Posejdon Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Posejdon Kołobrzeg

Post autor: lubelanka64 »

Jeżeli cenisz ciszę w ogóle a nocną w szczególności to odradzam wybór pokoju / jeśli taki wybór będziesz mieć/ w budynku B z balkonem. Okna i balkon wychodzą na ulicę Portową, parking dla samochodów osobowych i miejsce zatrzymywania się autokarów powodują hałas i zgiełk przez cały dzień. Dodatkowo bezpośrednie sąsiedztwo portu handlowego, praca dźwigów, jazdy samochodów ten hałas wzmagają. Noc wcale nie jest cicha, samochody jeżdżą, port pracuje, mewy skrzeczą bezustannie. Po 10 dniach takiego sąsiedztwa ratuję się przed hałasem zatyczkami do uszu. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Niewiarygodne ale z tego zgiełku najbardziej irytowały mnie właśnie mewy ,wybudzały po głębokim śnie nie wiem powiedzmy 3 w nocy i mówiąc oględnie -posapane
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Lubelanka 64 co do kawiarenki to masz racje tylko handel
balety dno lepiej iść do MZW albo do Bałtyku miłego dfalszego
wypoczynku pogoda super :serce: :serce: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Wiktor , gdy ja byłam na turnusie , kawiarnia czynna była od godz 17,0 , a od 19,0 grali .... napiszę tak .. jaka kawiarnia i muzyka , taka frekwencja ;) .... zatem , aby dla prowadzącego ją Darka była rentowna , dorabia - wynajmując w godzinach przedpołudniowych , handlującym .
ula509
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2019 21:30
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ula509 »

lubelanka64 pisze: 11 cze 2019 17:20 Jeżeli cenisz ciszę w ogóle a nocną w szczególności to odradzam wybór pokoju / jeśli taki wybór będziesz mieć/ w budynku B z balkonem.
Informacja ważna. Będę w MSW i będę szczęśliwa, jak w ogóle uda się dwójka, bo podobno trudna sprawa.
Po 10 dniach takiego sąsiedztwa ratuję się przed hałasem zatyczkami do uszu. Pozdrawiam
Zatyczki w sanatorium to nieoceniony skarb.:)))
Miłego pobytu! :kwiat: :)
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rozpoczęłam ostatni tydzień pobytu w Posejdonie. Podsumowując pobyt oceniam za udany: zabiegi trafione, jakość wykonania zabiegów b.dobra, załoga przyjazna i sympatyczna, menu urozmaicone i wystarczających ilościach / niestety z chlebem problem, po pierwszej zmianie nie był dokładany do koszyczków, a parę razy zdarzyło się że nie było go w koszu dużym, jakościowo słaby/ Bardzo dobre zupy, zdarzał się deser /, ciasto, jabłko, budyń/. Bardzo fajne panie pokojowe, wszystko da się z nimi załatwić. Absolutny brak oferty kulturalnej, kawiarnia częściej zamknięta, a jak otwarta to nie oferuje nic oprócz alkoholu, zapowiadane koncerty odwołane, sala niby do integracji bardziej przypomina poczekalnię dworcową /stoliki stołówkowe i krzesełka/. Dobrze, że jestem teraz i nie muszę siedzieć w budynku. Kołobrzeg oferuje sporo atrakcji i kto chce może z nich korzystać. Ja mam fajne współlokatorki i czas nam szybko mija na....... Oczekującym życzę dobrej miejscówki. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

