Nałęczów ZNP od 24.11.2018 r.
- Martinka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 06 maja 2014 12:50
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowano: 9 razy
Re: Nałęczów ZNP od 24.11.2018 r.
Witam.
Dorotko ja jadę do Nałęczowa ZNP od 19 lutego 2019 r., czyli zaraz po twoim turnusie prawie.
Czy mogłabyś powiedzieć, jak tam jest
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tylko jak najwcześniej należy dzwonić. Czajnik na korytarzu , lodówki w jednym miejscu na piętrze. Wypożyczenie czajnika 2zł na dobę, wypożyczenie telewizora 5 zł na dobę. Jest jedna sala telewizyjna i biblioteka, na każdym piętrze w pomieszczeniu kuchennym jest mały telewizor. Rehabilitanci OK, można ćwiczyć więcej niż w karcie. Basen jest ok. 1 km. od sanatorium. Wybrałam Atrium i mimo pory roku byłam bardzo zadowolona. Należy się ciepło ubierać , można odpłatnie przedłużać pobyt w basenie ( jest jacuzzi i sauna). Jedzenie jest takie sobie, kupowałam masło i inne( dają ramę, której nie lubię) zupy dobre.
Pod koniec turnusu już miałam ochotę na zmianę i w związku z tym polecam restaurację w Willi Filiks przy ul. Armatnia Góra - smacznie i elegancko. Przy tej samej ulicy jest drewniana kaplica, ksiądz rewelacyjny. Życzę udanego pobytu
- Martinka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 06 maja 2014 12:50
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowano: 9 razy
Dzień Dobry.
Nałęczów troszkę znam, będę tam po raz czwarty, w sanatorium.
Chciałam się tylko dowiedzieć o warunkach bytowych tej placówki.
Wiem, że to sanatorium jest na górce i w sumie daleko do centrum, bo z drugiej strony od przystanku autobusowego
Jeżeli chodzi o Atrium - basen to znam i korzystam zawsze , kiedy jestem w Nałęczowie - specjalny przyjazd z rodziną.
Będąc w sanatorium Fortunat , miałam tam zabiegi codzienne ( łącznie z sobotą) przez 4 tygodnie - wymoczyłam się
Dziękuję za info. Wiem, że muszę wziąć własny czajnik. Zamówiłam sobie pokój jednoosobowy, za doplatą oczywiście.
Pozdrawiam.