- Zachęcam do świętowania rocznicy odzyskania niepodległości.
- _s0.zmniejszacz.pl_logo_NIEPODLEGLOSCIOWE_facebook_zmniejszacz-pl_123968.jpg (9.44 KiB) Przejrzano 409 razy
święto 11 listopada
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: święto 11 listopada
u mnie w rodzinnym domu zawsze na 11.11 jest flaga wywieszona i na inne święta państwowe
pozdrawiam cieplutko

pozdrawiam cieplutko
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Krecik,Violet- wszelkie tego typu apele i przypominanie o świętowaniu tak ważnych rzeczy jak Niepodległość jest bardzo cenne i wskazane- kto jak kto ale My Polacy powinniśmy o takich datach i osobach z nimi związanymi pamiętać i szanować
wszelkiego typu zachowania wykorzystujące tak dla Nas cenne daty i wydarzenia - do swoich niecnych celów napawają mnie obrzydzeniem, podobnie jak dzielenie Polaków na takich czy innych
po tylu latach gdy nie byliśmy wolnym Narodem powinniśmy to wreszcie docenić i mieć szacunek do samych siebie- co niestety nie ma miejsca
mam nadzieję że dożyję tych czasów że to jednak będzie normą

-
forumowicz
- krecik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 04 cze 2013 17:44
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Andrzeju, jakbyś z ust mi wyjął to co napisałeś. Wykorzystywanie wydarzeń i rocznic historycznych do partykularnych celów politycznych i osobistych jest wstrętne.andrzej1955 pisze:Krecik,Violet- wszelkie tego typu apele i przypominanie o świętowaniu tak ważnych rzeczy jak Niepodległość jest bardzo cenne i wskazane- kto jak kto ale My Polacy powinniśmy o takich datach i osobach z nimi związanymi pamiętać i szanować![]()
![]()
wszelkiego typu zachowania wykorzystujące tak dla Nas cenne daty i wydarzenia - do swoich niecnych celów napawają mnie obrzydzeniem, podobnie jak dzielenie Polaków na takich czy innych
po tylu latach gdy nie byliśmy wolnym Narodem powinniśmy to wreszcie docenić i mieć szacunek do samych siebie- co niestety nie ma miejsca
mam nadzieję że dożyję tych czasów że to jednak będzie normą
![]()
![]()
A o dzieleniu Polaków na prawdziwych i nieprawdziwych, "patriotów" i "tych obcych" jest niegodziwością.
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Dzisiaj w radiu przepytywali ludzi ...no i pytanie brzmiało "jakie święto obchodzimy 11.11" w większości przypadków nie było problemu z odpowiedzią, że święto odzyskania niepodległości ... natomiast jak osoba pytająca zadała pytanie w którym roku ... osoby odpowiadające przechodziły samych siebie ... od 1919 po 1989 :/
najlepszą odpowiedzią było mimo wszystko ... nie wiem co to za święto, ważne że wolne !!

najlepszą odpowiedzią było mimo wszystko ... nie wiem co to za święto, ważne że wolne !!