Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Alice ! Zrobiłabym tak ,ale mój wniosek został wypisany przez lekarza i potem został już w poradni.Oni sami go wysłali.Też o tym myślałam,ale nie miałam takiej możliwości.Tak więc teraz będę próbowała dzwoniąc -może się uda? Dzięki za info
W wielkopolskim NFZ nic nie daje adnotacja, że jest się nauczycielem. Moja mama dosyłała nawet zaświadczenie ze szkoły. Nie uzględnają tego, bo twierdzą, że nauczyciel może wyjechać do sanatorium w ramach urlopu dla poratowania zdrowia. Jedynie zwroty mogą pomóc, by wyjechać w wakacje.
Jestem z łódzkiego,u nas również NFZ nie patrzy na zaświadczenia,prośby,iż jest się nauczycielem. Mnie nie pomogło pismo od pani dyrektor,a nawet dwukrotne telefony od Niej z prośbą o zmianę terminu , dostałam w 2010 roku Muszynę ,w maju,musiałam jechać. Następnym razem też będę dzwoniła o zwroty.
Witam!
Należę do śląskiego NFZ i wniosek na leczenie złożyłam w kwietniu 2010r. W październiku 2011r. upłynęło magiczne 18 miesięcy oczekiwania na skierowanie, po czym z początkiem grudnia 2011 wniosek wrócił do weryfikacji. Po weryfikacji, niespodziewanie, po świętach otrzymałam skierowanie z terminem wyjazdu na koniec stycznie 2012r. W moim przypadku przypuszczam, iż termin oczekiwania był uzależniony od rodzaju schorzenia. Reumatologia jest mocno oblegana.
Życzę krótkiego okresu oczekiwania.
Pozdrawiam serdecznie
Zachodniopomorskie NFZ reumatologia dziś 292 po roku czekania a do wyjazdu myślę że to ostatni tydzień czekania Pozdrawiam z nad mrożnego i słonecznego Bałtyku Bunia
Bunia pisze:Zachodniopomorskie NFZ reumatologia dziś 292 po roku czekania a do wyjazdu myślę że to ostatni tydzień czekania Pozdrawiam z nad mrożnego i słonecznego Bałtyku Bunia
Bunia... No to lada dzię dostaniesz ale fajnie i nareście doś czekania.
Napisz jak coś się dowiesz-pozdrawiam
Bunia ! Ale sie cieszysz ja czekam właśnie na wyjazd nad morze,ale to wielka niewiadoma jak lotto. Tam mam zanotowane jako zalecenie lekarza -tylko czy to uwzględnią ? Jestem ze Śląskiej ....i czekam na razie pół roku -co bedzie dalej ? zobaczymy.Pozdrawiam
Stokrotko Ja mieszkam nad morzem więc chciała bym wszędzie tylko żeby nie było wody aby moje stawy odpoczeły od wilgoci , ale co dadzą Jak będę wiedziała szypciutko napiszę-zawiadamiają dwa miesiące wcześniej więc do wyjazdu jeszcze daleko, ale to będzie wiosna więc super Pozdrawiam Bunia
Ja też bym nie chciała np do Kołobrzegu... hihi Mam niby zaznaczony profil górski, ale nie wiem czy to uwzględnią. Myślę, że wyjazd przypadnie mi na wrzesień - październik. Nie bardzo mi to pasuje, ale nie będę sie martwiła na zapas