Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Mario K pięknie opisujesz swój pobyt i za to Ci dziękuję . Ale nie podoba mi się to , że masaż na kręgosłup jest tak krótki no i ten tłok w windzie i brak maseczek . To jakaś masakra . Nikt z personelu nie reaguje ? Pozdrawiam i udanego pobytu życzę .
Mario K pięknie opisujesz swój pobyt i za to Ci dziękuję . Ale nie podoba mi się to , że masaż na kręgosłup jest tak krótki no i ten tłok w windzie i brak maseczek . To jakaś masakra . Nikt z personelu nie reaguje ? Pozdrawiam i udanego pobytu życzę .
dani muszę sprostować moją poprzednią informacje co do długości masażu, sam masaż trwa tylko 10 min. 5 min to jest przygotowanie do masażu i ubranie się i wyjście z masażu. Nie ważne jaki masaż ,całościowy czy jeden odcinek , każdy trwa tyle samo. Najlepsze to jest to że na korytarzach ,w windzie większość nie nosi maseczek , a na zabiegi ,na gimnastykę musimy być w maseczkach. Wchodząc do jaskini solnej każą też być w maseczkach, po moim stwierdzeniu że to mija się z celem , bo powinniśmy wdychać powietrze w jaskini, Pani pozwoliła nam zdjąć maseczki z nosa ale nie z ust. Wszystkie zabiegi są skrócone ile się da. Krio trwa 2 min , ultradżwieki 4 min, okłady ,prądy ,kąpiel 10 min. Zapisują co 15 min, z czego 5 min na przygotowanie.
Niestety nie wiem jak to jest, że w sanatoriach czy to z nfz czy zus zabiegi trwają krótko, bo chodząc na ambulatoryjne masaż mam 30 min, prądy od 10 do 15, a ćwiczenia jak zrobię całą serię z powtórzeniami i może trwać ponad 30 min, a jak piszesz że są skracane jeszcze to na zdrowie nie pójdzie tylko pieniążki do kieszeni właściciela... jak zwykle tylko pieniądz się liczy
Długość zabiegu wynika z umowy. NFZ płaci za tyle,ile zakontraktował. Jeżeli są wątpliwości można to sprawdzić,prosząc o szczegóły umowy.Najlepiej na piśmie z wiadomością do NFZ. Co prawda nie sądzę,by radykalnie skracano zabiegi i to wszystkie.
już się wielokrotnie spotkałem, że w tym samym ośrodku jedna rehabilitantka robi krio miejscowe przez 3 min. na jedną część, a druga nawet 1 min, to nie wydaje mi się że to zależy od kontraktu ale ....
Krio miejscowe np na kolano jest jako zabieg tylko na jedno ,jeżeli lekarz zapisze na lewe i prawe to są dwa zabiegi. Tak to jest niestety. Można poprosić o dwa, wtedy czas jest dzielony.Poza tym tak jak pisałam wcześniej, jeżeli czujesz się oszukany wyjaśnij to. Ja jednak myślę, że utrata kontraktu jest zbyt poważna, by ją ryzykować jedną minuta.