Polonia w Kudowie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Makadaro
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 16:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Polonia w Kudowie

Post autor: Makadaro »

Witam wszystkich forumowiczów 😀
Wróciłam z sanatorium do którego jechałam z duszą na ramieniu 🤣🤣🤣 Po 3 tygodniach pobytu w Polonii stwierdzam, że nie taki diabeł straszny jak go malują 😉 Co prawda jak dzwoniłam to pani na recepcji powiedziała, że nie ma możliwości rezerwacji pokoju oraz że nie gwarantuje, że będą małżeństwa razem. Po przyjeździe okazało się , że jednak mam pokój razem z mężem, więc nie wiem dlaczego wprowadzają taką nerwową atmosferę. Pokój ładny ale niestety brud w każdym kącie, pod łóżkiem masakra. Pani sprzątająca była bardzo zdziwiona jak zwróciłam uwagę, żeby umyła podłogę. Pokój z NFZ sprzątany ( o ile tak to można nazwać) 3 razy w tygodniu, pokój komercyjny sprzątany codziennie. Mój wyjazd wypadł w czwartek więc w tym tygodniu już nie był sprzątany! Duży plus dla wygodnych łóżek. Jedzenie pozostawia dużo do życzenia, hmmm nie jestem wybredna ale czasami przesadzili, np. na kolację plaster mielonki i do tego serek topiony. Pomidor czy ogórek to rarytas. Na 4 dni przed wyjazdem dostaliśmy do obiadu jabłko😄 wielka radość zapanowala. Temat lekarza pominę milczeniem. Obsługa na zabiegach ok, raz tylko mała wpadka, kąpiel solankowa, wchodzę do wanny i widzę, że nie spłukane mleczko do czyszczenia, pani bierze prysznic i mówi, że jak mi przeszkadza to spłucze. Moja odpowiedź: dziękuję to ma być kąpiel w solance a nie w mleczku do czyszczenia. Pogoda dopisała, codzienne spacery min. 15 km, tak więc miło spędzony czas. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Polonii.
forumowicz

Re: Polonia w Kudowie

Post autor: forumowicz »

Raczej nie chodziło pani o wprowadzenie nerwowej atmosfery, tylko kulturalnie uprzedzała, że pokoju dla małżeństwa może nie być. A to dlatego, że żaden przepis nie obliguje do takiego przydzielania. Czyli po prostu chciała uprzedzić, że tak może być. A zabiego chociaż lekarz dał konkretnie pod chorobę, czy takie sobie?
Makadaro
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 16:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Re: Polonia w Kudowie

Post autor: Makadaro »

Nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią :lol: Rozmawiałam z wieloma osobami, które też dzwoniły i chciały pokój 2 osobowy i wtedy panie na recepcji mówiły że takie pokoje są dla małżeństw. :roll:
ODPOWIEDZ