O polityce

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: O polityce

Post autor: andrzej1955 »

Już nie ma ..starej winy...Tuska,bo jest Nowa....Wina.......Gowina-powiedział największy.....plecomówca i dawny.......hipis :roll:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Dzisiaj a w zasadzie wczoraj ktoś mnie....oświecił i wytłumaczył na czym polega wypłacanie górnikom 100% zarobków i zasiłków dla upadłych firm i ich pracowników z dziurawych kolejnych....tarcz-górnicy mają przestój z powodu Epidemii a cała reszta z przyczyn ....EKONOMICZNYCH-a ja durny i naiwny myślałem że w kraju mamy od 3 miesięcy ten sam problem-ale jak......mateuszek coś ......wyjaśni to od razu jest.....JASNOŚĆ :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Drogi Andrzeju

Temat Górnictwa pomijam , jak chłop ze śląska Widzę że w/w temat w tej chwili bardzo drażliwy .
A gornictwo od lat to dziura bez DNA ile Włożysz -Zawsze nic nie wyciągniesz.
Pomińmy milczeniem Ja Moim Wujkom oraz Sąsiadom - Mówie -JESTEŚCIE Najlepsi Wam się wszystko Należy nie w 100 ale 1000 %
Oczywiście do Czasu do kiedy ta Branża będzie potrzebna a NIKT nie zwróci Uwagi na możliwość Źródeł odnawialnych będziemy nadal się drążyć .
Pytanie tylko PO CO.

W kryzysie w czasie epidemi wpływa do Polski Statek z węglem z Kolumbii , codziennie odprawiane sa 2-3 pociągi z Rosji.
Mamy lato i mniejsze zużycie .

Pytanie PO CO ?

Czas temu zamontowałem na działce Fotowoltanikę - Dzięki tej znienawidzonej Unii .
Rachunek ekonomiczny jest taki ,że to co wytwarzam na działce -odbieram w Katowicach
Po 2 latach Koszty zwróciły mi się - FAKT -otrzymałem Dotację z UNII
Gdybym jej nie otrzymał Zwrot po 4 latach -
Aby dodać Smaczku działka jest na terenach Najbogatszej Gminy w Polsce Lidera wydobycia Węgla Brunatnego.

A co do Górników - Oni Mają Mocne Związki i oni są POTRZEBNI Każdej WŁADZY
Jest jeszcze ten KULT
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

Esterka pisze: 09 cze 2020 07:45 Atinko dziękuję :? Nie jestem politykiem ,ale to co teraz obserwuję przechodzi ludzkie wyobrażenie ,nie będę się rozpisywać ponieważ mamy oczy i uszy wszyscy .Tylko jak łatwo jest garstką monet za które całe nic można zdziałać kupić część narodu wydawałoby się tę ,która powinna właśnie być mądra a jest niestety głupia .
Jak się ma dobrą emeryturę to sie klaszcze,(tylko te oklaski pokazują iż ci chorzy ludzie nie myślą o tym by i
ich dzieciom żyło się dobrze ,jest tu i teraz ,na zasadzie jedzmy i pijmy bo niedługo pomrzemy )[/b] a jak się dostanie ochlap po 500 to można nie pracować ,tylko przewalać siatki z piwami,szynką słodyczami aż do zajedzenia się aż do zarz. ....gania, bo nic z tych ochłapów na edukację dzieci nie idzie niestety :shock: Tak masz Atinko rację ,kiedyś rodzic zarabiał na dzieci dziś trzeba ochłapu od rządu by dzieci wychować ,o zgrozo.Rozdawnictwo w okresie tak strasznego kryzysu na horyzoncie to chyba eutanazja na rodakach ma ktoś może wątpliwości ?

[link]

Proszę bardzo ,może to też propaganda ?tylko dlaczego ma mieć dalej zaufanie ktoś kto rozdaje pieniądze ,które bądź co bądź są wspólne na :
młodych nierobów siedzących na ławkach od wsi po miasta ponieważ pracować nie muszą
na kler ,który dostaje bo mu się należy zamiast wziąć się do pracy ba nie jest karany za zbrodnie na dzieciach ,a wręcz nagradzany :evil:
na prezesów banków co to mają tak odpowiedzialne stanowiska ,że muszą otrzymywać miliony pensji a ich glonojady w kieckach dalej dostają sowite pensje
nie starczy tutaj miejsca by opisać do czego można doprowadzić w tak krótkim czasie taki kraj w środku Europy ,rozwijający się dający szansę młodym na rozwój

