Tolerancja -lub Odmiennosc
Re: Tolerancja -lub Odmiennosc
-
forumowicz
Język? Pochodzenie?
Kolor skóry, czy wyznanie?
A może własne przekonanie?
Czasem chore i zakłamane...
Bo przecież człowiek
To trochę więcej niż ciało
Więc nie patrz
Bo nie zobaczysz...
Nie słuchaj
Bo nie usłyszysz...
Pokochaj wszystkich ludzi
A poczujesz jak złość
się w tobie gasi...
Bo tego czego nie widać
i to czego nie słychać
Można poczuć
Bo to jest dusza...http://www.youtube.com/watch?v=nZz6XtdmOHY
-
forumowicz
Alice, co do spotkań forumowiczów, to uważam że dobrze że się odbywają. Wiele można skorzystać, uzyskać bezpośrednio cenne informacje od osób które mają doświadczenie w zmaganiu się, niekiedy latami z jakąś dolegliwością. Podpowiedzą, doradzą, nakierują na dobrych fachowców, rehabilitantów, czy wręcz podadzą namiary na sprawdzonych lekarzy którym można zaufać. Przecież nie wszystkie info możemy uzyskać w necie. Jestem tutaj od 2 lat i pamiętam w jakich bólach rodziło się pierwsze spotkanie. Z początku wielki zapał i sporo chętnych osób, a na spotkaniu raptem były 3 osoby: MAX, ja i kruszynka. Ale to się rozkręciło i kolejne były w większym gronie i super zorganizowane. Gdy się poznajemy w realu, to uważam że łatwiej jest potem się komunikować. Co do tego, że trudno jest się nowym osobom przebić na forum, to uważam że też nie do końca to jest tak. Niektórzy wchodzą przebojem, jak np. Many czy Wikapi, inni wolniej, bo nie mają takiej łatwości w nawiązywaniu kontaktów. Zresztą np. jeszcze 2 lata temu nie było na forum tak wielu aktywnych kuracjuszy. Teraz już jest tak, że prawie codziennie pojawiają się nowi forumowicze i tak wiele jest wpisów, że aby być na bieżąco, to naprawdę trzeba poświęcić trochę czasu na odczytywanie postów. Jeszcze kilka słów o kokietowaniu, wzajemnej adoracji i nietolerowaniu na spotkaniach osób z defektami fizycznymi. Napiszę tak; Jesteśmy zupełnie, ale to zupełnie zwyczajni. Każdy jest inny. Jeden chudy, drugi grubszy...,wysoka - niska, łysy - kudłaty. Co to ma za znaczenie jak kto wygląda. Wśród osób które poznałem nie ma wyjątkowo urodziwych..., no pardon - Panie są oczywiście wyjątkowe, zawsze piękne i atrakcyjne. A np. my z MAX-em to trochę ładniejsi od małpy, ale nie przejmujemy się tym. A na forum to przyjemnie gdy słodzimy sobie .., i "ach" i "och"..., a co ? Czemu ma mi nie być przyjemnie..., przecież znamy się z kilkoma osobami osobiście i to miłe. I jeszcze jedno...,na wszystkich spotkaniach na których ja byłem było absolutnie kulturalnie i osoby które poznałem na wysokim poziomie. Niektóre Panie były z mężami,wszyscy się dobrze bawili i nie było żadnej "rozpusty". Teraz jest więcej możliwości spotkania się i poznania. Jeżeli komuś pasuje Krynica, to będzie w Krynicy, jeżeli Ciechocinek, to może do Ciechocinka itd. Pozdrawiam serdecznie...., Nic się nie bać...
