Moralność Nasza...Jacy Jesteśmy?
Re: Moralność Nasza...Jacy Jesteśmy?
-
forumowicz
Przypmniała mi się podobnego typu sytuacja podejścia do swoich obowiązków funkcjonariuszy Straży Miejskiej w jednym z kurortów sanatoryjnych na południu Polski.
Pokonując co dzień odcinek drogi z sanatorium do pijalni wód, Panowie Straży Miejskiej łupili właścicieli pojazdów najczęściej z obcą tablicą rejestracyjną, bo swoi wiedzieli o tym miejscu, że tu się nie parkuje, lepiąc mandaty bez skrupułów.
Tymczasem, kilkadziesiąt metrów dalej obok pijalni wód, jest chodnik dla pieszych, przy nim ławeczka, i co?
Wokół ławeczki na chodniku stoją zaparkowane autka, myślę pracowników pijalni wód i prowadzących zabiegi. I oczywiście co jakiś czas patrole Straży Miejskiej nie reagujących absolutnie na ten widok.
-
forumowicz
Przykre to, że My Polacy jesteśmy tak agresywni i potrafimy w proponowanym temacie stworzyć sobie taki żenujący i niski poziom dyskusji, że konieczna jest interwencja, a w efekcie zamknięcie Tematu.
Po co nam to? Przykre.
Czy wystarczy nam być incognito, aby pokazać tyle agresji?
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
-
forumowicz
Masz 100 %racji albo i więcej .Moralność jest taka, jechać na wypoczynek będąc żonatym by poznać kobietę(rozbijać małżeństwa w imię swojego szczęścia
-
forumowicz
No i ......jasno widać tolerację polską.
Widać duże braki w postrzeganiu świata.
Mało wiedzy, zaściankowość, dużo jadu, pieniactwa i napastliwości.
Przykre
a np jak ktoś wkleił słowa modlitwy to jest be
taka jest różnica! nie mam zamiaru z nikim dyskutować,tym bardziej na argumenty,a dlaczego to napiszę później
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Zdar-ek duża część z nas nie jest tutaj incognito ,znamy się z realnego życia. Widocznie nie wszystkim zależy na zachowaniu twarzy
-
forumowicz
-
forumowicz
Kuracjusz54