanych przez całe społeczeństwo środków do Godnego Życia,Nagłaśnianie jest bardzo wskazane bo wybrańcy Narodu nie wypełniają swoich podstawowych zobowiązań wobec Wyborców :!: :!: :!:Dalej apeluję o nie upolitycznianie tematu :!:
Andrzeju
Drogi Mój Kolego

Nie zgadazm się z Twoim wpisem dotyczącym :Dalej apeluję o nie upolitycznianie tematu :!:

Osoby niepełnosprawe powtórze to enty raz szkoda tylko że na Forum Mój krzyk jest słyszalny -To grupa osób ,która Musi walczyć tak Walczyć o swe PRAWA.

Sanatoria to mejsce gdzie teoretycznie każdy po zabiegu Próbuje dojść do formy .
Sanatoria to miejsce Rehabilitacji -stały się miejscem niejednokrotnie Rodzinnych WCZASÓW -Nawet dzis podczas zabiegu pewna Pani Stwierdziła ... a co Ja po 30 latach mam zrobić ze starym przyjechalismy się podleczyć ..ok
Nikt jej nie zabroni -ale inna Pani zadał Pytanie Pani jest w Sanatorium -Pierwsza odrekła Nie w poszpitalnym bo nie będzie czekać 2 lata

Czyli kolejna osoba Niepełnosprana czeka grzecznie .

Andrzeju

Wiele Osób powtarza ,że My Osoby posiadające orzeczoną Niepełnosprawność NIE JESTEŚMY Partnerem dla..Elyt

Najsmutniejsze w tym WSZYSTKIM jest to ,że obecnie rządzący nie wykazują żadnej Empatii Natomiast w stosunku do Tego Pana z Torunia to.....
Zastanawiam się gdyby -tylko czy Dotacje przekazane w róznych formach z róznych ministerstw w roku 2017 - czy nie starczyło by to na Potrzeby Niepełnosprawnych w Polsce.

Wystarczy Zamknąć jednego Odbiorcę

Wiem ,że potrzeby Koscioła sa Wielkie
Wiem ,ze przez 50 Lat Socjalizm -zagarnął Dużo
Ale -Wiem tez w ostatnich latach Zwracano nawet po kilka razy to co RAZ zabrano
a Nawet wsadzono na krótko pewnego doradce z Gliwic -Handlarza ziemią
Wiem ,że Bezdomni -ofiaruja luksuswe samochody ,od których nie płacone sa podatki
i Wiem ,że Inwalidów -DOBRA Zmiana ma w głebokim poważaniu

Zobaczycie za 2-3 dni gdy skończy się Załoba na Śląsku wyprowadzą Ich z Sejmu
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

W tvp info redaktorki o Protestujących-to szantaż niedozwolonymi środkami,powinni wziąć pod uwagę że na spełnienie jednego z postulatów nie ma pieniędzy w budżecie :roll: to dlaczego nikt nie ma cywilnej odwagi wystąpić i powiedzieć że nie ma tych środków-a nadwyżka to ŚCIEMA i Kłamstwo,danina-na rzecz zaspokojenia Niepełnosprawnych od najbogatszych-dlaczego danina-bo my przecież podatków nie podnosimy :roll: ciekawe co się będzie działo jak pojawią się w sejmie oficjele z NATO--też ich nie wpuszczą-tak jak 91-letniej Kombatantki z Powstania Warszawskiego,Gdzie My Żyjemy-TOTALNY SKANDAL :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Andrzeju

Wg marszałka sejmu
Pani mogła wejść -Tylko nie zaonsowała się .

Pieniędzy NIE MA ..Ilu portalowiczów czeka na Zwroty z US ??
Osobiście jako Niepełnosprytny czekam 2 miesiące i 15 dni na całkiem niezły zastrzyk
Ile Osób nie otrzymuje systematycznie 500+ bo są poslizgi

MAMY nadwyżkę w budżecie tylko ,że Ona JEST WIRTUALNA.

