HOTEL Olecko

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Jedrek55
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2019 18:28
Staż sanatoryjny: 1

Re: HOTEL Olecko

Post autor: Jedrek55 »

Byłem w sanatorium w Olecku od 26 maja do 18 czerwca, ogólnie zadowolony za wyjątkiem wyżywienia - dość często słabiutkie kolacje. Ale blisko do Biedronki - można uzupełnić pożywienie. Zabiegi bardzo się przydały, obsługa bardzo miła (zwłaszcza rehabilitantka w sali C) wyjątek Pani Kinga z sali H - nie polecam. Mówi zza biurka co i jak robić ale sama nie chce tego zademonstrować. Blisko jezioro i kąpielisko.
Zus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2019 21:50
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Zus »

Dzieki Jedrek za nakreslenie sprawy pobytu. Napisz prosze jeszcze jak wygladaja pokoje, tzn ilu osobowe? Czy warto jechac samochodem-ile kosztuje parking?
No i o ktorej trzeba sie tam zameldowac bo ja jade z poludnia Polski wiec komunikacja publiczna bede tam okolo 19-20:) Poza tym ciekawi mnie kwestia wolnego czasu, czy sa jakies wycieczki i imprezy w obiekcie?
Panuje ostry rygor czy raczej atmosfera jest urlopowa..?
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: krzysiek88 »

Jakieś newsy z tego sanatorium ? Wybieram się na przełomie listopada i grudnia
JoannaAsia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2017 10:42
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: JoannaAsia »

Witam, byłam w tamtym roku, diety nie dostosowane do danego schorzenia i jedzenie bardzo marne. Jak przyjedzie się samochodem to można zwiedzić okolice bo w samym Olecku nie bardzo jest co robić. Bardzo miłe rehabilitantki z malymi wyjątkami. Ale zabiegi ustalane kto pierwszy ten lepszy, ja miałam dobre. Pokoje nie byly złe tylko sprzątaczki nie zawsze sie przykładały i do tego nie miłe. Dwie małe lodowki i dwa czajniki na piętro też trochę mało. Oceniła bym na 3+ Jest tam ścieżka wokół jeziora na spacery lub rower, jedyna rozrywka. :D
Awatar użytkownika
panakeja
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2019 15:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: panakeja »

Witam, przeczytałam od dechy do dechy opinie na temat Olecka. Jedyna rzecz, która mnie przeraża, a o której przeczytałam tylko w jednym poście, to zamykane wszystkie drzwi zewnetrzne, łącznie wyjściami awaryjnymi. Byłam trzy razy w sanatorium dwa razy w wiencu raz w goldapi i nigdy nie spotkałam się z czymś takim. Sama nie palę ale co z tymi co potrzebują się dotlenic prze snem. Może ktoś ma jakieś informacje na ten temat.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Jedna z sal w bocznym skrzydle (z wyjściem awaryjnym) na parterze za moich czasów była przeznaczona na palarnię..Tam mozna było 24h/dobę fajczyć.
Awatar użytkownika
panakeja
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ale zamykanie budunku na cztery spusty....to można dostać klaustrofobii. A w razie jakiejś ewakuacji... Zanim panie pielęgniarki pozbierają się... No mam nadzieje ze nie doświadcze takich awaryjnych sytuacji😞
Zus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2019 21:50
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Zus »

Zaraz, chwila to tam zamykaja kuracjuszy na 4 spusty?
Myslalem ze istnieje mozliwosc nocnego zwiedzania Olecka ;)
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Dla chętnego nie ma nic trudnego. ;)
Na drugim turnusie drzwi właśnie z palarni były otwarte całą dobę. :mrgreen:
Awatar użytkownika
panakeja
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Uffff.... Pocieszająca informacja. Nie lubię być zamykana... Nie żebym miała jakieś doświadczenia w tym względzie ale wolność przede wszystkim. Poza tym nocne zwiedzanie Olecka... Brzmi interesują 😁
ODPOWIEDZ