sanatorium kujawiak Inowrocław 23 04 19
-
69Jaskula69
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 22 maja 2016 09:11
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: sanatorium kujawiak Inowrocław 23 04 19
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Wow !!! super że dojechałeś szczęśliwie. Dziękuję bardzo że znalazłeś czas napisałeś chociaż to trudny dzień organizacyjny. Na pewno długą drogę przebyłeś i może zmęczony jesteś ale to wszystko nadrobisz niedługo....
Druga zmiana posiłków to jeżeli chodzi o kolację to chyba dość późno gdybyś potem chciał pójść na rehabilitację wieczorną tak zwane tańce czy dancing to już jest późno wtedy / chociaż chyba to zaczyna się około godziny 19:00 lub 19:30 nie wiem dokładnie/, ale jak uważasz...czasami jest tak że mają pojedyncze miejsca panie kucharki czy panie kelnerki na pierwszej zmianie i mogą wcisnąć gdzieś, gdybyś chciał pierwszą zmianę. Chyba że tam jest pierwsza zmiana inny turnus kiedy indziej przyjechali...A co do śniadania to może wolisz się wysypiać i nie chcesz chodzić na godzinę wczesną na posiłek to już jak uważasz...
Tak masz rację w całej Polsce wieje i jeszcze ma wiać do jutro popołudniu , między 16:00 a 18:00 ma już ucichnąć wiatr. Wieje piaskiem z Sahary lub jak kto woli z Afryki...zapowiadają 24,25 stopni bardzo ciepło a już niedzielę ma być o te 8, 10 stopni mniej
Panie w recepcji powinny mieć plan sanatorium i tam pisze, gdzie są bloki A,B..,itd...trzeba poprosić lub ksero niech zrobią dla Ciebie żeby się nie gubić..lub zobacz w internecie...
Jak ciężko to pytaj się jak spotykasz ludzi po drodze, a tym bardziej okazja by kogoś poznać na początku...hihi..
tak wszyscy mają to normalne na początku że się gubi człowiek , stołówka chyba jest na środku kujawiaka to znaczy w tej części co recepcja.. dobrze byłoby gdybyś miał plan parku też ale to wszystko z czasem poznasz.. są teraz piękne dni i jak tylko znajdziesz czas po południu idź na słoneczko na spacer, do parku solankowego, do tężni... przynajmniej ja tak bym robiła ..Nie wiem jak Ty uważasz..
Nie przeszkadzam... trzymam kciuki za szczęśliwy pobyt. Życzę wszystkiego dobrego i miłych chwil.
Serdecznie pozdrawiam
-
69Jaskula69
- Aktywny Kuracjusz

- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Dobrej spokojnej nocki życzę..
Oby na nowym łóżku spało się dobrze chociaż pierwsza noc zawsze bywa rożna bo trzeba się przyzwyczaić do wszystkiego nowego..... Może padniesz ze zmęczenia.
Kolorowych snów... Niestety kołysanki nie zaśpiewam...hihi....
Wszystkiego dobrego życzę..
Serdecznie pozdrawiam
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Cisza spokój u Cb. Nie masz czasu skreślic parę słów i bdb...widocznie super spędzasz tam czas...a jak Ci tam na 4 piętrze.. hihi... żartuję....Czy zadowolony jesteś z kujawiaka?, No nie z kujawianki.. żartuję..
Dziś mam wyjazd, wreszcie, oby wszystko było dobrze...
Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę....
-
69Jaskula69
- Aktywny Kuracjusz

- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Witam Jaskula,
Cieszę się że nie żałujesz że wziąłeś Inowrocław- oby było coraz lepiej jeszcze. Super że tężnie już działają... Jak zmęczony jesteś po zabiegach to można siąść nie chodzić i są takie miejsca na ławeczkach gdzie jak jest wiatr to fajnie wieje solanką i jest mżawka z tej solanki... Miejscowi zlewają ją do słoików i kiszą w nich ogórki..hihi... Chyba już wiem na którą stronę masz balkon i pokój po przeciwnej stronie niż dolce Vita czyli jak gdyby z boku gdzie idzie się do dawnego sanatorium kolejowego a teraz się nazywa Sanatorium pod tężniami.. i tak jak piszesz te zimne białe panie- to jest rzeźba , pamiętam ją, bardzo ładna... Tam w tym Sanatorium pod tężniami tak jakbyś szedł o tych panienek białych zimnych prosto prosto w kierunku tężni to jest sanatorium to o którym pisze i tam też fajnie grają i są fajne dancingi lepsze niż dolce Vita bo tam dwie osoby grają,wieksza sala.. możesz zobaczyć jak znajdziesz czas... Ponadto jak wyjdziesz z kujawiaka głównym wejściem to po lewej jest energetyk jakaś nazwa coś koło tego i tam też fajnie grają na parterze Na dole... Co do pokoju to masz rację rzeczywiście to jest wyremontowany skoro masz na kartę wejście... Czyli jesteś w części A.....chyba....
co to za biegów Czasami można pieprzę planować Jeżeli tak masz bardzo rozszerzone.jak jest recepcja idzie się do góry na pierwsze piętro i tam zawsze jak gdyby jakbyś wychodził ze stołówki w korytarzu wąskim jak się przechodzi są takie duże okienka po lewej stronie zamykane zasuwami tak jak okna na zewnątrz i tam jest planowanie... Można przepracować tylko trzeba jakiś poważny argument pani przedstawić lub grzecznie poprosić czy są wolne miejsca na wcześniejsze godziny że chciałbyś planować bo na przykład słabo się czujesz po południu i chcesz się położyć i odpocząć.. różne mogą być przyczyny zawsze... Pani szuka w komputerze próbuję czasami ktoś zmienia zabiegi i są zwalniane miejsca i wtedy można wskoczyć w to miejsce...
