Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: ANDY12345 »

Już i tak jest porównywany do Jaruzela, a jak tylko wyprowadzi wojsko na ulicę to i wojsko straci zaufanie społeczne, a ludzi i tak nie powstrzyma. Już się wysypał jeden z rządzicieli że codziennie mają robione testy :evil:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Kochani :kwiat: :serce:

Jestem krótko na tym forum :oops:

Ucieszyłam się, że takie Forum znalazłam, bo staż sanatoryjny mam właściwie jednorazowy (mój zerowy pobyt był komercyjny ze zwrotów NFZ :lol: miał miejsce ponad 16 lat temu i jak porównuję, to była całkiem inna sanatoryjna bajka :mrgreen: ).

Na NS natomiast jest mnóstwo doświadczonych Kuracjuszy, którzy chętnie lub mniej chętnie dzielą się swoją wiedzą, spostrzeżeniami, dobrymi radami.
Gdyby nie wirus, tydzień temu wróciłabym z Wieńca Zdroju a wyjeżdżając z mniejszą walizką ciuchów i dużą walizą bardzo ważnych, pożytecznych rad i wskazówek, wróciłabym na pewno bardzo zadowolona.

Nie pojechałam :( . Szkoda :cry: .

Ale to Forum to nie tylko poradnik wyjazdowy. To przede wszystkim ludzie. Mądrzy ludzie, dobrzy ludzie, bardzo życzliwi ludzie. :serce: :serce: :serce:

Od bardzo wielu lat mieszkam sama i przyzwyczaiłam się do tego. Jestem zresztą osobą bardzo pogodną, tak twierdzą ci, co mnie znają "na żywo" :mrgreen: .

Ale są momenty, jak teraz w czasie tej nieszczęsnej pandemii, że dużo częściej wpada się w dołek, czasem głęboki. Można wtedy do kogoś zadzwonić jeśli nie jest za wcześnie lub za późno.

Ale można cichutko przysiąść się do pięknie nakrytego stolika i napić się kawy lub herbatki, zjeść dobre ciacho, posłuchać ploteczek :oops:
Można ukraść również dla siebie życzenia dobrej, spokojnej nocy :oops:
Można pograć w słówka, poczytać o codziennych sprawach, dobrym jedzeniu, dobrej zabawie, barwnych wspomnieniach, pośmiać się z dowcipów.

Można także napisać coś, co właśnie leży na sercu i bardzo, bardzo ugniata. I całkiem nieznani ludzie przeczytają, pocieszą, podtrzymają na duchu od tak, bez powodu, bo są dobrzy i wrażliwi :serce: :serce: :serce:

Dani, Ewasz, Majko, Atino, Ewano, Nutko, Felice, Gieniu, ANDY12345 i inni Andrzeje , ZenkuM, Seti36, Zbyszku i Ci, których pominęłam bo pamięć już nie ta :twisted: , bardzo Wam dziękuję że jesteście :kwiat: :kwiat: :kwiat: .

Przyszłam na to Forum na chwilkę, popytać, zostanę na pewno na dłużej by pobyć tu z Wami !!!

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dobrego dnia

Obrazek
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Ach, i mam nadzieję, że nie zakręcą nam Internetu :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Bardzyk, fajnie ze jesteś. Mam nadzieję, że czasem uda nam się tak najnormalniej pogawędzić o wszystkim i o niczym bez wciskania się tworów forumowych, których zamiarem jest zabijanie fajnych relacji .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Bardzyk dziękujemy za Twoje podziękowania i za to, że jesteś z nami na forum :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

bardzyk2 pisze: 31 paź 2020 10:47 Gieniu
Dziękuję Bardzyko :serce:

Jeśli chodzi o "twory forumowe" , pamiętajmy , że taki "twór" to też żywy człowiek :roll:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Piszę o tworach, czyli chyba jasno.
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Bardzyku, dziękuję i cieszę się, że jesteś tu z nami i jeśli tylko masz ochotę to zawsze Cię zapraszamy :D
Gieniu za Twoje słowa :serce: :serce: :serce:
Felice, racz powstrzymać język swój wrogi od tej ciągłej oceny, bo po to Forum jest by służyć ludziom informacjami i radością, a nie tylko Twoimi niekończącymi się uwagami. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ponieważ to temat o pandemii wie powstrzymam się od odpowiedzi.
Czas jest z powodu galopującej ilości zachorowań bardzo trudny. Dbajmy o siebie, bo sars covid jest naprawdę ciężką chorobą. Życzę zdrowia wszystkim ❤️
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Gieniu, dziękuję i buziaki 😻😻😻 wysyłam i Felice pozdrawiam i nawzajem życzę dużo zdrowia i Tobie i Wszystkim Forumowiczom :serce:
Niestety jeżeli chodzi o wirusa to nadal nie odpuszcza i z dnia.na dzień liczba chorych rośnie, przykre to wszystko, bo jednak chyba przegapiliśmy moment, dobry moment kiedy jednak trzeba było nadal zachować ostrożność, a było pofolgowane i efekty są niestety nieodwracalne :cry:
ODPOWIEDZ