święto 11 listopada

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: święto 11 listopada

Post autor: krecik »

To się nazywa luzackie podejście do życia :lol: Najważniejsze że wolne :( :shock:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

...a będzie jeszcze gorzej :( zdecydowanie szybciej odpowiedzą ,,telefony komórkowe " były od zawsze ...nie wspominając o internecie . Ale moim zdaniem też nie można popadać ze skrajności w skrajność ...czy jest dobre żyć tylko historią :?: czy są wskazane marsze pamięci z założenia ,,zadyma musi być bo jest okazja " :?: Zdecydowanie lepszym rozwiazaniem jest pamiętać szczerze o przeszłości wtedy kiedy trzeba i myśleć o dzisiejszym dniu , jutrzejszym i o kolejnych ....generalnie o przyszłości .....co zrobić aby bylo lepiej .... :)
Awatar użytkownika
niezapominajka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2013 14:29

Post autor: niezapominajka »

Obrazek
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

;-)
Załączniki
IMG_20131110_191053.jpg
Awatar użytkownika
niezapominajka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Polska moim domem jest ...............
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

niezapominajka pisze:Polska moim domem jest ...............
Oczywiście , ze była , jest ...a czy będzie :?: ...zdecydowanie ,,domem rodzinnym " , ale czy domem do ,,mieszkania i życia " ... :?: tego nikt nie wie ....nawet ja ...
Awatar użytkownika
niezapominajka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

A pamiętacie ten wierszyk :?:

- Kto ty jesteś?
- Polak mały.

- Jaki znak twój?
- Orzeł biały.

- Gdzie ty mieszkasz?
- Między swemi.

- W jakim kraju?
W polskiej ziemi.

- Czym ta ziemia?
- Mą ojczyzną.

- Czym zdobyta?
- Krwią i blizną.

- Czy ją kochasz?
- Kocham szczerze.

- A w co wierzysz?
- W Polskę wierzę.

- Czym ty dla niej?
- Wdzięczne dziecię

- Coś jej winien?
- Oddać życie.

:kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

andrzej1955 pisze:Krecik,Violet- wszelkie tego typu apele i przypominanie o świętowaniu tak ważnych rzeczy jak Niepodległość jest bardzo cenne i wskazane- kto jak kto ale My Polacy powinniśmy o takich datach i osobach z nimi związanymi pamiętać i szanować :!: :!: :!: wszelkiego typu zachowania wykorzystujące tak dla Nas cenne daty i wydarzenia - do swoich niecnych celów napawają mnie obrzydzeniem, podobnie jak dzielenie Polaków na takich czy innych :!: po tylu latach gdy nie byliśmy wolnym Narodem powinniśmy to wreszcie docenić i mieć szacunek do samych siebie- co niestety nie ma miejsca :!: mam nadzieję że dożyję tych czasów że to jednak będzie normą :!: :!: :!:
Drodzy Państwo

Miałem przyjemnośc wychowywać się w rodzinie dla ,ktorej Wartości -Wartości Narodowe , Partyjotyczne i Religijne
-Były i są na PIERWSZYM Miejscu.
Wychowywałem się w Rodzinie -Wychowywali Mnie Rodzice -Mamy Najwspanialsi Dziadkowie na Świecie.
Dziadek miał przyjemnośc walczyć w ..powstaniach w czasach kiedy tworzyła się Historia Historia Tego Państwa -Osobiście poznałem Historię jak i Panów POWSTAŃCÓW Śląskich z drugiej Strony ze Strony Sląskiej niejednokrotnie tej Niemieckiej.
Dziadkowie mieszkali w zaborze pruskim ich droga do polskości była może troszkę zagmatwana INNA niz ludzi ,którzy żyli w zaborze rosyjskim lub austryjackim gdzie bylo stosunkowo jak powiada Dziejsza mlodziez na luziku .
Tak restrykcje caratu zapewne były bardziej restrykcyjne , jednakże i Ci z zaboru pruskiego niejednokrotnie dostawali po "4 literach"

Piszecie Drodzy Państwo o podziałach , podziały BYŁY i BĘDĄ , będa ZAWSZE .
Polacy jako Naród umie SPRĘŻYC się tylko wtedy kiedy mocno dostaje.
Okupacja , komunizm czy podobnych przypadkach w innym czasie POLAK -POLAKOWI jest wilkiem.
nie ma drugiej nacji w Europie ,na swiecie ,która by tak sobie dokuczała była by tak "dokuczliwa , zawistna ".

11-Listopada Jest dniem Święta Narodowego

Ale każda opcja polityczna jak to napisaliście Chce Zaznaczyć ,że TYLKO ONI sa PRAWDZIWYMI ...POLAKAMi.
Ja nie chcę być postrzegany jako człowiek Tuska czy Kaczyńskiego .

Amerykanie mają swych Demokratów i Republikanow ale rozmawiają -fakt nalATUJA NA sIEBIE ALE TYLKO PODCZAS WYBORÓW PO IDA NA ..WÓDKĘ
-My Naród ,ktory podczas II wojny ,ktory dostawał tak od Niemcow jak i Rosjan dzis Jesteśmy zapatrzeni w Nich .
wielu młodych ludzi SZERZY Tak Faszyzm jak i Komunizm .
zastanawiam się ile razy dzis w TV pojawi się swastyka czy inn symbole Narodowców -Oni tez są ..Polakami

Pragnołbym choc wydaje sie to NIEREALNE ,że nastana czasy normalności w Tym kraju , że przestaniemy wywyższać Powstania jako te lepsze i w słusznej SPRAWIE od tych Lokalnych .

Bo irytuje mnie ,że rokrocznie wspomina się Powstanie Warszawskie a tylko LOKALNIE mowimy o powstaniach Wielkopolskim jak i śląskim tak odbiegam od tematu ,ale o POLSKE walczono nie TYLKO w WARSZAWIE
Awatar użytkownika
niezapominajka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ODPOWIEDZ