Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 28 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: Andrzej1958 »

Majeczko zdrowiej nam. :kwiat:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Majka spokojnego przejścia zakażenia....będzie dobrze :)
Gość

Post autor: Gość »

Dziękuję wszystkim. : :kwiat: nie śpię kolejną noc i tak myślę, że w końcu będzie lepiej no i ta obawa o domowników. Też mają ns bank. Z objawów dla głównie paskudny i nie do ogarnięcia ból głowy, taki dziwny, suchy kaszel, bardzo w piersiach boli, całkowicie nie czuję smaku węchu (no słodycze idą w kąt). temperatura w miarę nie przekroczyła 38. No i takie ogólne "rozbicie".😒
Pamiętajcie o tym, że nie można myśleć o sobie, cały tydzień myślenia o mamie, o ludziach, z którymi miałam kontakt to i przynajmniej) obciąża psychikę).
Pozatym.... idę z powrotem do łóżka nogi nie chcą mnie nosić...
Uważajcie na siebie, wszyscy bez wyjątku, choróbsko nie patrzy na przyjaciół ani wrogów.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Majeczko kuruj się i zdrowiej.
Choroby to takie badziewia, że nie patrzą na nic, biorą jak leci...
❤️
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

5300 to ilość nowych przypadków w ciągu ostatnich 24 godzin :shock:
Codziennie odnotowujemy nowe smutne rekordy :(
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

forumowicz pisze: 10 paź 2020 08:44 Dziękuję wszystkim. : :kwiat: nie śpię kolejną noc i tak myślę, że w końcu będzie lepiej no i ta obawa o domowników. Też mają ns bank. Z objawów dla głównie paskudny i nie do ogarnięcia ból głowy, taki dziwny, suchy kaszel, bardzo w piersiach boli, całkowicie nie czuję smaku węchu (no słodycze idą w kąt). temperatura w miarę nie przekroczyła 38. No i takie ogólne "rozbicie".😒
Pamiętajcie o tym, że nie można myśleć o sobie, cały tydzień myślenia o mamie, o ludziach, z którymi miałam kontakt to i przynajmniej) obciąża psychikę).
Pozatym.... idę z powrotem do łóżka nogi nie chcą mnie nosić...
Uważajcie na siebie, wszyscy bez wyjątku, choróbsko nie patrzy na przyjaciół ani wrogów.
Majeczko kochana , trzymaj się cieplutko , dbaj o siebie w miarę możliwości , nie forsuj się i staraj się myśleć pozytywnie . Może słaba to pociecha ale zobaczysz - będzie dobrze . Zdrowia Tobie i całej rodzinie , buziole , trzymam mocno kciuki :serce: :kwiat: .
Awatar użytkownika
ewaryz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2019 11:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ewaryz »

Majka,ja również życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.Trzymaj się. :kwiat:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przed chwilą wyczytałam , że od 15-ego października wracają godziny dla seniorów tak jak było wcześniej . Między 10-tą a 12-stą seniorzy w wieku 60 lat będą robili zakupy . Z tego co pamiętam to u nas seniorzy robili zakupy przez cały dzień , kiedy tylko sobie zażyczyli i dla całkiem sporo osób , zwłaszcza pracujących było to dużym problemem . Kolejki stały na zewnątrz i czekało się na wejście do sklepu , apteki czy na pocztę nawet ponad godzinę . A w wyznaczonych godzinach dla seniorów młodsi nie mogli wejść nigdzie bo po prostu nie wpuszczano . Co Wy sądzicie o tym ?
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

dani888 pisze: 10 paź 2020 17:05 Przed chwilą wyczytałam , że od 15-ego października wracają godziny dla seniorów tak jak było wcześniej . Między 10-tą a 12-stą seniorzy w wieku 60 lat będą robili zakupy . Z tego co pamiętam to u nas seniorzy robili zakupy przez cały dzień , kiedy tylko sobie zażyczyli i dla całkiem sporo osób , zwłaszcza pracujących było to dużym problemem . Kolejki stały na zewnątrz i czekało się na wejście do sklepu , apteki czy na pocztę nawet ponad godzinę . A w wyznaczonych godzinach dla seniorów młodsi nie mogli wejść nigdzie bo po prostu nie wpuszczano . Co Wy sądzicie o tym ?
U mnie było dokładnie tak jak mówisz, młodsi nie byli wpuszczani do sklepu w godz. 10-12, a wszyscy po 65 roku życia robili zakupy tak jak im pasowało, przez cały dzień. Uważam, że niech mają swoje przywileje, ale niech będą przepuszczani na początek kolejki jak kobiety w ciąży, ale jak młodszy może wcześniej iść do sklepu to niech ma możliwość kupić.
Sama miałam taką sytuację, że nie było nikogo w sklepie a ekspedientka mi nie sprzedała towaru bo była godzina 11, kazała mi przyjść po 12.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U nas to było jeszcze ciekawiej Jowitko bo od godziny 12-ej do godziny 13-ej była przerwa na dezynfekcję sklepu :lol: :lol: . Niestety , wypadało nam z dnia aż 3 godziny , aha , sklep czynny był wtedy tylko do godziny 17-ej , niestety , a nie do 20-ej .
Wygląda na to , że trzeba zrywać się świtem albo robić zakupy po południu a wtedy praktycznie prawie niczego nie ma bo rozkupione :evil: . I z czego tu się cieszyć ? A co z osobami niepełnosprawnymi i przewlekle chorymi ? Dlaczego ich nikt nie bierze pod uwagę ?
ODPOWIEDZ