Tolerancja -lub Odmiennosc

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Tolerancja -lub Odmiennosc

Post autor: agunia3 »

Czy jestem tolerancyjna? Na pewno nie toleruję pewnych rzeczy więc nie można mnie nazwać tolerancyjną. To tak tytułem wstępu ;)
Chciałam - tak jak Meduzka - poruszyć ten sam temat, czyli ten ostatni już skasowany o grubych kobietach. Wiem, to miał być temat dla mężczyzn ale jak widać odzewu wielkiego nie było. Na zdjęciu była pulchna/puszysta/gruba (jak kto woli) kobieta. Często widzę jak właśnie takie panie chodzą pięknie ubrane, z uśmiechem na ustach, dobranym makijażem i fryzurą - nie mają kompleksów i cieszą się z życia :) Założyciel tamtego tematu uważa, że kobiety mają być szczupłe, wyglądać tak jak jemu się podoba a reszta jest be! No i zawsze chętne na kurs seksu z takim ciachem ;) To jest tolerancja? A czy kobieta bez ręki czy na wózku inwalidzkim ale szczupła jest w porządku? Dlaczego dookoła faszeruje się nas jakimś wzorcem jak ma wyglądać kobieta? Oczywiście szczupła, wysoka, zdrowa, określony kolor włosów itp, itd...Jeśli każdy z nas wyglądałby tak samo to byłoby fajnie? Czy najważniejszy jest tylko wygląd zewnętrzny i według tego oceniamy człowieka? A charakter? Inteligencja? Reszta się nie liczy?? Oczywiście, że jest dużo ludzi którzy są grubi/pulchni/puszyści i nawet zagraża to ich zdrowiu i nic nie robią ale czy to oznacza, że nie są godnymi nas istotami? Tak to wszystko w tamtym temacie zabrzmiało, ja tak to odczułam...owszem mam kilka kilo za dużo ale dlaczego? Kogo to obchodzi? Jeśli ktoś mnie zna to wie dlaczego, jeśli ktoś mnie lubi to za to jaka jestem i kim jestem a nie za mój wygląd.
Pisząc tak o kobietach z kilogramami na + wychodzą chyba jakieś kompleksy, ubogie emocjonalnie życie.
I pewnie dlatego oferuje im świeczkę bo jest mocny tylko w gębie ;)
Jeszcze temat spotkań: jeśli tu na forum z kimś mi się fajnie pisze, żartuje jak również wymienia wiele mądrych uwag i uważam, że jest ok ale na spotkaniu nie wygląda jak z okładki żurnala to co?

Nie wiem czy udało mi się przekazać to co chciałam bo cholewcia wkurzyłam się troszkę :( Kurczę po prostu nie oceniam ludzi po wyglądzie, po figurze czy koloru włosów... może to ja jestem jakaś odmienna? :roll:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Agunia :kwiat: brawo....twój traktat o byciu lub nie byciu tolerancyjnym jest pierwsza klasa dostajesz ode mnie DWA punkciki: jeden taki na pstryk w łapeczkę :D a drugi słownie P L U S I K
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Nie szata zdobi człowieka . :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

...Lecz wnętrze człowieka . :roll: :roll: :)
Ktoś kiedys powiedział ,że ludzi wrażliwych i wartosciowych ,poznaje się po ich stosunku do zwierząt i osób niepełnosprawnych i coś w tym powiedzeniu jest bardzo mądrego
:kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

kruszynka pisze:...Lecz wnętrze człowieka . :roll: :roll: :)
Ktoś kiedys powiedział ,że ludzi wrażliwych i wartosciowych ,poznaje się po ich stosunku do zwierząt i osób niepełnosprawnych i coś w tym powiedzeniu jest bardzo mądrego
:kwiat:
Droga Kruszynko

Pozwolę Sobie nie zgodzic się z Twym Cytatem dotyczacym ..stosunku do zwierząt.
Cóz może i nie pałam Zbyt wielką MIŁOŚCIĄ do Zwierząt ,ale to przez ICH WŁASCICIELI !!!!!!!
wg mnie np Piesek czy Kotek nie powinien spac w poscieli razem z ich opiekunami sory ..kiedys mialem przyjemność zanocowac u kogoś i dowiedzialem sie ,że piesek śpi z ..Panem i Pania cale kilka godz przewegetowałem na fotelu może dlatego ,ze miałem pecha i ugryzł mnie piesek i po incydencie z nim mialem kilka zastrzykow w ..brzuch.

Osoby niepelnosprawne czym ONE róznią się od tych TZW ZDROWYCH ??
Widzę wiele osób ,ktore dla poklasku LITUJĄ się wypowiadając taki Cytat " taki ladny a taki PECH "
Twierdzimy ,że pomagamy ludziom niepełnosprawnym ale ilu z Nas zdobyło by sie oddac tydzien sego Życia i iśc POMOC do HOSPICJUM za przysłowiowe Bog Zapłać ?
Znam jedno Hospicjum i widzialem tam PRAWDZIWE CIERPIENIE!!!
,niepelnosprawnośc która widzimy to nieraz TYLKO Fizycznośc , a osoby Uposledzone -one dają NIERAZ więcej szczęścia niż Ci Zdrowi
-Oni Ci ..nie obrobia Czterech liter - Oni widząc człowieka Przyjaźnie nastawionego oddadza mu Wszystko.

A co z tzw eutanazja ?
Czy w Narodzie katolickim możemy wyyrazic ..Zgodę na odejście kogoś ,kto CIERPI ?
Czy jesteśmy Tolerancyjni i pozwolimy komus zakonczyć Swój Żywot ?
forumowicz

wg mnie np Piesek czy Kotek nie powinien spac w poscieli razem z ich opiekunami sory ..
Darku, a co Tobie do tego kto z kim śpi? Czy spi ze zwierzakiem, z mężem, kochanką albo partnerem tej samej płci?
Kazdy postępuje wg swoich upodobań, swojego sumienia i własnych preferencji 8-)

Znam jedno Hospicjum i widzialem tam PRAWDZIWE CIERPIENIE!!!
Cierpienie to nie tylko fizycznośc, czasem psyche przysparza większego bólu i nie pozwala normalnie żyć
A co z tzw eutanazja ?
Czy w Narodzie katolickim możemy wyyrazic ..Zgodę na odejście kogoś ,kto CIERPI ?
Czy jesteśmy Tolerancyjni i pozwolimy komus zakonczyć Swój Żywot ?
To delikatny temat
Ja jestem zdania,ze tak jak mozemy zadecydować co się stanie z naszymi organami po śmierci powinniśmy mieć mozliwość świadomego podjęcia decyzji w jakim stadium nieuleczalnej choroby chcemy zakonczyć zycie.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2013 22:20 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przesunąłem jeden znacznik [/quote] by wyglądało jak trzeba. Należy dokładnie pomiędzy znacznikami pisać to na co mają one oddziaływać - cytat, czcionka, kolor..
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

AgaC
Co tyczy się pupili może dlatego mam taka awersję do zwierzat i poscieli -Dlatego ,że musialem Brać te cholerne Zastrzyki w brzuch i mialem niezlą Traumę !!
forumowicz

Rozumiem Darku, to z pewnością nie było miłe :(
Tyle,że nie rozumiem do końca. Bo o ile ogarniam,że nie przepadasz za psami to nie wiem, dlaczego przeszkadza Ci to,że śpią z właścicielami w pościeli :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jest takie powiedzenie ; Właściciele dzielą się na tych co z psami śpią i na tych co się do tego nie przyznają. :D :D :D :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ale nam się temat rozwinął . Dobrej nocy wszystkim. :kwiat: