Sanatorium Julia Szczawnica Zdroj

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Poznaniak65
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2018 14:13
Oddział NFZ: Wielkopolski

Sanatorium Julia Szczawnica Zdroj

Post autor: Poznaniak65 »

Dzień dobry,
jadę do sanatorium po raz pierwszy, (Sanatorium Julia w Szczawnicy Zdrój) i proszę kuracjuszy, którzy tam regenerowali siły o wszelakie, niezbędne informację oraz sugestię dotyczące tego ośrodka. Będę bardzo wdzięczny. Obiecuję,że po powrocie sam zamieszczę swoją opinię i uwagi.
Wszystkich,, forowiczow'' serdecznie pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Sanatorium Julia Szczawnica Zdroj

Post autor: malgorzatas »

Dzień Dobry,Witaj na forum ...może to Ci coś pomoże...

viewtopic.php?f=4&t=19060&p=753439#p753439

Jest to mały budynek...zabiegi są w rożnych budynkach obok siebie położonych...zależy co zleci lekarz...

Blisko wszędzie...pozdrawiam Gośka

viewtopic.php?f=3&t=14857&p=578791#p578791

Tutaj tez masz coś o Juli
Poznaniak65
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję :D
Możesz coś napisać o warunkach pobytu, zabiegach. Wiem, że okolica jest piękna. Kilka razy kończylismy spływ w Szczawnicy.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No niestety nie mogę napisać jak było...bo nie byłam tam kuracjuszem...wiem ze była tam nasza forumowiczka Stokrotka :kwiat: masz za mało postów żeby do niej napisać na pw...dopiero jak napiszesz 6 postów to możesz pisać prywatne wiadomości..ale wiem że była bardzo zadowolona i na nic nie narzekała...ja tam jadę tylko na wakacje...
Poznaniak65
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Tym bardziej dziękuję. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji. M :D
Poznaniak65
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

A propos... Kiedy jedziesz na wakacje jeśli wolno spytać... Jeździsz na nartach?
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja już jestem po wakacjach :D dopiero tydzień temu wróciłam. ..

Nie na nartach nie jeżdżę :? Zimą nie jadę w góry ;)
Od kiedy do kiedy jedziesz do sanatorium :?: szkoda ze nie napisałaś w tytule...może będzie więcej chętnych. ..
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: wyspiarka »

Byłam w Julii jakieś 6 lat temu. W skład sanatorium wchodziły 3 bydynki (Julia, Solar i ???).
Pokoje były w zasadzie 2-osobowe. Ja akurat miałam studio 2+2 i to by chyba najfajniejszy pokój w budynku (akurat w naszej części był taras - jakieś 4x4 metry i lodówka). Na fotce, do której link otrzymałeś od Małgosi (autor Maarek36) ten taras jest tuż pod napisen "Centrum Wczasowo - Lecznicze". Zaletą było też to, że był to pokój na parterze (wysoki parter, więc do pokonania były chyba 4 schodki). Warunki lokalowe są dobre. Oczywiście to nie jest hotel 5-gwiazdkowy ;-) ale nie ma na co narzekać: wszystko czego potrzeba jest na miejscu. Pielegniarki sa w budynku obok (i dobrze ;-) ). Niestety zabiegi też sa "chodzone" w dwóch budynkach w pobliżu (jakieś 50-100 metrów). Kłopot jest zimą z zabiegami "mokrymi"... ale teraz to chyba da się przeżyć taki krótki spacer bez kataru ;-) Stołówka jest na miejscu (w piwnicy). W budynku mieszka ok. 40 osób, więc jest dość "kameralnie". Sam budynek jest świetnie położony, bo w centrum miasta i masz wszędzie blisko :-) Nie pamiętam jak było z internetem, bo ja akurat nie korzystałam z niego podczas pobytu :-) Wśród tylu atrakcji (wycieczki z PTTK, możliwość wejścia na Trzy Korony, na Sokolicę, wypady rowerowe itp.) żal mi było tracić czas na grzebanie w sieci :D
Jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć - pytaj :-)
Poznaniak65
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzięki :D Kiedy trzeba przyjechać żeby dostać pokój w dobrym standardcie najlepiej z balkonem :D
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: wyspiarka »

Ja akurat byłam rano a rejestracja była chyba od 9.00...
W mojej częsci pokoju (studio, o którym pisałam) był taras, czajnik, lodówka...a drugi pokój nie miał nic z tych rzeczy...nawet balkonu.
Zadzwoń do Julii i się upewnij...ale pozostałe pokoje na wyższych piętrach chyba mają balkony. Nie ma tam za to windy...
O ile mnie skleroza nie myli, to w budynku w którym jest sanatoryjna recepcja (ale to ten trzeci budynek, którego nazwy nie pamiętam, ale nie Solar... ) są pokoje bez balkonów.
Na moim turnusie były osoby, które miały skierowanie do Julii ... a mieszkały właśnie w tamtym budynku...
Myślę, że przy rejestracji wystarczy grzecznie poprosić o pokój z balkonem...i już. Przecież tam też pracują mili ludzie :-)
PS. budynek Julia był o tyle "lepszy" od tego z tajemniczą nazwą, że u nas nie było ani dyżurki pielęgniarek ani monitoringu (nie wiem jak jest teraz). Co prawda na drzwiach wejściowych była naklejka z info o monitoringu...ale nigdzie nie było kamerek i można bylo wracać o dowolnej porze... :-)
ODPOWIEDZ