O polityce

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: O polityce

Post autor: darek »

ANDY12345 pisze: 13 cze 2020 08:57 Jacky nie ubieraj się w adwokata Żalka i nie tłumacz czyiś słów. Wielokrotnie wybrańcy narody wypowiadali się co myślą, a potem idiotycznie się tłumaczyli , że nie o to im chodziło, że słowa wyrwane z kontekstu, albo tzw. skrót myślowy - jeżeli tak myśli to powinien nauki zacząć od przedszkola. Powiedzieli to wprost i dosadnie i doskonale wiemy co mieli na myśli.
Jeżeli ktoś z takim zacietrzewieniem wypowiada się o LGBT to moim skromnym zdaniem mogę się tylko domyślać - także w ocenach psychiatrów i psychologów , że może być taki osobnik krypto gejem, który boi się że jego orientacja wyjdzie na światło dzienne. Mieliśmy już wiele przykładów z politykami w roli głównej, gdzie hołubili zasadom najważniejsza rodzina, a w domu bili, wyzywali i znęcali się nad żoną... i nikt mnie nie przekona że czarne jest czarne , a białe jest białe , pamiętacie ? - buta, arogancja i nienawiść...
ANDY

Bardzo dobrze to ująłeś .

Czas temu pewna "Wpływowa Starsza Pani " w podobnym tonie wypowiedziała się n/t Gejów.
Nawet nosiła TRANSPARENTY .
Okazało się że Pani Syn jest Znanym pozostającym w Długim Związku GEJEM.

Dziś Pani nie ma juz nic w stosunku do owych Ludzi .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Hipokryt pisze: 13 cze 2020 08:59
Hipokryt pisze: 11 cze 2020 20:54 Gejowie to bardzo inteligentni ludzie :)
(...)
Gość pisze: 11 cze 2020 21:04 Nie wnikając w meritum - ale chyba geje...🤔
Szanowny Rumcajsie - w imię poprawności gramatycznej (nie politycznej) wyjaśniam, że obie formy są poprawne, lecz jest drobna różnica. Twoje określenie jest dość pospolite, więc w imię szacunku dla innych używam formy bardziej oficjalnej :D

Oczywiście są również określenia jeszcze bardziej "pospolite" (na literki "H" i "P") nie są zbyt miłe, więc trzymajmy się tych "naszych" poprawnych określeń na takie inności :lol:
Nie wiem na podstawie jakiego źródła piszesz, że obie formy są poprawne. Przybliż tę wiedzę, wszystkie mnie dostępne słowniki jako liczbę mnogą słowa gej podają geje.
Gość

Post autor: Gość »

Trochę mi edycja nie wyszła, ale sens zachowany.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,do tego doszło że polityka zajęła wszystko-powinniśmy myśleć i dbać o swoje i najbliższych zdrowie,podnosić swój standard życia,odpoczywać,bawić się i korzystać z życia,pracować i godnie zarabiać,Ci na zasłużonej emeryturze spokojnie przeżyć Swoją Jesień Życia-a ZATRUWAJĄ NAS ANTAGONIZMAMI,KOPIĄ ROWY I NAPUSZCZAJĄ JEDNYCH NA DRUGICH BO TAK JEST WYGODNIEJ-dla kogo-zastanawialiście się kiedy to się skończy i JAK :?: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Tak już jest od początku ludzkości. Pierwszy przypadek to Kain i Abel. Czy to mamy w genach czy nas otoczenie kształtuje, to sprawa dla naukowców, Dla nas jako społeczeństwa i jednostki ważne jest wychowanie przez rodziców, a także nauczycieli.W przypadku tych pierwszych to powinni poświęcić więcej czasu dla dzieci, a nie gonić za mamoną (są rodziny patologiczne ale to już inna sprawa) i kupować następną zabawkę, żeby samo wypełniło sobie czas. Drudzy mają ograniczony czas i bardziej skupiają się na przekazaniu konkretnej wiedzy. I tu też zdecydowana większość nauczycieli "odrabia pańszczyznę". Katechetów to też dotyczy.
Nigdy nie będzie dobrze jak się nie poświęci należytej uwagi i czasu dla młodego pokolenia. Ostatnimi czasy internet zawładnął swoją dostępnością i brakiem ograniczeń tak bardzo , że nawet osoby dojrzałe i bardzo dobrze wykształcone umysłowo zachowują się poniżej krytyki. Tutaj już nie można zwalić winy na geny !
Ciekawska natura posuwa nas do badań i odkryć, czyni że nie zatrzymaliśmy się na jakimś etapie, ale ten postęp rośnie w tempie geometrycznym. Emocjonalnie już niekoniecznie, ale sami zauważyliście, że nie jest tak tragicznie , bo Owsiak nadal zbiera coraz większe fundusze, kolejne zbiórki na bardzo ciężko chore dzieci zapełniają się w błyskawicznym tempie, są wolontariusze którzy pomagają w wielu sprawach od zakupów po remonty mieszkań.
Może mamy zakodowane przez naturę, że złe rzeczy bardziej pamiętamy żeby nie popełniać ich więcej - "ucz się na błędach" jak mówi stare porzekadło, tylko że to my mamy rozum i powinniśmy go w odpowiedni sposób używać - "nie czyń tego co tobie niemiłe". Jak myślicie skąd ludzkość ma tak dużo porzekadeł , przysłów, życiowych sentencji ?
Wiele rzeczy nas dzieliło , dzieli i będzie dzielić, ale myślę że także znacznie więcej łączyć. Wszystko zależy od nas samych i nie zwalajmy winę na kogoś lub coś, bo nie żyjemy samotnie.
W osadach, na wsiach, dzielnicach, gminach samorządowcy bez problemu się dogadują i pozytywnie działają na rzecz mieszkańców i społeczności, a to przecież polityka i przynależność partyjna. Niestety na wyższych szczeblach dużych miast, województw bardziej przemawia partyjniactwo i odgórne wytyczne.
Zastanawiajmy się częściej co jest dobre dla naszych sąsiadów, znajomych i wielu innych ludzi, a nie tylko nam.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Gość pisze: 13 cze 2020 22:52
Hipokryt pisze: 13 cze 2020 08:59 Zagalopowaleś się Waszmosć, tyle Ci powiem.
Z mej strony to wszystko.
Akurat ten cytat to nie są słowa napisane przeze mnie :shock:
Przypadek czy celowy zabieg?
Jaki ma to związek z tematem?
Gość

Post autor: Gość »

Napisałem w następnym poście, że edycja średnio mi wyszła. Przepraszam. Miały to być moje słowa a wyszedł jakby cytat z Twojego postu. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

...ale on o tym dobrze wie Kazimierzu ;) udaje tylko niekumatego :D
Nie byłby sobą,jakby nie wrzucił swoje trzy grosze :roll: ..." mądre" grosze :roll:
Cóż,tak hipokrytowie mają ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nutko ten egzemplarz niestety jest niereformowalny.Nie jest istotne czy post dotyczy polityki czy przysłowiowej doopy Maryny wypowiedzi są bardziej niż żenujące.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Znów niedoinformowanie...
Jeżeli sprawia ci przyjemność ciągłe obrażanie mnie,używaj sobie do woli. Na mnie to nie robi najmniejszego wrażenia.
A tak na marginesie bycie babunią to dla mnie niezwykły zaszczyt.
Zablokowany