Boziu,,,,ja anty talent,,,,,nic nie kapujęadministrator pisze:Popróbujcie sami porysować jeśli chcecie. Jakaś nowa emotka by się przydałanp. kufel piwa.
Ja rysowałem w GIMP, najpierw rozmiar (32x32 dla korony, 18x18 małe emotki), warstwa tła przezroczysta no i już rysowanie. Nowa warstwa, wypełniłem gradientowym złotym deseniem, narysowałem na nim kształt korony i wyciąłem wszystko dookoła niej. Potem już tylko kilka kropek i kresek jako ozdoby szlachetne, trochę rozmazania krawędzi i korona gotowadobrze rysować w powiększeniu, łatwiej trafić w piksele. Zapisać należy do pliku w formacie GIF bo on zachowuję przezroczyste tło dzięki temu widzimy tu koronę i inne ikonki na aktualnym kolorze postu.
Przy animowanych, tak jak to migające serducho, jest deczko trudniej. Trzeba narysować każdą klatkę oddzielnie. GIF zachowuje wiele klatek i czas opóźnienia przy ich przełączaniu, co daje efekt animacji. Pewnie są też jakieś łatwiejsze programy niż GIMP do rysowania ale GIMP jest potężny i na bezpłatnej licencji więc każdy może być domowych grafikiem
Pozdrawiam
Król abdykuje !!!
-
forumowicz
Re: Przepis na koronę :D
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
Re: Król abdykuje !!!
-
forumowicz
-
forumowicz
Norb nie dziwię się ileż to można siedzieć na nim
-
forumowicz
Adminie pobrałam ten program i zainstalowałam i co dalej ?administrator pisze:Moi drodzy, to instalujcie jakiś program do rysowania, np. wspomniany GIMP i do rysowania! Każdy może mieć przecież własnoręcznie narysowany awatar. W tym.... koronę! Tak, korony są jak najbardziej dozwolone
Hm .nie moge dojść ,ale może dco rana.........
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
p.s.
Są tematy o książkach, muzyce, filmie, może i o ulubionych programach powinien być?
-
forumowicz
Dobranoc
-
forumowicz
-
forumowicz