Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: malgonia »

Właśnie, każdy zrobi jak zechce, tylko najgorsze jest to szczucie jednych na drugich.To bezpodstawne gadanie tych mądrych głów że jak sie nie zaszczepisz to jesteś aspołeczna , bedziesz zarażać innych itd...A potem pewnie na końcu będzie przymus
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Dani :serce: :kwiat: :serce:

Wiem, że przynudzam. Ale wczoraj mózg mi zmarzł. Wygląda na to, że ja będę tą osobą dorosłą, wyprowadzającą młodzież do lat 16 na wybieg, a zmarzluch ze mnie straszny, pewnie może już stygnę :twisted: .

Inaczej moja młodzież do lat 16 zagra się na komputerze na śmierć w czasie ferii.
No co robić :?:

Nic tylko pić ale ja też procentów pić nie bardzo lubię. :oops: Zwłaszcza do lusterka. :evil:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Malgoniu , sama mam takie wrażenie , że jeśli ludziska nie zechcą szczepić się dobrowolnie to potem będzie to przymusowe , w naszym kraju ostatnimi czasy ta niewola to normalka :evil: . Masz dostosować się i koniec bo inaczej......
Bardzyku :lol: :lol: , na Ciebie wypadło kochana ? A chociaż zdaje to egzamin , wychodzą ?
A zmarźlakiem okrutnym to i ja jestem , wiesz ? Nie cierpię tej aury ale jakoś trzeba przetrwać . Nie zanudzasz moja droga , miałam na myśli tv , internet.... tam non stop informacje na temat tej zarazy , nic innego ciekawego nie ma :( . Dlatego oglądam zaległe seriale w necie . Pozdrawiam cieplutko :serce: :kwiat: , trzymaj się .
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

malgonia pisze: 29 gru 2020 16:53 Właśnie, każdy zrobi jak zechce, tylko najgorsze jest to szczucie jednych na drugich.To bezpodstawne gadanie tych mądrych głów że jak sie nie zaszczepisz to jesteś aspołeczna , bedziesz zarażać innych itd...A potem pewnie na końcu będzie przymus
Małgoniu tutaj już są ataki ,nawet jeśli nie pisze się o szczepieniu .No cóż nie pomogę forumowiczowi w rozumieniu tego co czyta ,bo to co pisze pozostawię bez komentarza oczywiście .

autor: Dzia_dek » ndz 27 gru 2020, 16:40

Esterka pisze:
Dziecięca naiwność .Lot w kosmos też w nagrodę .

A ja właśnie nie pozostawię go bez komentarza.
To właśnie dzięki takim wpisom, a przede wszystkim takiemu myśleniu będziemy "bujać się" z tym wirusem nie wiadomo jeszcze ile.
Najpierw jest płacz; wszystko zamknięte, do lekarza nie można się dostać, na wypoczynek nie ma gdzie pojechać, biznesy upadają,

