Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Magdala50
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sie 2020 12:42
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Magdala50 »

Dziekuje za podpowiedź, jutro pojadę do innego punktu, bo w tym co dziś.. mocno niemiły personel chyba obrażony na wszystkich za warunki w jakich pracuje
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Magdala50 ja również boryka się z problemem wykonania testu ponieważ nie ma mnie w systemie a wyjazd w poniedziałek wieczorem pobyt od 6.10 .Zgłosiłam telefonicznie na wskazany numer w skierowaniu w dniu 28.09 pani przyjęła podałam swój nr tel. 30.09 poszłam wykonać test odp.za wcześnie 6 dni przed wyjazdem OK. Wybrałam się dziś rano info w punkcie pobrań nie ma pani w systemie . Prubuje się dodzwonić na podany nu do Swarozyca niestety bez rezultatu. Pewnie nici z wyjazdu a szkoda :evil: :roll:
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2020 12:11
Podziękowano: 2 razy

Post autor: olikkk »

Bonia to faktycznie niefajna sprawa, bo czasu już prawie nie ma :(
Gdyby dziś się udało zrobić, to wynik na poniedziałek powinien być, tylko ten stres czy się pakować czy nie :(
Obyś zdążyła :serce:
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Uffff :shock: udało się jestem w systemie wykonałam test .
Olikk masz rację :roll:
Poczkam na wynik pewnie do poniedziałku ,pakować się pomalenku będę a w poniedziałek dopiero kupie bilet dam rade oby tylko wynik testu był OK.Magda życzę powodzenia. I oby jak najmie stresu :serce:
pozdrawiam :kwiat:
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

SUPER :D
Będzie dobrze 👌
Ja też mam problem, bo wyjazd rano w poniedziałek a mąż ma coraz większy rumień po ukaszeniu kleszcza pomimo antybiotyków :cry:
Boimy się że nas wrócą do domu :|
Magdala50
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sie 2020 12:42

Post autor: Magdala50 »

Na razie to wiem że nic nie wiem. W drugim punkcie pani twierdzi, że nie ma możliwości dopisania na podstawie skierowania, ale kolejna, po wczorajszym panu, mówi, że to może za wcześnie. A do sanatorium dodzwonić się ciągle nie można. Bonia, pojawiłaś się w systemie po prostu czy udało Ci się dodzwonić ??
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Zgłosiłabym do sanatorium o rumieniu i spytała co w związku z tym. To poważna sprawa. Mogą Was nie przyjąć.
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ewasz też o tym pomyślałam :)
Właśnie jestem po rozmowie z pielęgniarką ( prawdopodobnie ... )
Mam dzwonić w poniedziałek rano (gdyby nie było poprawy) i raz jeszcze przedstawić problem osobie, która może więcej powiedzieć na ten temat.
Podobno jest możliwość spóźnić się do trzech dni w wyjątkowych sytuacjach.
Zrozumiałam, że podobnych opóźnień może być więcej z powodu problemów kovidowych.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Podobny przypadek miał mój mąż, mianowicie dostał potwornej wysypki nie wiadomo z jakiej przyczyny wieczorem przed wyjazdem. Pojechaliśmy na SOR. Dostał leki i zakaz wyjazdu. Dalsza kontrola u rodzinnego. Zadzwonił do ośrodka, pani spytała jak długo może trwać leczenie. Będą na Niego czekać do 3 dni i umówili się, że da odpowiedź po konsultacji z lekarzem. Na szczęście po tych 3 dniach minęło, pani doktor wypisała zaświadczenie, że może odbyć kurację. Bardzo przydała się karta z SOR-u jak i zaświadczenie z ośrodka. Za te dni nie policzono kosztów dopłaty ani klimatycznego ale trzeba się o to stanowczo upomnieć. Wszak opóźnienie miało znamiona wyższej konieczności bez winy kuracjusza tzn. wypadek losowy. Muszą to uznać.
Powodzenia i zdrówka :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Magda50, a dlaczego dzwonisz do Swarożyca, jak tam się nie możesz dodzwonić.
Dzwoń do Zarządu Uzdrowiska Świnoujście lub na ich infolinię, bo Swarożyc należy właśnie do tej Spółki Akcyjnej i oni zarządają wszystkimi obiektami.
Tam uzyskasz pomoc i informację, a jeden dzień możesz się spóźnić, bo to nie Twoja wina, że Cię nie ma w systemie.
Walcz do końca i nie daj się, bo Ci przepadnie skierowanie.
ODPOWIEDZ