Iwonicz Zdrój - Stare Łazienki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
drugi
Na forum od: 16 gru 2011 13:10

Re: Iwonicz Zdrój - Stare Łazienki

Post autor: drugi »

Malgosiu nie kujawiak tylko "Krakowiak" 100m w prawo od "Starych lazienek"stolik rezerwowac wczesniej bo pozniej miejsc juz brak i nie wpuszczaja
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Masz rację Drugi - Krakowiak, co zrobić skleroza mnie dopada ;) :) . A o miejsca faktycznie trudno.
Gosia2018
Na forum od: 26 sie 2018 15:00
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: Gosia2018 »

Problemy zaczęły się już na samym początku. Gdy dojechaliśmy na miejsce okazało się że nie ma parkingu. Jedyny bezpłatny był oddalony o 10 min. pieszo od budynku.
Po dotarciu na miejsce od razu zainkasowano od nas dopłatę za pobyt (pobyt z refundacją NFZ) bez obejrzenia pokoju.
Sam pokój oceniam jako stary, brudny i zaniedbany nie wspominając już o przestarzałych oknach drewnianych zalepianych kitem. Jeszcze gorsza od pokoju była łazienka. Brudna, zagrzybiona co szkodzi zdrowiu, z przeciekającą wanną ( odpływ wanny był zatkany). Hydraulicy interweniowali 2 razy lecz sami uznali naprawianie tego za bezsensowne ponieważ cała instalacja sanitarna jest nie remontowana od wielu wielu lat jak nie wieku. Przechodzimy do wyżywienia o ile to co jedliśmy można tak nazwać. Obiekt korzysta z cateringu, który był po prostu nie dobry. Dało się wyczuć bardzo niską jakość produktów, dania były monotonne i podawane w małych porcjach. My oraz inni kuracjusze uważaliśmy że ziemniaki podawane nam na obiad były pastewne bo nie dało się ich jeść. Po interwencji kuracjuszy sytuacja poprawiła się lecz tylko na 3 dni przy 3 tygodniowym pobycie. Brak deserów oraz owoców. Jeśli chodzi o spędzenie aktywnie czasu na terenie obiektu to chyba jeśli sobie ktoś sam zorganizuje. Wycieczki dodatkowe były odpłatne wyczerpujące i wymagały dobrej kondycji. Sprzątanie pokoi odbyło się 2 razy w ciągu całego pobytu a udogodnienia w postaci wymiany pościeli i ręczników to był dodatkowy odpłatny luksus. Same ręczniki zachęcały do wycierania nimi wody z podłogi. Oczywiście do opłat trzeba doliczyć opłatę klimatyczną - 70zł / os., Telewizor oraz czajnik w pokoju. Obiekt nakazywał powrót do pokoi o 22 nawet kuracjuszom przebywającym tam prywatnie. Same zabiegi były krótkie 10 minutowe i organizowano je nawet w porze posiłków. Obsługa była nie przyjemna. Ogółem odradzamy pobyt w tym ośrodku no chyba że ktoś bardzo lubi spędzać czas tak jak to było za głębokiej komuny. Dopłata za pobyt wynosiła 509 zł/os.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Iwonicz Zdrój....

Post autor: Sloneczko »

Parking 10 minut pieszo od budynku??? :o :o
O matko kochana to gdzieś ty parkowała?
Chyba prawie pod cmentarzem :shock: :?
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Chyba już gdzieś to czytałam :?
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Pewnie w opiniach na Mapach Google'a :) :D Czasem też tak robię (ctrlC-ctrlV) ;) :D :lol:
A raczej na pewno - tam autorka postu podana z imienia i nazwiska.
O ile prawdziwe, to uwiarygodniałoby opisane fakty.
Awatar użytkownika
robbo32
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2018 10:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robbo32 »

a to pech. Właśnie dostałem skierowanie do Starych Łazienek, a tu takie opinie.
Powiedzcie mi czy mogę zrezygnować z tego przydziału i z czym się to dla mnie wiąże?
Czy są jakieś powody, dla których można zrezygnować lub przełożyć wyjazd?
Pozdrawiam Robert
beatricze
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2018 23:35

Post autor: beatricze »

Witam
Tak to prawda Stare Łazienki to masakra.lepiej dzwon lub jedz i podaj sensowne wytłumaczeni, że w tym terminie nie możesz i zmienia na inny termin i obiekt. Sam Iwonicz jest piękny ale zależny gdzie trafisz.Powodzenia
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Sama nazwa mówi, że stare łazienki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
robbo32
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2018 10:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robbo32 »

Czy jest ktoś kto jutro rozpoczyna turnus w Starych Łazienkach?
ODPOWIEDZ