I jak zawsze , nie wiem od czego zacząć ... wiem , wiem , najlepiej od początku
Sporo osób przyjechało już w przeddzień , przyjęcia teoretycznie miały być od 18-ej , praktycznie były od ok 16-ej . Można było sobie bez irytacji przyjmujących , wybrać pokój .
Przyjmowała pielęgniarka i dwie recepcjonistki . Miłe i uprzejme osoby
Prawie wszystkie pokoje to dwójki z balkonami . Jest kilka trójek , nic mi nie wiadomo o jedynkach .
Niedziela - pierwszy dzień turnusu .... od ok 7,30 pani ze stołówki już "dzieliła" stoliki
Tak kombinując byłam pierwsza u pielęgniarki i pierwsza u lekarza
Pielegniarki .... ja nigdy nie spotkałam sie z nieprzyjemnym zachowaniem z Ich strony , słyszałam , że komuś coś nie pasowało ( jak zawsze )
Lekarze - jest Ich kilku , ja poprosiłam przy meldowaniu ( bo już wtedy przydzielają lekarzy ) o pana doktora , który był moim lekarzem na poprzednich trzech turnusach . Bardzo uprzejmy , sympatyczny człowiek , który wychodzi naprzeciw oczekiwaniom kuracjusza . Najpierw ogólny wywiad , potem wspólne ustalanie listy zabiegów ....
Zabiegi .... ja jestem z nich bardzo zadowolona , bo otrzymałam te , o które prosiłam , wiedząc , ze są mi najbardziej pomocne ... i były , wróciłam podleczona
Kriokomora nieczynna do odwołania , z tego co wiem , naprawa jej , wymaga ogromnych kosztów .
Sauna , basen .. 15 minut ćwiczeń ( kilka dni na rowerkach
Hydrojet , krzesło masujące , kąpiele perełkowe , borowinowe , solankowe , bicze wodne , masaże , i oczywiście inne .. laser , magnetronik , prądy , krio , gimnastyka indywidualna i grupowa , siłownia ....
aa jeszcze okłady borowinowe i parafinowe ..... i oczywiście parkietoterapia
No to o wspomnianej kawiarni
Wstęp 5 zł , soczki i inne napoje , cena przyzwoita
Pokoje .... w pokojach odkąd najstarsi pamiętają , nic się nie zmienia .... ale jest czysto , sprzątanie 3 razy w tygodniu , plus dwa pozostałe tylko wynoszenie śmieci .... weekend wolny .... wymiana ręczników w każdy czwartek .Na wyposażeniu są dwa , duży i mały , można wypożyczyć w recepcji .. duży -5 zł , mały - 3 zł , szlafrok - 20 zł ....
W pokoju czajnik , dla każdego szklanka , łyzeczka i talerzyk .
Stołówka ... obiad na dwie zmiany ... o 13-ej i 14-ej .... śniadanie 8 - 10,30 .... kolacja 17 - 19 .....
Śniadanie i kolacja stół szwedzki .... dużo surówek , dania gorące - po kilka codziennie , sery , wędliny , kiełbaski gotowane , parówki , kaszanki , twarożki , dżem , gotowane warzywa - codziennie dwa ..np kalafior , brokuł , marchewka , fasola szparagowa .... do obiadu trzy propozyje napoi , do śn i kolacji - kawa zbożowa , herbata , nerbata owocowa , mleko , płatki .... kelnerki sympatyczne ..
To by było na tyle .... w organizacji czasu wolnego i minusach