Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Post autor: dani888 »

Dobry wieczór , to ja Dani , Wasze utrapienie albo pocieszenie :lol: :lol: :lol: .
Slonaczka Wy moje po tych wszystkich prądach różnego rodzaju skoczyło mi ciśnienie :shock:
Chwyciły znów zawroty głowy i okazało się , że po takich zabiegach powinno się odpocząć przynajmniej pół godziny a ja , no cóż , znów ganiałam jak szalona :evil: . Na szczęście unormowało się i już nie padam .
Szkoda , że i w niedzielę trzeba wstać po 6-ej , żeby zdążyć na śniadanie :( a głodna przecież nie będę chodzić do obiadku :lol: :lol: . Komercyjnych sporo , nawet z małymi dziećmi , że też nie boją się korony . Co ciekawe , rzadko zakładają maseczki...dziwne , prawda ?
ANDY , bracie w domku jesteś już ?Jak zielona nocka ? Udana ? :lol: :lol:
Ewuniu , dbam jak mogę słoneczko ale pewnie znając życie coś mnie łapnie :shock: :evil: .
Ysy , że też zawsze Ciebie żarty się trzymają :lol: :lol: , ale to lubię i tak trzymaj , poważnie też trzeba pogadać ale są momenty i momenciki ;) .
Pozdrówka moi mili ale lecę dalej , dobrej nocki i wspaniałej niedzieli , buziolki wszystkim :kwiat: :serce: :serce: :serce: :D .
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Dani 888 fajnie ''piszesz'' :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Tak, jestem już w domu, a nocka była ciemna :shock: , zieleni nie widziałem :lol:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:lol: :lol: :lol: :lol:
Atinko kochana , to z serca ... prosto z serducha mojego i tyle , taka jestem :serce: :kwiat: .
ANDY bo zieleń była czarna chłopie :lol: :lol: . Ale jak Ci ? Dziś dam Ci spokój ale potem czekam na pełną i szczerą :lol: ;) relację z pobytu a inne sprawy załatwimy w inny sposób :D .
Tymczasem całuję Was mocno przez maseczkę , wyjdę na troszkę na powietrze zanim nie pada :) .
Kolorowych senków :serce: :kwiat: .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dani, buziolam Ci a tą koroną to się tak nie przejmuj.
Spokojnej nocki :serce:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewciu dzięki za buziole , a z koroną trochę oswoiłam się , miłego wieczoru :) :serce: .
Dziś ponury , troszkę deszczowy dzionek , tylko raz udało się mi pospacerować a ponoć następne dni mają być podobne :evil: . Czas płynie zdecydowanie za szybko i mogłabym zostać jeszcze z tydzień :lol: :lol: .
Znów jedna z wind jest zepsuta , oby jutro rano była naprawiona bo będzie problem z dodarciem na zabiegi . Poza tym nic ciekawego się nie działo , deszcz więc i ludków mało widziałam .
Nie przynudzam już i pozdrawiam wszystkich serdecznie :kwiat: :serce: :) .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dani z tego co piszesz można wnioskować, że pierwszy sanatoryjny wyjazd zaliczysz do udanych. Fajnie, że pobyt nie rozczarowuje Ciebie i nie będziesz miała traumy rehabilitacyjnej. Teraz to pewnie zaraz po powrocie będziesz ubiegać się o następny wyjazd a w NFZ możesz złożyć bez problemu. Życzę ci jeszcze wielu takich fajnych wyjazdów. Teraz już będziesz mądrzejsza o doświadczenia zebrane teraz. Wykorzystuj czas maksymalnie. Jak nie będzie padać proponuje wybrać się na wycieczkę rowerowa na zaporę do Włocławka. Trasa świetna , a tam jest naprawdę super.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Feli bardzo Ci dziękuję :kwiat: . Na rower kochana nie wsiądę bo czasem jednak miewam jakiś zawrót głowy :evil: . Szybciej poszłabym z kijkami gdyby nie padało ale prawdę mówiąc nie bardzo jest z kim .
Wiesz ? masz rację , tak bałam się tego wyjazdu ale teraz wiedziałabym co ze sobą wziąć , co jest zbędne , jak zachować się w różnych sytuacjach itd :) . Wrócę do domciu to złożę do NFZ , muszę też dowiedzieć po jakim czasie od powrotu mogę znów złożyć wniosek do ZUS-u . Z ZUS-u jednak jest o wiele więcej zabiegów a to dla mnie jest bardzo ważne i mam motywację aby o siebie walczyć .
Dziś znów deszczowo ale po południu wyjrzało słoneczko , zrobiło się cieplej więc pochodziłam troszkę .
Ale miałam i przygodę - wchodziłam do budynku a tu ochroniarz mówi - stop . Oczy wytrzeszczyłam , myślę sobie - będzie rewidował czy co :lol: :lol: :lol: :lol: . A on mówi - proszę pokazać opaskę , sprawdzał czy ,,swoja'' a ja byłam w bluzie , opaska była schowana pod rękawem . Ale to był :shock: bo nigdy mi coś takiego nie zdarzyło się , teraz śmieję się z tego... Koleżankę też wyciągnęłam na spacer , nie z forum , nie , nie ...tę , z którą jadam posiłki przy stoliku i ona mieszka bardzo blisko mnie , fajna dziewczyna .
Znów chmurzy się , oby choć przez kilka dni nie padało ...ale to marzenie , wiem :( .
Wcześniej dziewczyny pisały , że często jest kasza , fakt - jest ale oprócz tego ryż , makaron i dość często ziemniaki . Smażeniny nie mam bo u mnie dieta łatwostrawna , tak to się zwie , wszystko gotowane i zero surówek bo albo brokuły albo marchewka . Surówek nie dostaję , najwyżej ogórki małosolne :) . Dziś niektórzy na kolację mieli bigos , a ja wędlinkę , chlebek , Flora i deser na słodko - ryż , rodzynki i coś tam jeszcze :lol: :lol: , dobre i syte . Ale mam banana , winogronka i dwa jabłuszka , tym ratuję się . Jutro siedem zabiegów i gonitwa ale przyzwyczaiłam się , może spadnie choć dwa kilogramy , już ciutkę schudłam ale to za mało . Na tym kończę , muszę wyjść zanim nie leje , poza tym chcę sprawdzić inne wątki , pozdrówka wszystkim i do miłego , ściskam mocno :lol: :lol: :lol: :serce: :kwiat: .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dani, jak to się mówi - pierwsze koty za płoty. Następne wyjazdy będą już bardziej ogarnięte :D Dzielna z Ciebie dziewczyna więc idź za ciosem.
Jeśli nasz stopień niepełnosprawności to możesz też ubiegać się o dotację na wyjazd z PEFRON-u. Jest sporo ośrodków, które przyjmują takie osoby na rehabilitację. Próbuj wszystkich możliwości. Wnioski składa się w pierwszych dniach stycznia. Zorientuj się jak jest u Ciebie.
Pozdrawiam serdecznie :serce:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewuniu , zawsze walczyłam o swoje ale ostatnio obsiadłam , teraz znów podnoszę się i jeśli nie wygram to nie będę dawną Dani , muszę być sobą i będę . Może czasem w chwili słabości pojęczę ale nie mogę się dać i koniec :D . Stopień niepełnosprawności mam ale za słaby , muszę i to załatwić . Wiem , że z PFRON-u też można jechać na rehabilitację ale masz rację , muszę dowiedzieć się jak jest w moim regionie .
Dzięki Ewciu , ściskam mocno :kwiat: :serce: :) .
ODPOWIEDZ