To miłego tam jeszcze pobytu,tydzień to niby do brzegu ale wg mnie sporo jeszcze przed Tobą . Ja będą w tamtym roku w Kołobrzegu to tam w podobnym okresie na osłodę wykupiłem sobie sobie to chyba była " Muszelka" 5 wejść na basen i wszelkie tam bajery sauny itd ,było extra,pozdrawiam
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zakończyłam swoją kurację w Kołobrzegu przed szczytem wakacyjnym. Wyjeżdżającym seniorom, którzy chcą w ciszy i spokoju regenerować swoje zdrowie zdecydowanie polecam Kołobrzeg poza sezonem letnim. Na zakończenie turnusu rozdawana była ankieta na temat ośrodka. Moja opinia była następująca:
1. obsługa w recepcji ograniczona do niezbędnego minimum;
2. dostęp do budynku od frontu utrudniony ze względu na schody /dot. osób starszych i niepełnosprawnych/;
3.warunki bytowe, czystość pokoi, łazienki, korytarzy, gabinetów zabiegowych zadowalająca, w Paniami pokojowymi dało się wszystko załatwić;
4. wyżywienie dobre, wyróżniłam Panią kucharkę za wyśmienite zupy i dosmaczone drugie dania. Menu nie wymyślne ale proste, dobre i w wystarczających ilościach. Zasugerowałam aby zmienione dostawcę pieczywa i rozszerzono asortyment;
5. Personel medyczny dostępny, lekarz przyjmujący otwarty na sugestie w sprawie zabiegów, do lekarza nie ma obowiązku iść na kontrolę, pielęgniarki nie kontrolują obecności w pokoju po godz. 22;
6. Zabiegi wykonywane zgodnie z harmonogramem i czasem trwania, wyróżniłam Panią Grażynę prowadzącą ćwiczenia w basenie za kreatywność oraz Panią rehabilitantkę z sali gimnastycznej za profesjonalizm i cierpliwość do ćwiczących.
7. Oferta kulturalno-rozrywkowa żadna, karteczka na drzwiach kawiarni odsyłała do kawiarni w ośrodku MSWiA. Dobrze, że pogoda sprzyjała spacerom i słuchaniu muzyki na deptaku
Zdarzały się scysje pomiędzy kuracjuszami ale na to personel sanatorium nie ma wpływu, ja miałam bardzo fajne współlokatorki i to było bardzo ważne aby cieszyć się z kuracji fizycznej i psychicznej. Jak los /czyli NFZ/ skieruje mnie ponownie do Posejdona to pojadę chętnie ale komercyjnie nie skorzystam z ich oferty ze względu na wygórowane ceny nie adekwatne do standardu. Chętnie poczytam opinie innych kuracjuszy na temat Posejdona. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Dzieki za opinie pozytywną moja była taka sama
widze że przez 3 lata nadal tam jest ok wiadomo sa plusy i minusy
jak wszedzie :kwiat: :kwiat:
MariaRudz
Na forum od: 09 paź 2019 19:11
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: MariaRudz »

Razem z mężem spędziliśmy ostatnio 3 tygodnie w Sanatorium Posejdon w Kołobrzegu. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Straszono nas przed wyjazdem, że możemy dostać osobne pokoje, ale to bujda. Mieliśmy przestronny pokój 2-osobowy z łazienką. Czysto (Panie pokojowe sprzątały), wygodne łóżka i wszystko co niezbędne na taki pobyt. Jedzenie smaczne, urozmaicone i wystarczające porcje (może za mało surowych warzyw, ale są warzywniaki i można sobie kupić), Panie miłe i uczynne. Zabiegi wg potrzeb, uśmiechnięta obsługa, nic nie było skracane, bez problemu można było umówić się na inną godzinę, oczywiście w miarę możliwości. Podczas pobytu miałam przykre zdarzenie, ponieważ złamałam nogę (poza sanatorium) i miałam ją w gipsie. Nikt mnie z sanatorium nie wyganiał, wręcz od Lekarza prowadzącego otrzymałam pomoc w formie zabiegów na złamaną nogę, pomocne były też Panie pielęgniarki, które pożyczyły nam wózek i otoczyły opieką. Nam się szczególnie podobała gimnastyka w basenie solankowym, urozmaicona i prowadzona z humorem. Dzień przed powrotem przyjechał po nas syn i nie było kłopotu z noclegiem, mógł się przespać (w cenie dostawki) i zjeść śniadanie. Z Sanatorium jest bardzo blisko na falochron, do latarni morskiej i na promenadę, obok piękne parki zachwycające starymi drzewami, na jesień przepiękne buki. Można obserwować ptaki i wiewiórki. Z wielką przyjemnością polecamy.
ODPOWIEDZ