kujawiak od 27 lipca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Ananke 50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2018 18:09

Re: kujawiak od 27 lipca

Post autor: Ananke 50+ »

I jeszcze jedno pytanko....
Jak jest z przydzielaniem pokojów czy trzeba być wcześniej żeby ewentualnie szybciej dostać się do lekarza po "lepsze" zabiegi? :D
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witajcie,
byłam w Kujawiaku 4 lata temu dzwoniłam wcześniej i to po kilka razy i potem się udało wstępnie zarezerwować miejsce... Możesz pytać czy można przyjechać wcześniej, jedną dobę, lub poproś o połączenie z paniami które zajmują się rezerwacją miejsc to jest taki pokój za recepcją...Natomiast jak chcesz być wcześniej u lekarza, a przed lekarzem trzeba być jeszcze u pielęgniarki.. No to pytaj o to dobe wcześniej..by przyjechać...Ewentualnie prosić zabiegi z samego rana żeby potem mieć wszystko zaliczone... Jeśli chodzi o obecność po 22:00 to ja miałam taki pokój w media spa , był telefon dzwoniono do mnie i sprawdzano... Ja bywałam zawsze po 22:00 w pokoju....od innych pan wiem że pielęgniarka chodziła, Głównie chyba na poszpitalnym... ale jak nie było się, to z tym też problemu żadnego nie było czy jakiś awantur... Ja tak uważam że trzeba być sanatorium bo mogą być potem czasem różne problemy czy wyrzucą czy spakują do domu..hihi.. trzeba być jednsk zawsze w porządku.... Kujawiak jak i Inowrocław wspominam bardzo bardzo miło , jest naprawdę bardzo ładnie szczególnie w parku..
Życzę dobrych po zabiegów i miłego pobytu i dobrych rehabilitację Serdecznie pozdrawiam...

.
Ananke 50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Muzyczka dziękuję bardzo za informację. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam...mogę przyjechać dzień wcześniej, zameldować się u pielęgniarki a potem u lekarza i prosić o wcześniejsze zabiegi... Ostatnio gdy byłam w sanatorium termin wizyty lekarskiej był ustalony i jeden dla wszystkich "nowych" więc trzeba było odstać w kolejce. A co do zabiegów to były planowane w dziale planowania gdzie niezbyt miłe panie nie chciały nawet słuchać o zmianach bez wyraźnego powodu. Proszę, podpowiedz jak to zrobić żeby wszyscy byli zadowoleni :D
Masz rozeznanie to podpowiedz o jaki pokój najlepiej się wcześniej wystarać :D . Nie jestem nowicjuszką ale każdy ośrodek rządzi się swoimi rozwiązaniami
Jeszcze raz dzięki za info
Pozdrawiam :D
beazet
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2017 16:28
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: beazet »

Witam, w lózkach nie ale w pokoju to juz tak (bez gosci), :D
lis_wan17
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 paź 2017 22:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: lis_wan17 »

Witam
obecnie jestem w Kujawiaku, na reh.ogolnoustrojowej , jestem bardzo zadowolona w
tylko narzekam na to że mam za malo czasu , basen o 6.30 ,zabiegów dziennie 6 szt.

pogoda piękna , wyżywienie dobre ,pokój ok., tańce codziennie :D

tylko się cieszyć :D :D
warto tu przyjechać. ( po 22.00 sprawdzają ( ale tylko głowę wsadza pięlęgniarka)`
pozdrawiam
lis_wan17
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

ja byłam ok. 14-tej na recepcji dostałam 2 -os. (przeważnie pokoje są 2-osobowe), ale jedynki również )
Ananke 50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję za info...
Podobno Kujawiak bylyw remoncie...czy dalej to trwa?
Ciekawa jestem czy pogoda utrzyma sieydo czasu mojego wyjazdu.... Bo w deszczu dzieci się nudzą.. :D
Ananke 50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jeśli tylko będziesz miała czas i ochotę to proszę dziel się wszystkim co ciekawe a i tym co mało ciekawe. Tutaj są tak różne opinie...ale wiadomo że ile ludzi te opinii.
Jednak informacje z pierwszej ręki i na bieżąco są niezastąpione
:roll:
lis_wan17
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

remont w kujawiaku jeszcze trwa na parterze, ale to nie utrudnia w niczym,
zabiegi są rozplanowane na godz. do obiadu i po obiedzie (podobno wszystkim rządzi komputer i sam wyznacza wolne godz.)
ja mam basen już o 6.30. już sie przyzwyczaiłam :)
Tomczyk8390
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2018 10:26

Post autor: Tomczyk8390 »

Jak ja byłam to część była remontowana
ODPOWIEDZ