Świeradów zdrój- St. Lucas,

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2013 14:28

Re: Świeradów zdrój- St. Lucas,

Post autor: BarbaraS »

Z góry dziękuję. Bo jak widać ludziska coś milczą...
Janeczka64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2013 18:31
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Janeczka64 »

Po prostu załamka... :o NIkt nic nie wie ??? :o
Proszę, odezwijcie się...
Jaki tam jest lekarz, czy można wybrać zabiegi, skąd wziąć jakąś kawkę, skoro brak czajników- jakoś sobie przecież radziliście ludziska. :roll:
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No cóż, Janeczko... w każdym razie przynajmniej my dwie będziemy :) Pozdrawiam. :lol:
Janeczka64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2013 18:31
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Janeczka64 »

:P
Termin listopadowy coraz bliżej, szukam informacji dotyczącej dojazdu do Świeradowa . Może wybiera się ktoś z lubuskiego?
Będę wdzięczna także za informację, jak tam najlepiej dojechać PKP lub PKS-em.
Pozdrawiam i czekam- może ktoś się odezwie....
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

:kwiat: Tak sądzę,że turnus od 12 września dobiega końca, proszę o wrażenia 8-)
teresa1011
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2013 18:20
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: teresa1011 »

Wróciłam z St.Lucas w sobotę. Było bardzo przyjemnie, jedzenie dobre ( dla kobiet zupełnie wystarcza), zabiegi zależne od schorzenia.
Dużym plusem, że wszystkie w jednym budynku. Należy zabrać ze sobą ręczniki na basen,ponad to dostaje się tylko jedno prześcieradło na 24 dni , zabiera się je na zabiegi( podkład na materac). Pościel była zmieniana 1 raz w trakcie turnusu.
Na moim pietrze na korytarzu był czajnik więc można ugotować wodę bez problemu. Można to również zrobić w recepcji.
Ogólnie wszystko w porzadku.
karin555
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2013 20:05
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: karin555 »

hej i jak tam kobiety było ja też jade 03.o1.2014
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

:kwiat:
Piękne dzięki za informację. Trochę mnie uspokoiłaś, choć nie do końca. Czy możesz napisać jakie zabiegi mają w ofercie i czy lekarz "podatny" na sugestie,że np. coś bym bardzo chciała a czegoś innego nie ? A jakie są pokoje, czy mają tylko dwójki i czy są ciasne czy raczej Ok. ?
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Witaj :kwiat: BarbaraS.
W Świeradowie byłem 3 lata temu nie akurat w St. Lucas, lecz w nieistniejącej już Wiktorii . Co do lekarzy to zależy na jakiego trafisz . Ja mając chory kręgosłup trafiłem na Lek. prowadzącego Ginekologa po jego sugestiach co do 12 zabiegów,chcąc zasugerować zamianę 2 zabiegów na inne to wydarła się bez szczelnie ,że to on jest lekarzem i mam nie podważać jego kompetencji .Może TY trafisz na jakiegoś miłego i podatnego na zmianę zabiegów czego bardzo życzę. Świeradów Zdrój piękny o każdej porze roku.Życzę u danego turnusu i miłego towarzystwa. :)
Awatar użytkownika
sylwiah77
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2013 20:03
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: sylwiah77 »

Mnie akurat podobało się bardzo w Lukasie ,nie mam nic do zarzucenia ;-)posciel wymieniali na życzenie kiedy tylko chciałam co do ręczników to faktycznie trzeba było miec swoje ...ale dla mnie to akurat nie był problem fakt pół walizki to ręczniki hahah ale jest pralnia i za parę zł mozna było oddać do pralni ;-)
Czekam własnie na wyznaczenie miejsca i terminu i wcale sie nie obrażę jeśli to będzie Lukas ;-);-)
ODPOWIEDZ