RAZEM A JEDNAK OSOBNO......

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

RAZEM A JEDNAK OSOBNO......

Post autor: marika »

Życie czasami pisze różne scenariusze,bywają chwile radosne i smutne,ale czasami są sytuacje które przynoszą nam tylko rozczarowanie,gorycz i ból.Ludzie tkwią w takich ''układach''licząc na cud lub może boją się zmian.Czas nie ubłagalnie płynie Oni nie podejmują decyzji.....Co o tym myślicie Co w takiej sytuacji???Piszemy ogólnie bez przykładów więc nie decydujemy za nikogo. :roll:
forumowicz

Re: RAZEM A JEDNAK OSOBNO......

Post autor: forumowicz »

Razem ,a jednak osobno,dlaczego ,dlaczego nie odważymy się tego zmienić ..
Dzieli nas wszystko ,marzenia,wyobrażenia o życiu ,światopogląd.A przecież z tych drobnych spraw składa się nasz dzień,nasze życie ,nasza egzystencja.
Jesteśmy razem ,ale osobno,dlaczego? Może nie mamy tyle siły by zawalczyć o swoje szczęście ,boimy się kolejnego dnia z samym sobą ,boimy się głosu naszego sumienia .Może nie chcemy ranić dzieci wprowadzać chaosu w ich życie...może.Może wiemy ,że szczęście takie pełne ,jest tylko u poetów i pieśniarzy.
Może tylko śnimy o szczęściu którego nie ma i wiemy ,że ten drugi ktoś też nas nie uszczęśliwi ,może.Może te nasze uniesienia ,te wykradzione i przeżyte krótkie chwile z kimś cudownym ,to tylko chwile ,nie gwarantujace nam tak naprawdę szczęścia na pozostały czas ,nasz czas ...może dobrze o tym wiemy..może.
I tak mijają dni,miesiące ,lata ,a my mamy mało ,coraz mniej czasu by podjąć decyzję ,by spróbować i dalej jesteśmy tutaj i teraz razem ,ale osobno.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam Marika :) temat bardzo aktualny i na czasie- każdy taki przypadek to wielka złożoność ,charakterów ,uwarunkowań i sytuacji, jedni brną inni radykalnie tną chirurgicznie-skutki bardzo różne i wszelkie podpowiadanie i doradztwo-psu na buty się zdaje :!: dobrymi radami ponoć piekło wybrukowane, każdy jest kowalem swego losu i różne tam pierdoły i dyrdymały- w rzeczywistości to my sami powinniśmy podejmować decyzje i dostaniemy po przysłowiowej d...e jakiekolwiek by one nie były :!: To Jest Po Prostu-SAMO Życie :!: :!: :!: pozdrawiam :!:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Każdy człowiek jest inny i każdy podejmuje decyzje inaczej. Ludzie dla miłości wyjeżdżają na koniec świata, rezygnują z pracy aby być ze sobą, opuszczają rodziców i dzieci.......Ja w chwili obecnej nigdy bym tego nie zrobiła. Matka i moje dzieci są najważniejszym ogniwem w moim życiu i to dla nich gotowa jestem zrobić wszystko. Rozwody są modne wiec to tez dla mnie jest normalne. Bycie ze sobą razem a mieszkać osobno , ale w pobliżu - tak aby żyć ze sobą jak mąż i żona jest wspaniałe, normalne, modne w dzisiejszych czasach i bardzo mi się podoba. A gdyby ktoś był za górami, za lasami i za siedmioma morzami ,którego bym pokochała a on mnie to musiałby przyjechać do mnie , kupić nam większe mieszkanie (moje jest za małe) lub dom :D i wcale bym się nie obraziła :lol: :lol: i z nim zamieszkała.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja nie wyobrażam sobie układu "razem,ale osobno".
Czasem można żyć obok,ale razem to tylko razem,nie może być inaczej.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Alice pisze:Ja nie wyobrażam sobie układu "razem,ale osobno".
Czasem można żyć obok,ale razem to tylko razem,nie może być inaczej.
Alice, a nie uważasz, że to czasem obok zmieni się w osobno, że jest to tylko kwestia czasu. To obok będzie za każdym razem dłuższe. Nie musisz mi wierzyć, ale naprawdę wiem o czym piszę. Jeśli nie wątpisz w to i myślisz, że w Twoim przypadku będzie inaczej to życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki, żeby tak było. Pozdrawiam serdecznie. Dziadek
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Najważniejsze to czuć obecność w codzienności, bo przecież ono jest cząstką wspólnego życia… ;)
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

eluunia pisze:Najważniejsze to czuć obecność w codzienności, bo przecież ono jest cząstką wspólnego życia… ;)
Eluunia jak pięknie to ujęłaś wtedy jest nam lżej w tych zwykłych codziennych obowiązkach,problemy stają się mniejsze gdy obok jest ktoś kto nas wspiera,wystarczy uśmiech,podanie ręki a rzeczy niemożliwe stają się błahostkami :D
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Mówi się, że bycie razem to przede wszystkim sztuka kompromisu…Trudna sztuka….A bycie osobno to siła charakteru .....Aby być razem :|
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Bycie razem to sztuka jak piszesz Elu-kompromisu :!: jeszcze większą sztuką jest to żeby dwa silne charaktery ją wykazały,razem istniały,nawzajem się kochały.szanowały,a w chwilach wybuchu się nie....pozabijały :!: :!: :!: wtedy jest Razem i nie Osobno- mimo wszystko :!: pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