Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: BozenaMat »

Gieniu... z rana dzwoniłam i nic. Jeszcze po 13 spróbuję :)
Wczoraj był jeden zwrot... Szczawno, ale naczytałam się niezbyt pochlebnych opinii o tym miejscu i nie wzięłam :)
Poczekam, może będzie coś ciekawszego, a jak nie......... wezmę to, co dadzą :D
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Joni123 »

Bożenko jakby nie patrzeć to 1 zwrot już był :lol: :lol: dzwoń dalej :)
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Joni........... jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale nie odpuszczam. Zaraz zaczynam "posiedzenie" przy telefonie. Wczoraj by się dodzwonić wybierałam numer......... przez 35 minut :D :D ... nim się wstrzeliłam między zajętością, a tym, by ktoś odebrał :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Bożenko mam pytanie. Na jakie schorzenie był ten zwrot do Szczawna ? i jeszcze jedno pytanie na jakie schorzenie ty zabiegasz o zwrot ?
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

40 minut dzwonienia i...................... nic. :evil:
Ale jedno muszę przyznać, pani z NFZ była bardzo miła. Uraczyła mnie słowami............ "przykro mi, dziś nic ze zwrotów nie wpłynęło, proszę dzownić jutro, pozdrawiam" :)
Czyżby jakaś Forumowiczka i zna naszą determinację??
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbyszku....... jadę z profilu reumatologia (dokładnie to kręgosłup szyjny i lędźwiowy) i na taki zwrot poluję :)
A Szczawno to nie wiem jaki profil był. Nie dopytywałam, bo ze względu na opinie o tym miejscu zrezygnowałam. Może i źle........ ale zobaczę czy czegoś lepszego nie wydzwonię.
Choć może się okazać, że .. jak to mawiają.... "obudzę się z ręką w nocniku"....... i pojadę w grudniu z przydziału......... choć strasznie grudzień mi nie pasuje :(
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bożenko to masz schorzenie na które do sanatorium jeżdżą prawie wszyscy kuracjusze naszych sanatoriów. Ja miałem również reumatologię i żeby jechać nad morze zmieniłem profil na dolne drogo oddechowe. Od zmiany profilu t.j. 1.07 lipca b.r. ubyło mi 5 tys. numerków. Mam obecnie 10300 i dzwonię o zwroty właśnie na ten profil schorzenia. Do miesiąca grudnia wezmę każdy zwrot nad morze.Nawet w grudniu mogę wyjechać nad morze. Wydaje mi się, że uda mi się uzyskać taki zwrot, gdyż w tym schorzeniu jest mniejsze parcie na wyjazdy. Przynajmniej tak jest z prewencji rentowej ZUS, gdyż byłem na takim turnusie w styczniu b.r. Życzę Ci szybkiego uzyskania upragnionego zwrotu i sobie oczywiście też. Ponieważ mamy inne schorzenia nie ma konkurencji między nami. Pozdrawiam. : :lol:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

zbigniew165 pisze: 29 sie 2018 14:47 Ponieważ mamy inne schorzenia nie ma konkurencji między nami. Pozdrawiam. : :lol:
Zbyszku....... w dodatku należymy do innych województw, to już żadna konkurancja :D
Powodzenia w "polowaniu" :)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49

Post autor: Małgosia69 »

Zbyszku czy dzwonisz o zwroty, czy są jakieś??? Rozumiem że nie ma nad morze,a czy trafił Ci się zwrot w inny rejon kraju??? I najważniejsze - jak długo czeka się u nas na powrót do kolejki po weryfikacji??? Ja już miesiąc i tydzień temu wysłałam potwierdzoną weryfikację, a nadal w przeglądarce komunikat,że skierowanie wysłane do weryfikacji. :shock: Chciałabym dzwonić o zwroty we wrześniu, ale jak tak dalej pójdzie, to nie będę miała takiej możliwości. :( Mam nadzieję,że będziesz miał więcej szczęścia. Pozdrawiam. :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Małgosia 69 mój drugi wniosek, który skierowałem o zmianę schorzenia został również potraktowany jako weryfikacja poprzedniego i też czekałem ok. 6 tygodni na zmianę statusu w przeglądarce. W chwili obecnej nie ma żadnych zwrotów w naszym NFZ. Ale myślę, że na początku września zaczną się pojawiać. Podobnie jest w innych Oddziałach NFZ, ale już pojawiają się zwroty oczywiście nie nad morzem. Jak pojawi się jakiś zwrot to dam ci znać. Na zwroty w naszym NFZ poluje też Fionka. Musisz czytać też jej posty, to zobaczysz czy są jakieś zwroty. Mój numer w przeglądarce t 10300. ;) Pozdrawiam
ODPOWIEDZ