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
"Widocznie nie pasujesz tutaj do nas , do tych starszych pań....a o naszych spotkaniach to my piszemy i piszemy co chcemy kochaniutka Alice
Fajna odpowiedź w temacie tolerancji
Mix,trochę nie do końca została zrozumiana idea wypowiedzi mojej.Okazuje się,że czasem warto napisać coś kontrowersyjnego,by zainteresować innych
Jestem absolutną zwolenniczką tego typu spotkań,chętnie w miarę wolnego czasu wykorzystam możliwość poznania w realu tych,których znam z forum.Ja osobiście jestem bardzo otwartą osobą i na ludzi i na okoliczności.Zresztą nie ukrywam się,bo są ludzie z tego forum którzy wiedzą o mnie więcej i znają moją tożsamość.
Trochę ludzi pisze do mnie na pocztę,bo widocznie uznaje,ze mam coś do powiedzenia
Jestem weteranem wyjazdów sanatoryjnych,niektórzy podejrzewają mnie o jakieś malwersacje z tym związane......a ja tylko uległam wypadkowi po którym by normalnie funkcjonować musiałam poddać się intensywnej rehabilitacji.
Pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło,bardzo serdecznie i bez odrobiny agresji.
A może jakieś spotkanie w Warszawie?
-
forumowicz
Kruszynko, swojego czasu dogłębnie interesowałam się chorobami odzwierzęcymi, więc dlatego myślałam,że porozmawiamy o przykładzie który dałaśkruszynka pisze:Aga Cpisząc o chorobach odzwierzęcych zasygnalizowałam problem ,o tym zagrożeniu można poczytać .
A to czy ktoś będzie spał z psem ,kotem czy słoniem nic mnie obchodzi.
Ja wole spać z przystojnym mężczyzną![]()
Natomiast choroba mojej znajomej miała związek z zarażeniem płodu poprzez nieostrożny kontakt z psem(konkretnie choroba przeniesiona od psa) i nie jest to temat tutaj do omawiania ,wybacz.
Pozdrawiam serdecznie
Ktoś rzucił hasło, że zwierzęta toleruje przy budzie i że przeszkadza mu, gdy inni mają odmienne zdanie na temat miejsca w którym czas spędza pies:)Skoro ze wzburzeniem skrytykowano nieprzychylne słowa w stosunku do otyłych pań i uznano je za obraźliwe, to dlaczego jest społeczne przyzwolenie na głośne i niesympatyczne komentowanie tego, co ludzie robią z WŁASNYMI zwierzakami we WŁASNYCH domach? Albo na to, z kim sypiają na codzień? W pierwszym przypadku zasługują na szacunek a w drugim już nie? To trochę zalatuje hipokryzją, prawda?
Dla mnie tolerancją jest poszanowanie cudzych wyborów. Niezależnie od tego jakie one są, jeżeli oczywiście przy tym nie krzywdzi się innych
I tez Cię pozdrawiam
Lubię trudne i kontrowersyjne tematy
Nie oczekuję,że każdy się ze mną zgodzi- ale będzie miło, gdy zwyczajnie postara się zrozumieć inny punkt widzenia
-
forumowicz
Poprawne politycznie
-
forumowicz
-
forumowicz
Ja tez uważam,że spotkania z ciekawymi ludźmi poznanymi w sieci to super sprawa. Mile spędzony czas nigdy nie jest czasem straconym
Tyle,że w życiu nie przyszłoby mi do głowy zastanawianie się , jak mój wygląd będą oceniali inni
Wiadomo- inni ludzie podobają się nam mniej lub bardziej. Ale na spotkanie chyba nikt nie idzie jak na wybieg dla modeli albo na casting na najlepszy towar w miescie?
- many
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 cze 2013 19:00
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 4
Mix-ju ,,Forum jest dostepne dla kazdego ,,niektórzy to siedlisko za bardzo przyswoili dla siebie i tylko siebie,,,łatwo skojarzyc kto jest tu na stałe zameldowany,,Te osoby strzega tego swiata jak swej bielizny
Bardzo podoba mi sie podejscie do tego tematu AgiC ,,kazdy jest inny,,,