Król abdykuje !!!

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Przepis na koronę :D

Post autor: forumowicz »

administrator pisze:Popróbujcie sami porysować jeśli chcecie. Jakaś nowa emotka by się przydała :D np. kufel piwa.
Ja rysowałem w GIMP, najpierw rozmiar (32x32 dla korony, 18x18 małe emotki), warstwa tła przezroczysta no i już rysowanie. Nowa warstwa, wypełniłem gradientowym złotym deseniem, narysowałem na nim kształt korony i wyciąłem wszystko dookoła niej. Potem już tylko kilka kropek i kresek jako ozdoby szlachetne, trochę rozmazania krawędzi i korona gotowa :D dobrze rysować w powiększeniu, łatwiej trafić w piksele. Zapisać należy do pliku w formacie GIF bo on zachowuję przezroczyste tło dzięki temu widzimy tu koronę i inne ikonki na aktualnym kolorze postu.
Przy animowanych, tak jak to migające serducho :serce: , jest deczko trudniej. Trzeba narysować każdą klatkę oddzielnie. GIF zachowuje wiele klatek i czas opóźnienia przy ich przełączaniu, co daje efekt animacji. Pewnie są też jakieś łatwiejsze programy niż GIMP do rysowania ale GIMP jest potężny i na bezpłatnej licencji więc każdy może być domowych grafikiem ;)
Pozdrawiam
Boziu,,,,ja anty talent,,,,,nic nie kapuję :( Ale podziwiam i zazdroszczę wszystkim, którzy to potrafią :lol: :lol:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: Król abdykuje !!!

Post autor: administrator »

Moi drodzy, to instalujcie jakiś program do rysowania, np. wspomniany GIMP i do rysowania! Każdy może mieć przecież własnoręcznie narysowany awatar. W tym.... koronę! Tak, korony są jak najbardziej dozwolone :)
forumowicz

Witaj Alku,,,,,ileż można czekać na tą wymarzoną ,czekałem,czekałem i nic ,każda tylko obiecuje :lol: :lol: Już miałem odciski od tego kamienia na którym siedziałem :lol: :lol:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Norb zbyt ładny byłeś i żadna nie chciała tego zmienić ;) :)
forumowicz

Adminie kiedyś się bawiłem w grafike ale tylko prywatnie teraz nie mam głowy,może kiedyś się skusze.
Norb nie dziwię się ileż to można siedzieć na nim ;) Ja siedziałem pod kamieniem,ale żadna mnie nie zauważała może dlatego,że jestem taka mała polna mysz,a takiej się kobiety boją ;)
forumowicz

administrator pisze:Moi drodzy, to instalujcie jakiś program do rysowania, np. wspomniany GIMP i do rysowania! Każdy może mieć przecież własnoręcznie narysowany awatar. W tym.... koronę! Tak, korony są jak najbardziej dozwolone :)
Adminie pobrałam ten program i zainstalowałam i co dalej ? :lol:
Hm .nie moge dojść ,ale może dco rana......... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Kruszynko, no przecież napisałem ze szczegółami jak narysowałem koronę :D oczywiście możesz i coś innego. Program jest potężny jak na darmowe legalne oprogramowanie, taki odpowiednik PhotoShopa'a niemalże, więc można się pogubić ale są w necie różne instrukcje, tutorialne, są też książki. Da się :)

p.s.
Są tematy o książkach, muzyce, filmie, może i o ulubionych programach powinien być? :D i pytania "w czym programujecie?" ;) żartowałem :D
forumowicz

Na razie to jest dla mnie wyższy stopień wtajemniczenia ,ale uprę się albo o coś oprę :lol: i jutro poćwiczę .
Dobranoc :kwiat:
forumowicz

Ale dostaliśmy zadanie Adminie,coś czuje że żeby to ogarnąć to zniknę chyba na tydzień :lol: :lol:,,,,no wgrać ,wgrałem,a z resztą to będzie oj ciężko :lol: :lol:
forumowicz

:lol: :lol: :lol: 8-) Chyba otworzymy tu Uniwersytet Trzeciego Wieku ;) z wydziałem Grafika,,,,,,, ;)
ODPOWIEDZ