PLON Polańczyk

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: PLON Polańczyk

Post autor: dani888 »

Mario K pięknie opisujesz swój pobyt i za to Ci dziękuję :kwiat: . Ale nie podoba mi się to , że masaż na kręgosłup jest tak krótki no i ten tłok w windzie i brak maseczek . To jakaś masakra . Nikt z personelu nie reaguje ? Pozdrawiam i udanego pobytu życzę :serce: :kwiat: .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Mario K pięknie opisujesz swój pobyt i za to Ci dziękuję :kwiat: . Ale nie podoba mi się to , że masaż na kręgosłup jest tak krótki no i ten tłok w windzie i brak maseczek . To jakaś masakra . Nikt z personelu nie reaguje ? Pozdrawiam i udanego pobytu życzę :serce: :kwiat: .
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

dani muszę sprostować moją poprzednią informacje co do długości masażu, sam masaż trwa tylko 10 min. 5 min to jest przygotowanie do masażu i ubranie się i wyjście z masażu. Nie ważne jaki masaż ,całościowy czy jeden odcinek , każdy trwa tyle samo. Najlepsze to jest to że na korytarzach ,w windzie większość nie nosi maseczek , a na zabiegi ,na gimnastykę musimy być w maseczkach. Wchodząc do jaskini solnej każą też być w maseczkach, po moim stwierdzeniu że to mija się z celem , bo powinniśmy wdychać powietrze w jaskini, Pani pozwoliła nam zdjąć maseczki z nosa ale nie z ust. Wszystkie zabiegi są skrócone ile się da. Krio trwa 2 min , ultradżwieki 4 min, okłady ,prądy ,kąpiel 10 min. Zapisują co 15 min, z czego 5 min na przygotowanie.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Niestety nie wiem jak to jest, że w sanatoriach czy to z nfz czy zus zabiegi trwają krótko, bo chodząc na ambulatoryjne masaż mam 30 min, prądy od 10 do 15, a ćwiczenia jak zrobię całą serię z powtórzeniami i może trwać ponad 30 min, a jak piszesz że są skracane jeszcze to na zdrowie nie pójdzie tylko pieniążki do kieszeni właściciela... jak zwykle tylko pieniądz się liczy :roll:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Długość zabiegu wynika z umowy. NFZ płaci za tyle,ile zakontraktował. Jeżeli są wątpliwości można to sprawdzić,prosząc o szczegóły umowy.Najlepiej na piśmie z wiadomością do NFZ. Co prawda nie sądzę,by radykalnie skracano zabiegi i to wszystkie.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

już się wielokrotnie spotkałem, że w tym samym ośrodku jedna rehabilitantka robi krio miejscowe przez 3 min. na jedną część, a druga nawet 1 min, to nie wydaje mi się że to zależy od kontraktu ale .... :roll:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Krio miejscowe np na kolano jest jako zabieg tylko na jedno ,jeżeli lekarz zapisze na lewe i prawe to są dwa zabiegi. Tak to jest niestety. Można poprosić o dwa, wtedy czas jest dzielony.Poza tym tak jak pisałam wcześniej, jeżeli czujesz się oszukany wyjaśnij to. Ja jednak myślę, że utrata kontraktu jest zbyt poważna, by ją ryzykować jedną minuta.
bolo61
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2017 21:29
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: bolo61 »

Maria K pisze: 23 lip 2020 21:17 .... nie ma soli i pieprzu , cukier stoi na stolikach ....
Mario..wystarczy podejść do kelnerek i znajdzie się i sól i pieprz...i więcej pieczywa...
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bolo wiem że kelnerki mają i podchodzą z solą czy pieperzem, i posypią. . Ja mam swoje, po pieczywo nie pytałam nawet.
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dla tych co mi nie wierzą, nie wiem czy mi się uda wstawić zdjęcie.
Dla tych co mi nie wierzą, nie wiem czy mi się uda wstawić zdjęcie.
IMG_20200727_103927.jpg (55.28 KiB) Przejrzano 1107 razy
ODPOWIEDZ