A protestujących do niedzieli usuną z SEJMU .

Bo przed Szczytem Mają byc przeprowadzone Prace Konserwacyjne w budynku Sejmu
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Panowie - zgadzam się, że dużo wczoraj działo się w Sejmie w temacie protestujących. A w temacie cisza.
Wczoraj najpierw dostałem na mój tel. taki oto obrazek:
Obrazek
A potem szukam bieżących informacji no i wreszcie jest NEWS:
Przewodnicząca protestujących na konferencji prasowej powiedziała, że „protest nie jest polityczny”. Wcześniej jednak pojawiła się deklaracja dotycząca najbliższych wyborów samorządowych.
No i już wszystko się wyjaśniło.
Więcej o tym jak protestujące odrzucają wszelkie propozycje znajdziemy TUTAJ
Rządowe wczorajsze plany wprowadzenia tzw. "daniny solidarnościowej" to nie jest najlepszy pomysł bo to kolejny podatek i to prowadzący do skłócenia środowisk.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pozwolę sobie na zacytowanie ;

Działaczka i założycielka Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska nie została wpuszczona na teren Sejmu. Chciała się tam spotkać z niepełnosprawnymi i ich opiekunami, którzy protestują w Sejmie od 18 kwietnia.
Ochojska wyjaśniła na Twitterze, że chciała się spotkać z protestującymi już wcześniej, ale uniemożliwiły jej to problemy ze zdrowiem. Kiedy jednak wystosowała wniosek do marszałka Sejmu, ten odmówił jej wejścia i spotkania się z niepełnosprawnymi i ich rodzinami.
Pod wpisem Ochojskiej pojawiły się liczne wpisy komentujące decyzję marszałka, w tym wpis polityka PO Bogdana Zdrojewskiego, który zasugerował, że łatwiej niż dziś do Sejmu było się dostać do Sarajewa w 1995 roku (chodzi o wojnę domową w Bośni i Hercegowinie, podczas której PAH dostarczała pomoc humanitarną - przyp. red.).

"Tak, chyba do Sarajewa było łatwiej się dostać" - odpowiedziała założycielka PAH.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-jan ... ign=chrome

HIPOKRYZJA
Parti Panów
Pewien Szpital w pewnym mieście Zamknięty bo jakiś kacy ma zabieg.
Partia panów może o ile chce odwiedzać -ale Jeżeli ktoś jest z Opozycji -to juz NIE

Zastanawiam się czego rasa panów Boi się w Osobie Pani Ochojskiej ,która Umiała skrzyknąć Tłumy do Pomocy ?
Czego ,ze Ktoś mógłby Ją miast niego zaproponowac na jakieś Eksponowane stanowisko ?

smutne
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Niepełnosprawni- politycznie - Protest w Sejmie

Post autor: jacky6 »

I to jest właśnie przykład hejtu łagodnie pisząc.
Szkoda, że moderator jest na urlopie...
:mrgreen: ... :ugeek:

Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

SERDECZNA prosba do osób nie zainteresowanych o nie komentowanie.
JEZELI PRAWDA BOLI to....
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darku - genialna, prosta i oczywista uwaga! A jeszcze uściśliłbym i dodał:

SERDECZNA prośba do osób, których ten temat nie dotyczy (protest dotyczy osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności i ich opiekunów) o nie komentowanie
JEZELI PRAWDA BOLI to.... "kłamstwo powtórzone 100 razy staje się prawdą"

Co do nie wpuszczenia Ochojskiej to żadna sensacja i jakiś wyjątek gdyż znam co najmniej kilka przypadków że inni przedstawiciele stowarzyszeń nie dostali w tych dniach przepustki jednorazowej. Faktycznie teraz Sejm jest jak twierdza a mój znajomy dostał się tam z delegacją szkolną i wysłał mi fotkę ;)
Zablokowany