Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Jestem krótko na tym forum
Ucieszyłam się, że takie Forum znalazłam, bo staż sanatoryjny mam właściwie jednorazowy (mój zerowy pobyt był komercyjny ze zwrotów NFZ
Na NS natomiast jest mnóstwo doświadczonych Kuracjuszy, którzy chętnie lub mniej chętnie dzielą się swoją wiedzą, spostrzeżeniami, dobrymi radami.
Gdyby nie wirus, tydzień temu wróciłabym z Wieńca Zdroju a wyjeżdżając z mniejszą walizką ciuchów i dużą walizą bardzo ważnych, pożytecznych rad i wskazówek, wróciłabym na pewno bardzo zadowolona.
Nie pojechałam
Ale to Forum to nie tylko poradnik wyjazdowy. To przede wszystkim ludzie. Mądrzy ludzie, dobrzy ludzie, bardzo życzliwi ludzie.
Od bardzo wielu lat mieszkam sama i przyzwyczaiłam się do tego. Jestem zresztą osobą bardzo pogodną, tak twierdzą ci, co mnie znają "na żywo"
Ale są momenty, jak teraz w czasie tej nieszczęsnej pandemii, że dużo częściej wpada się w dołek, czasem głęboki. Można wtedy do kogoś zadzwonić jeśli nie jest za wcześnie lub za późno.
Ale można cichutko przysiąść się do pięknie nakrytego stolika i napić się kawy lub herbatki, zjeść dobre ciacho, posłuchać ploteczek
Można ukraść również dla siebie życzenia dobrej, spokojnej nocy
Można pograć w słówka, poczytać o codziennych sprawach, dobrym jedzeniu, dobrej zabawie, barwnych wspomnieniach, pośmiać się z dowcipów.
Można także napisać coś, co właśnie leży na sercu i bardzo, bardzo ugniata. I całkiem nieznani ludzie przeczytają, pocieszą, podtrzymają na duchu od tak, bez powodu, bo są dobrzy i wrażliwi
Dani, Ewasz, Majko, Atino, Ewano, Nutko, Felice, Gieniu, ANDY12345 i inni Andrzeje , ZenkuM, Seti36, Zbyszku i Ci, których pominęłam bo pamięć już nie ta
Przyszłam na to Forum na chwilkę, popytać, zostanę na pewno na dłużej by pobyć tu z Wami !!!
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dobrego dnia

- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 256 razy
- Podziękowano: 137 razy
Dziękuję Bardzyko
Jeśli chodzi o "twory forumowe" , pamiętajmy , że taki "twór" to też żywy człowiek
Gieniu za Twoje słowa
Felice, racz powstrzymać język swój wrogi od tej ciągłej oceny, bo po to Forum jest by służyć ludziom informacjami i radością, a nie tylko Twoimi niekończącymi się uwagami.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Czas jest z powodu galopującej ilości zachorowań bardzo trudny. Dbajmy o siebie, bo sars covid jest naprawdę ciężką chorobą. Życzę zdrowia wszystkim
Niestety jeżeli chodzi o wirusa to nadal nie odpuszcza i z dnia.na dzień liczba chorych rośnie, przykre to wszystko, bo jednak chyba przegapiliśmy moment, dobry moment kiedy jednak trzeba było nadal zachować ostrożność, a było pofolgowane i efekty są niestety nieodwracalne