Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Wiem, że przynudzam. Ale wczoraj mózg mi zmarzł. Wygląda na to, że ja będę tą osobą dorosłą, wyprowadzającą młodzież do lat 16 na wybieg, a zmarzluch ze mnie straszny, pewnie może już stygnę
Inaczej moja młodzież do lat 16 zagra się na komputerze na śmierć w czasie ferii.
No co robić
Nic tylko pić ale ja też procentów pić nie bardzo lubię.
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Bardzyku
A zmarźlakiem okrutnym to i ja jestem , wiesz ? Nie cierpię tej aury ale jakoś trzeba przetrwać . Nie zanudzasz moja droga , miałam na myśli tv , internet.... tam non stop informacje na temat tej zarazy , nic innego ciekawego nie ma
Małgoniu tutaj już są ataki ,nawet jeśli nie pisze się o szczepieniu .No cóż nie pomogę forumowiczowi w rozumieniu tego co czyta ,bo to co pisze pozostawię bez komentarza oczywiście .malgonia pisze: 29 gru 2020 16:53 Właśnie, każdy zrobi jak zechce, tylko najgorsze jest to szczucie jednych na drugich.To bezpodstawne gadanie tych mądrych głów że jak sie nie zaszczepisz to jesteś aspołeczna , bedziesz zarażać innych itd...A potem pewnie na końcu będzie przymus
autor: Dzia_dek » ndz 27 gru 2020, 16:40
Esterka pisze:
Dziecięca naiwność .Lot w kosmos też w nagrodę .
A ja właśnie nie pozostawię go bez komentarza.
To właśnie dzięki takim wpisom, a przede wszystkim takiemu myśleniu będziemy "bujać się" z tym wirusem nie wiadomo jeszcze ile.
Najpierw jest płacz; wszystko zamknięte, do lekarza nie można się dostać, na wypoczynek nie ma gdzie pojechać, biznesy upadają,
a co za tym idzie ludzie tracą pracę i w miarę godne życie, ale jak trzeba, chociaż trochę się potrudzić przez założenie maseczki
czy też chwilową izolację, to już jest problem; zaszczepić się - nigdy w życiu - choćby miała sczeznąć - za żadne skarby, ale nadal
jest płacz i narzekanie bo nic w tym kraju nie działa jak należy. Tylko żeby coś zaczęło iść do przodu to każdy z nas powinien,
w miarę możliwości, dołożyć swoją cegiełkę. Nie chcę wszystkich wrzucać do jednego worka. Są osoby co nie mogą tego zrobić
(zaszczepić się) ze względów medycznych to ok., inni chcą szczepienie odsunąć na chwilę w czasie, potrzebują tego czasu na
podjęcie decyzji, też ok., ale najbardziej irytują mnie takie irracjonalne wpisy, tak jak ten zacytowany powyżej. Bez żadnej
argumentacji, ale na zasadzie nie bo nie i już. Czemu lub komu ma służyć ten infantylny sprzeciw? Oby tylko Ci, co są tak bardzo
przeciwni temu szczepieniu nie wyszli na tym jak w powiedzeniu, że: "Jaś zrobił mamie na złość i odmroził sobie uszy". Żeby tylko
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Każdy ma mózg i się nim posługuje.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Moim zdaniem Dzia_dek zabrał głos w dyskusji i wyraził swoje zdanie w temacie szczepienia się i ja oczywiście go popieram.
Nikt tu nikogo nie linczuje i nie atakuje, tylko wyraża swoje zdanie w temacie.
Już wcześniej pisałem, że antyszczepionkowcy nie powinni zabierać głosu i zniechęcać innych nie zdecydowanych do zaszczepienia się, bo to szkodzi całemu społeczeństwu.
Dzięki takim jak my szybciej wrócicie do normalności o którą tak się wszyscy dopominacie.
Dzisiaj Unia Europejska zamówiła dodatkowe 100 mln dawek szczepionki Pfizera, bo stwierdzili, że jest najlepsza i najbardziej skuteczna.
Dzisiaj też podali, że kto z wojskowych się nie zaszczepi może pożegnać się z dalszą karierą w Wojsku Polskim od żołnierza do oficera.
Jestem też zdecydowanie za dużymi przywilejami dla zaszczepionych, żeby inni poszli w nasze ślady i nie boję się ,że ktoś napisze iż jest to "szantaż ", bo innego wyjścia nie ma w dojściu do normalności.
-
Gość
Jeżeli będę miała wybór (a chcę go mieć) to poczekam. Nie negując jednocześnie niczyjego zdania.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
-
Gość
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Nie wiem co pomyśli Kowalski, ale ja sobie pomyślałam, że ok 50% z nich, od ponad pół roku boi się jak ognia również pacjenta. Zabarykadowane przychodnie, wyłącznie teleporady na różne choroby od bardzo, bardzo zaognionego po przebytym Covid trądziku u 15 latka(dermatolog ) i nasilonej astmie u wnuka (alergolog-pulmunolog), silne objawy kardiologiczne diagnozowane przez telefon, zakończone zawałem serca u znajomego, po wyjęcie szwów po porodzie u mojej córki (przychodnia przyszpitalna lub rejonowa). Dobrze, że mamy znajomą położną, która przyszła do domu.Jeżeli ok. 50% pracowników zdrowia nie chce się zaszczepić a i ze świecznika też wypowiada się negatywnie lub kręcą z wypowiedzią, to co sobie pomyśli zwykły Kowalski ?
Jeśli to są w znacznej części ci sami lekarze i pielęgniarki, którzy (które) boją się zaszczepić, to jak ja mam mieć dla nich szacunek ?
Szczepić się nie muszą, ale niech zaczną normalnie przyjmować pacjentów albo niech zmienią zawód, bo tak dalej nie można, to jest nie etyczne
Miałam już nic nie pisać, bo wychodzę na jakiegoś maniaka pro szczepionkowego, więc obiecuję, że to już ostatni raz.
Dobrej, spokojnej nocy i dużo zdrowia