Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gość

Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Post autor: Gość »

sztani pisze: 04 wrz 2020 19:52 W jakiej części mieszkają ludkowie na drogi oddechowe ,będę od 07.10 . Czy jedynki mają wszyscy czy już to się zmieniło .Czy osoby z kartą parkingową mają miejsce za darmo a jeśli nie to ile kosztuje turnus. jak z zasiegiem sieci Plus. :) czy duże odległości w chodzeniu na zabiegi. Jakiego lekarza polecasz (może to info być na priV) :)
Witaj Sztani :kwiat:
Część odpowiedzi znajdziesz w moim opisie na stronie 12-ej i dalej. Zasięg jest dobry bo i ja jestem na sieci Plusa. Parking ok.190 zł za turnus.
Jakby co to pytaj.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2017 15:47
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: jania »

dani888 :kwiat: można regulować temperaturę nadmuchu,w łazience grzejnik grzał a kuracjuszki 3 :!: Jakoś udawało nam się suszyć i pranie i grzyby :lol:Pozdrawiam :kwiat:
Gość

Post autor: Gość »

sztani pisze: 04 wrz 2020 20:02 akurat mam jedynkę to pierwsze co załatwiłem :) , na moje schorzenia mam bez problemu. teraz chyba ze względu na COVID dają bliżej turnusy . Ciekawy jestem czy w tym rejonie są grzyby (może nie teraz ale jak dopisze pogoda?) na nudę i nie pogodę dobra lektura (książka) :) Danii a jak z przepustkami i np. czy można dzień wcześniej wyjechać do domu.
Przepustki płatne a skrócenie pobytu o 1 dzień to trzeba napisać prośbę o wcześniejszy wyjazd i zapłacić za ten dzień normalną stawkę.
O grzybach nic Ci nie powiem bo ja byłem w marcu, ale to są bory więc na pewno są. Raczej byłoby dziwne gdyby ich nie było :D
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2020 21:50 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

No to dużo wyjaśnia Dani. Jak jesteś na drogi oddechowe to nie bardzo chcą dawać zabiegów na narządy ruchu.
Ściskami i dbaj o siebie. Spokojnej nocy :serce:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Witam Was w sobotę .
Sztani parking w tej chwili kosztuje 170 zł -NFZ a ZUS - 190 zł tak jak pisał nasz Ysy . TV dla ZUS-u to koszt rzędu 60 zł . Odnośnie karty parkingowej to jutro dowiem się w recepcji a może i dziś jak będę wychodziła na zewnątrz :) . Dziś obiadek był smaczny ale kolacja - koszmar . Na jednym talerzu trzy kromki chleba , masełko albo Flora , nie patrzyłam bo oddaję koleżance , malutki miniaturowy serek topiony . Drugi talerzyk - spagetti z makaronem i herbata . Zjadłam te już zimne spagetti i koniec . Dobrze , że w pokoju mam jabłka , banany i winogronka :lol: :lol: . Ludzie śmieli się a mężczyźni byli niezbyt zadowoleni i wcale im się nie dziwię bo jak chłopisko dobrze zbudowane to wiadomo , potrzebuje więcej .
Janiu :kwiat: , nie wyobrażam sobie takiej mieszanki zapachów w pokoju ani w łazience , zadusiłoby mnie :lol: pewnikiem . Z początku jak grzyby suszą się to jest fajny zapach ale później niekoniecznie a wiem co mówię bo co roku mam w mieszkaniu ten zapach w porze grzybobrania :evil: .
Ewuniu , teraz już wiesz co i jak , muszę podleczyć narząd ruchu koniecznie bo inaczej sama nie wiem co będzie . Dlatego pytałam o wyjazdy a właściwie o procedury itd... Nie martw się , dbam o siebie jak tylko mogę , dzięki bardzo :serce: . Znów idzie czarna chmura , pewnie lunie a tak dziś było pięknie , słoneczko i od 23-ech do 20-stu st. Pranko mogłam odświeżyć i wysuszyć jak należy w końcu .
Tymczasem na troszkę kończę , obiecałam spotkać się na chwilę z koleżanką . Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do miłego :serce: :kwiat: :) .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Dani ja zawsze na turnusach mówię że nie pracujemy w kopalni i trochę ograniczenia w jedzeniu nikogo nie osłabiło. Podczas ostatniego pobytu jedna kromeczka na śniadanko mi starczała plus zupa mleczna, na kolacji też zdarzało się że zostawiałem, a obiad to tylko drugie , zupy jadłem jak były dobre... tyle że było to rzadziej :lol:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ANDY , ja też przeważnie zostawiam i część jedzonka oddaję koleżance ale dziś to była porcja głodowa , fakt - nie jadłam tego mini serka , oddałam :lol: :lol: . Szczerze mówiąc to w domciu więcej jadłam :oops: . Powiem coś jeszcze - jak rano o godzinie 6-ej dzwoni budzik to już chciałabym do domciu , zwłaszcza ostatnio jak taka denna pogoda ale później w ciągu dnia żal mi jest , że za kilka dni muszę wracać :D . Szkoda też , że dzień coraz krótszy a z drugiej strony jak pomyślę , że mogłam trafić późną jesienią czy zimą to cieszę się , że o takiej porze roku miałam wyjazd . Chyba pokrętnie coś napisałam :lol: :lol: . Ale pewnie zrozumiesz . Do miłego :) .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dani, u mnie też nadeszły czarne chmury. Pada dość mocno, błyska się i grzmi. Dzień był piękny 26-28 stopni i słoneczko. W nocy niech sobie popada.
Masz rację z tym wyjazdem, w zimie to i ja sobie nie wyobrażam szczególnie gdy będą zabiegi tzw. mokre brr.
Pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Dani wszystko rozumiem :lol: , jakbyś wyjechała w późniejszym okresie to dopiero plułabyś w brodę, chyba że pogoda byłaby piękna. Mnie na pierwszym wyjeździe się tak zdarzyło , że w listopadzie w Krynicy z krótkim rękawkiem chodziłem :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewuniu , tu masz całkowitą rację , ja akurat nie mam zabiegów mokrych i w sumie może to i dobrze .
A tylu stopni na plus to Ci tylko zazdroszczę :D . W nocy może padać ile chce , nawet lepiej się śpi .
Ale w dzień chciałoby się jeszcze trochę słoneczka .
ANDY , bracie albo jesteś gorący facet :lol: :lol: albo po prostu miałeś wtedy niesamowite szczęście , że trafiłeś na taką pogodę .
Pozdrawiam Was oboje i życzę dobrej nocki , uściski :serce: :kwiat: ;) .
ODPOWIEDZ