Smutne i coraz bardziej smutne . :cry:
Esterko ,napisz wprost -Nie nawidze PIS-u,jak opozycja obecna zrobila przekret na 250 miliardow na VAT to jakos nic nie wspominasz ze to byla grabierz dla swojch ,a tu daja na dzieci zwalczajac tym biede to wielkie halo ,nie dobrze mi sie robi czytajac ten Two jazgot ,ile w tym pogardy dla ludzi mniej zamoznych ,wystawilas sobie negatywna ocenie ,ale oczywiscie bedziesz miec sojusznikow tu na NS nie brakuje takich .Milege dnia i wiecej empatli i pogody ducha
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Riccolo dlaczego od razu nienawidzi...
Nikt nie mówi że 500 plus jest złe, zła jest forma przyznawania . Nigdy rozdawnictwo nie przynosiło żadnych efektów. Idź do pracy, zarób ile możesz, a państwo dołoży na lepsze życie dla dzieci.
Ja jako emeryt mam głęboko w d... trzynastkę, oczekuję godnej emerytury którą sobie wypracowałam najpierw ciężką pracą zdobywając wykształcenie by mieć wiedzę, a potem pracując, by zdobytą wiedzę wykorzystać jak najlepiej i zapewnić sobie godne życie na starość. Dziś prawda jest taka, że ktoś, kto nie splamił się nawet jednym dniem pracy dostaje więcej. Mam się z tym godzić? Niby dla jakiej idei? Na pewno nie dla 1000 złotowego ochłapu rzuconego dla zatkania buzi.
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01

Post autor: Esterka »

Miło mi :) jazgot ,nie opinia czy podsumowanie działań tej tam obecnej dobrej zmiany ,rozumiem ,że tylko tyle rozumiesz. :o Jeżeli z tego co w mojej ocenie podsumowałam jest nieprawdą podaj argumenty bardzo proszę .
Nie znasz moich poglądów wiec się tak nie zapędzaj ze słowami nienawidzisz :shock: to samo można by o Tobie powiedzieć ,ale po co ?byłoby to niegrzeczne .Wyjaśniać Ci oczywistego nie będę tym bardziej .Radzę spojrzeć na problemy ,nie przez pryzmat właśnie ,opozycja ,pis itd tylko ,przez pryzmat jak wygląda Polska w oczach :młodych ludzi ,Europy świata . .Może nie wiesz , lub nie chcesz wiedzieć ,że np Tadzio Rydzyk znowu dostał 500 tys ot tak sobie ,a inni kilka złotych lub kilkanaście do emerytur wypracowanych często gęsto w ciężkich warunkach ,wiesz co ?pisać nie chce mi się o tej obecnej patologii bo by to zajęło tutaj zbyt wiele miejsca .Z tego co czytam to jesteś młodym człowiekiem ,to twój wybór jak klęczysz przed dobrą zmianą ,chyba zgodnie z ostatnią oceną, że cała reszta to (".....chamska chołota. ....") .Wcześniej czy później ci teraz odejdą ,tylko co zastaną Ci co przyjdą ?w swerze milczenia to pozostawię tymczasem :shock:

PS i znowu będzie :mój jazgot jest lepszy niż twój :shock:
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: ricolo666 »

Nie potrafisz sie powtrzymac ,ten jad jest silniejszy i w zwiazku z tym szkoda mi klawiatury na polemizowanie z Toba ,a aurgumety juz CIE zadne nie potrafia przekonac ,stopien zacietrzewienia juz zaszedl za daleko w Twojm przypadku .Mlody juz niestety nie jestem i nie jestem tez beneficjetem tzw. przez CIEBIE ochlapu pisiorow,syn rowniez nie kozysta :kwiat:
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01

Post autor: Esterka »

Ależ ten mój jad można złagodzić ustosunkowując się do podanych prze ze mnie informacji chociażby jednej z nich dot ojca dyrektora i prezentu jaki w ostatnich dniach z naszych podatków przekazał prezes :shock: w imieniu swojej partii lub odwrotnie nie pytając o zgodę spoleczeństwa ,bo to ono płaci sowite podatki ,no ale ("z chamską chołotą się nie dyskutuje ....").Już się nie fatyguj nie odpisuj bo rzeczywiście szkoda twojej klawiatury .Zostaw komentarz na czasy ,jak bedziesz musiał odpisać i przeprosić . :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Wczoraj wybraniec narodu w kampanii wyborczej oświadczył że "codziennie wydajemy 1 ooo ooo ooo pln (tak miliard) dla przedsiębiorców". Ciekawi mnie czy mennica państwowa ma taką wydolność drukowania, czy korzystają z zagranicznych którym dodatkowo trzeba zapłacić ? Wielu polskich przedsiębiorców dostało jednorazowy tzw. ochłap z tarczy (4-5 tyś pln), a wielu w ogóle nie dostanie. A zus przelicza, przelicza, a ja już drugi miesiąc k...wa czekam na świadczenia.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam .
Felice godne emerytury to bolączka wielu ludzi i od wielu lat .Moi nieżyjący rodzice przepracowali tyle lat ile nakazało państwo i także mogę powiedzieć otrzymali za to ochłapy .

A tak swoją drogą tyle już było tutaj zamykanych tematów ,głównie za przyczyną kłótni ,ubliżania sobie ,drwin itd .
Akurat temat polityczny jest na pewno jednym z tych gdzie emocje biorą górę ,ale myślę że nawet z całkiem odmiennymi zdaniami można byłoby prowadzić ożywione rozmowy .
Cóż ,jak to także nie jedna osoba już pisała i co powraca jak bumerang , mówi się o empatii ,tolerancji i szacunku ,a życie sobie .

Miłego popołudnia :kwiat:
Zablokowany