Mam skierowanie z ZUS-u do tego Hutnika w Wieńcu zdrój a termin dopiero na stycznia od 02-01-2014 . Czy ktoś tam był , jak tam jest i czy warto tam jechać. Proszę o krótki opis ;o zabiegach , o miejscu , jakie zakwaterowanie, jak z posiłkami .Termin tego turnusu jest dość odległy i mam czas na zmianę na inne miejsce . A przy okazji zapytam się, czy jest możliwość tam w tym Hutniku, milo spędzić wolny czas czy są jakieś spotkania itp. Dziękuję za szczerość o tym Sanatorium
Wieniec zdrój , Hutnik sanatorium
Wieniec zdrój , Hutnik sanatorium
Witam i pozdrawiam .
Mam skierowanie z ZUS-u do tego Hutnika w Wieńcu zdrój a termin dopiero na stycznia od 02-01-2014 . Czy ktoś tam był , jak tam jest i czy warto tam jechać. Proszę o krótki opis ;o zabiegach , o miejscu , jakie zakwaterowanie, jak z posiłkami .Termin tego turnusu jest dość odległy i mam czas na zmianę na inne miejsce . A przy okazji zapytam się, czy jest możliwość tam w tym Hutniku, milo spędzić wolny czas czy są jakieś spotkania itp. Dziękuję za szczerość o tym Sanatorium
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Re: Wieniec zdrój , Hutnik sanatorium
Poczytaj sobie tutaj http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... iec#p33830.
Nie wygląda to zbyt ciekawie i do tego jeszcze ten termin
Jak ktoś słusznie zauważył to nie miejsce, a przebywający tam ludzie tworzą klimat ale co będzie jak towarzystwo nie dopisze....
Lepiej zminimalizować ryzyko
Też miałem propozycję do Wieńca Zdroju,ale zrezygnowałem i wybrałem Nałęczów - też bez rewelacji.
Życzę powodzenia w negocjacjach z ZUS
Pozdrawiam
Nie wygląda to zbyt ciekawie i do tego jeszcze ten termin
Jak ktoś słusznie zauważył to nie miejsce, a przebywający tam ludzie tworzą klimat ale co będzie jak towarzystwo nie dopisze....
Lepiej zminimalizować ryzyko
Też miałem propozycję do Wieńca Zdroju,ale zrezygnowałem i wybrałem Nałęczów - też bez rewelacji.
Życzę powodzenia w negocjacjach z ZUS
Pozdrawiam
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Witam ,mam bardzo miłe wspomnienia ale z lat 80-tych
pozdrawiam
przykro ale nie pomogę,a wszedłem w temat bo byłem ciekaw opini 
Byłem tego roku w Hutniku:pokoje skromnie wyposażone.Problem z suszeniem bielizny.Kelnerki niezbyt miłe.Na półmiskach podają razem np.ziemniaki i kotlety dla wszystkich przy stole.Zdarzała się sałata niedomyta.Hutnik,to raczej sypialnia.Miałem gimnastykę i zajęcia z panią psycholog w Hutniku,a reszta zabiegów w ośrodku oddalonym ok.300m.Bieganina prawie do kolacji.W lecie w dwóch miejscach puszczają muzykę,można potańczyć i nie tylko.Nie wiem ,jak to wygląda w zimie.Napewno problem z zasięgiem:komórki,internet.Ośrodek położony w lesie,przy drodzeWłocławek-Brześć Kujawski.Maleńka miejscowość,ale mają problem z utrzymaniem czystości:butelki,papiery,a przy krawężnikach zaschnięte błoto itd..W pobliżu Hutnika budują nowy obiekt,skąd dochodzi hałas,a pod oknami jeżdżą samochody z materiałami na budowę.Główna baza zabiegowa całkiem przyzwoita,bardzo miła i fachowa obsługa.Cieszę się,że byłem w lecie.Nie widzę siebie tam w zimie.
Witam
Właśnie wrócił
Właśnie wrócił