a co za tym idzie ludzie tracą pracę i w miarę godne życie, ale jak trzeba, chociaż trochę się potrudzić przez założenie maseczki
czy też chwilową izolację, to już jest problem; zaszczepić się - nigdy w życiu - choćby miała sczeznąć - za żadne skarby, ale nadal
jest płacz i narzekanie bo nic w tym kraju nie działa jak należy. Tylko żeby coś zaczęło iść do przodu to każdy z nas powinien,
w miarę możliwości, dołożyć swoją cegiełkę. Nie chcę wszystkich wrzucać do jednego worka. Są osoby co nie mogą tego zrobić
(zaszczepić się) ze względów medycznych to ok., inni chcą szczepienie odsunąć na chwilę w czasie, potrzebują tego czasu na
podjęcie decyzji, też ok., ale najbardziej irytują mnie takie irracjonalne wpisy, tak jak ten zacytowany powyżej. Bez żadnej
argumentacji, ale na zasadzie nie bo nie i już. Czemu lub komu ma służyć ten infantylny sprzeciw? Oby tylko Ci, co są tak bardzo
przeciwni temu szczepieniu nie wyszli na tym jak w powiedzeniu, że: "Jaś zrobił mamie na złość i odmroził sobie uszy". Żeby tylko
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Jeżeli ok. 50% pracowników zdrowia nie chce się zaszczepić a i ze świecznika też wypowiada się negatywnie lub kręcą z wypowiedzią, to co sobie pomyśli zwykły Kowalski ? Jak zmuszą lekarzy czy pielęgniarki do zaszczepienia ? i tak już jest służba zdrowia w zapaści, to zrobią kolejny duży "krok naprzód" ? czy może z tego względu chcą przyjąć do kraju wszelkiej maści lekarzy bez sprawdzania kwalifikacji i doświadczenia. Reguła zawsze jest taka sama , że jak narzuca się siłą swoją wolę, to opór znacznie wzrasta i nie ma tu nic do rzeczy tzw. tupanie nóżką :roll: . W wielu teorii spiskowych jest ziarnko prawdy, a z czasem się okazuje że niejedna teoria okazała się prawdą.
Każdy ma mózg i się nim posługuje.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Nie zgadzam się z tym, że wpis Dzia_dka jest atakowaniem kogoś za jego poglądy.
Moim zdaniem Dzia_dek zabrał głos w dyskusji i wyraził swoje zdanie w temacie szczepienia się i ja oczywiście go popieram.
Nikt tu nikogo nie linczuje i nie atakuje, tylko wyraża swoje zdanie w temacie.
Już wcześniej pisałem, że antyszczepionkowcy nie powinni zabierać głosu i zniechęcać innych nie zdecydowanych do zaszczepienia się, bo to szkodzi całemu społeczeństwu.
Dzięki takim jak my szybciej wrócicie do normalności o którą tak się wszyscy dopominacie.
Dzisiaj Unia Europejska zamówiła dodatkowe 100 mln dawek szczepionki Pfizera, bo stwierdzili, że jest najlepsza i najbardziej skuteczna.
Dzisiaj też podali, że kto z wojskowych się nie zaszczepi może pożegnać się z dalszą karierą w Wojsku Polskim od żołnierza do oficera.
Jestem też zdecydowanie za dużymi przywilejami dla zaszczepionych, żeby inni poszli w nasze ślady i nie boję się ,że ktoś napisze iż jest to "szantaż ", bo innego wyjścia nie ma w dojściu do normalności.
Gość

Post autor: Gość »

A ja postu Dziad-ka znaleźć nie mogę... Natomiast bardziej moje myślenie idzie w kierunku myślenia Andyego. Jestem za szczepionkami ale nie w wersji opatentowanej na kolanie. Zmagam się z pocovidowymi dolegliwościami neurologicznymi (które niektórych oświeconych tak bawią...😏) negatywnych efektów poszczepiennych chociażby przy moich alergiach wolę sobie nie wyobrażać. No cóż za miesiąc wreszcie wizyta u neurologa...😣
Jeżeli będę miała wybór (a chcę go mieć) to poczekam. Nie negując jednocześnie niczyjego zdania.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

M A J K A post Dziad_ka jest w temacie " Szczepionki na korono wirusa".
Gość

Post autor: Gość »

Dziękuję Zbyszku...poczytam. Chyba kompletnie pominęłam ten temat.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Andy 12345 napisał
Jeżeli ok. 50% pracowników zdrowia nie chce się zaszczepić a i ze świecznika też wypowiada się negatywnie lub kręcą z wypowiedzią, to co sobie pomyśli zwykły Kowalski ?
Nie wiem co pomyśli Kowalski, ale ja sobie pomyślałam, że ok 50% z nich, od ponad pół roku boi się jak ognia również pacjenta. Zabarykadowane przychodnie, wyłącznie teleporady na różne choroby od bardzo, bardzo zaognionego po przebytym Covid trądziku u 15 latka(dermatolog ) i nasilonej astmie u wnuka (alergolog-pulmunolog), silne objawy kardiologiczne diagnozowane przez telefon, zakończone zawałem serca u znajomego, po wyjęcie szwów po porodzie u mojej córki (przychodnia przyszpitalna lub rejonowa). Dobrze, że mamy znajomą położną, która przyszła do domu.

Jeśli to są w znacznej części ci sami lekarze i pielęgniarki, którzy (które) boją się zaszczepić, to jak ja mam mieć dla nich szacunek ?
Szczepić się nie muszą, ale niech zaczną normalnie przyjmować pacjentów albo niech zmienią zawód, bo tak dalej nie można, to jest nie etyczne :!:

Miałam już nic nie pisać, bo wychodzę na jakiegoś maniaka pro szczepionkowego, więc obiecuję, że to już ostatni raz.

Dobrej, spokojnej nocy i dużo zdrowia :kwiat:
ODPOWIEDZ