Z boku kujawiaka na medical Spa to jest razem połączony bo się przechodzi też budynku jak gdyby po przeciwnej stronie od ciebie gdzie masz pokój czyli w tym tej części gdzie jest dolce Vita są zabiegi i pokoje komercyjne. tam też jest osobno recepcja możesz sobie spokojnie wyjść z boku i zobaczyć zwiedzić w tej części jest piękna sala kryształowa i tam czasami są koncerty polecam Jeżeli są niepłatne. Ona jest na pierwszym piętrze. Tam kiedyś na pianinie grałam koncert w okresie bożonarodzeniowym po świętach bo wykupiłam pakiet poświąteczny do Trzech króli do 6 stycznia i poproszono mnie o zagranie koncertu więc zagrałam na pianinie w tej sali kryształowej utwory Straussa Czajkowskiego- jezioro łabędzie, dla Elizy Beethovena, marsz turecki Mozarta i tak dalej ....a później kolędy bo ludzie chcieli śpiewać. To było o 16:00 , w sylwestra 2014 r...bardzo miło to wspominam. I potem pani K.O. pozwoliła nam zrobić Sylwestra w tej sali i dużo ludzi się zeszło i było bardzo przyjemnie , wszystko własnym sumptem... Nie płaciliśmy nic za wynajem sali i było wspaniale....
No powiem ci szczerze że wcześniej jesienią byłam z funduszu pierwszy raz kujawiaku tylko pokój miałam medical Spa i tak mi się spodobało że właśnie po tym zaraz wróciłam po świętach....w tym samym roku.
Dlaczego ci piszę o tej części medical.spa bo można wykupić zabiegi typu joga tam super taki pan ćwiczył rano o godzinie 8:30... Ale też z funduszu ludzie przychodzą na inne zabiegi tam. Nie wiem jak to się nazywa ale chyba Jet,- kładzie się na takiej gumowej powierzchni- dużym stole i od góry od szyi w dół do nóg masuje automatycznie maszyna.... hihi...to było dla mnie ok. Ale zawsze prosiłam na maksa mocniejsze wibrowanie.. hihi..
Jak napisałeś i to bardzo ładnie opisałeś wróciły mi dawne wspomnienia...
na zabiegach zawsze trzeba uważać żeby się dziś nie przeziębić albo żeby nie było przeciągu albo żeby włosy dosuszyć i tak dalej a i znaleźć chwilę żeby poleżeć w pokoju ale staraj się czas wykorzystywać i wychodzić na rehabilitację nawet to po kolacji to też dużo daje.. Hihi..życzę z całego serca Wszystkiego dobrego bardzo bardzo jestem wdzięczna za napisanie ja akurat walizce wszystko mam już poukładane tylko zapiąć i czekam na mój wyjazd o 19:00 pociągiem sypialnym do Kołobrzegu tam też będę miała rehabilitację ale będę krótko 8 dni....
Aha nie wiem kiedy napiszę bo czeka mnie cała noc podróż i na miejscu koło 12:00 w południe a u mnie komórka wysiada często bo mam już starą ponad 2 lata i słaba bateria. Więc przypomniałam sobie że w niedzielę odbywają się tam z boku parku bliżej hali sportowej bazary sprzedaż straganowa różnej rzeczy ciuchów czy jedzenia. Jakbyś szedł od wyjścia głównego kujawiaka prosto przed siebie popytaj Gdzie jest hala sportowa i tam jest autentycznie w niedzielę duży bardzo duży bazar dużo straganów....Ponieważ w niedzielę nie ma zabiegów to można się przejść o ile w tą niedzielę nie będzie już padać. Kiedyś tam pamiętam nasza paczka ze stolika kupiła jajka wiejskie i na śniadanie poprosiliśmy panie kucharki w kujawiaku,przez panie kelnerki a czasem nawet też tam wchodziłam do środka... żeby nam zrobiły jajecznicę i rzeczywiście zrobiły i bez problemu. Tak mieliśmy ochotę na coś na śniadanie na ciepło a nie ciągle zimne jajka na twardo ... Panie kucharki dodały jeszcze i cebulkę do tego jakieś resztki wędliny czy to były kiełbaski , w każdym bądź razie była jajecznica wspaniała, potem poszliśmy i drugi raz po jajka i też prosiliśmy o jajecznicę...Tbie też polecam jak będziesz chciał...
całego serca życzę wszystkiego dobrego samych wspaniałych chwil dobrej rehabilitacji dużo zdrowia i wszystkiego dobrego... serdecznie pozdrawiam i powodzenia.....
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Jest och i ach....
Dorsz świeży w pierwszy dzień zaliczony..
Długi spacer też....14 powitalo...
Jest przepięknie...
Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego życzę