święto 11 listopada
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: święto 11 listopada
- niezapominajka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 paź 2013 14:29
- niezapominajka
- Super Kuracjusz

- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Oczywiście , ze była , jest ...a czy będzieniezapominajka pisze:Polska moim domem jest ...............
- niezapominajka
- Super Kuracjusz

- Asik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 3
- Kto ty jesteś?
- Polak mały.
- Jaki znak twój?
- Orzeł biały.
- Gdzie ty mieszkasz?
- Między swemi.
- W jakim kraju?
W polskiej ziemi.
- Czym ta ziemia?
- Mą ojczyzną.
- Czym zdobyta?
- Krwią i blizną.
- Czy ją kochasz?
- Kocham szczerze.
- A w co wierzysz?
- W Polskę wierzę.
- Czym ty dla niej?
- Wdzięczne dziecię
- Coś jej winien?
- Oddać życie.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Drodzy Państwoandrzej1955 pisze:Krecik,Violet- wszelkie tego typu apele i przypominanie o świętowaniu tak ważnych rzeczy jak Niepodległość jest bardzo cenne i wskazane- kto jak kto ale My Polacy powinniśmy o takich datach i osobach z nimi związanymi pamiętać i szanować![]()
![]()
wszelkiego typu zachowania wykorzystujące tak dla Nas cenne daty i wydarzenia - do swoich niecnych celów napawają mnie obrzydzeniem, podobnie jak dzielenie Polaków na takich czy innych
po tylu latach gdy nie byliśmy wolnym Narodem powinniśmy to wreszcie docenić i mieć szacunek do samych siebie- co niestety nie ma miejsca
mam nadzieję że dożyję tych czasów że to jednak będzie normą
![]()
![]()
Miałem przyjemnośc wychowywać się w rodzinie dla ,ktorej Wartości -Wartości Narodowe , Partyjotyczne i Religijne
-Były i są na PIERWSZYM Miejscu.
Wychowywałem się w Rodzinie -Wychowywali Mnie Rodzice -Mamy Najwspanialsi Dziadkowie na Świecie.
Dziadek miał przyjemnośc walczyć w ..powstaniach w czasach kiedy tworzyła się Historia Historia Tego Państwa -Osobiście poznałem Historię jak i Panów POWSTAŃCÓW Śląskich z drugiej Strony ze Strony Sląskiej niejednokrotnie tej Niemieckiej.
Dziadkowie mieszkali w zaborze pruskim ich droga do polskości była może troszkę zagmatwana INNA niz ludzi ,którzy żyli w zaborze rosyjskim lub austryjackim gdzie bylo stosunkowo jak powiada Dziejsza mlodziez na luziku .
Tak restrykcje caratu zapewne były bardziej restrykcyjne , jednakże i Ci z zaboru pruskiego niejednokrotnie dostawali po "4 literach"
Piszecie Drodzy Państwo o podziałach , podziały BYŁY i BĘDĄ , będa ZAWSZE .
Polacy jako Naród umie SPRĘŻYC się tylko wtedy kiedy mocno dostaje.
Okupacja , komunizm czy podobnych przypadkach w innym czasie POLAK -POLAKOWI jest wilkiem.
nie ma drugiej nacji w Europie ,na swiecie ,która by tak sobie dokuczała była by tak "dokuczliwa , zawistna ".
11-Listopada Jest dniem Święta Narodowego
Ale każda opcja polityczna jak to napisaliście Chce Zaznaczyć ,że TYLKO ONI sa PRAWDZIWYMI ...POLAKAMi.
Ja nie chcę być postrzegany jako człowiek Tuska czy Kaczyńskiego .
Amerykanie mają swych Demokratów i Republikanow ale rozmawiają -fakt nalATUJA NA sIEBIE ALE TYLKO PODCZAS WYBORÓW PO IDA NA ..WÓDKĘ
-My Naród ,ktory podczas II wojny ,ktory dostawał tak od Niemcow jak i Rosjan dzis Jesteśmy zapatrzeni w Nich .
wielu młodych ludzi SZERZY Tak Faszyzm jak i Komunizm .
zastanawiam się ile razy dzis w TV pojawi się swastyka czy inn symbole Narodowców -Oni tez są ..Polakami
Pragnołbym choc wydaje sie to NIEREALNE ,że nastana czasy normalności w Tym kraju , że przestaniemy wywyższać Powstania jako te lepsze i w słusznej SPRAWIE od tych Lokalnych .
Bo irytuje mnie ,że rokrocznie wspomina się Powstanie Warszawskie a tylko LOKALNIE mowimy o powstaniach Wielkopolskim jak i śląskim tak odbiegam od tematu ,ale o POLSKE walczono nie TYLKO w WARSZAWIE
- niezapominajka
- Super Kuracjusz