Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: zbigniew165 »

Gienia raczej tak
Dzisiaj Atina mieszkająca, gdzieś w Trójmieście napisała, że u nich śniegu po pachy, a u mnie jak wczesną wiosną śniegu zero i 1 stopień na minusie.
Córka mieszka w Szczecinie i tam też nie ma śniegu i jest też mały mrozik.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

zbigniew165 pisze: 06 lut 2021 09:20 Gienia ja Ustkę to miałem pod bokiem przez 4 miesiące i raczej już tam nie pojadę, bo to w/g mnie żadne uzdrowisko. Klimat mi nie odpowiada, silne wiatry.
Tam. jest dobrze dla uprawiających sporty wodne jak pływanie na deskach z żaglem i bez. W maju ubiegłego roku na morzu była ich zawsze cała chmara, ze względu na sprzyjające w tym sporcie wiatry. Tak, że dziękuję, ale nie skorzystam z oferty wyjazdu do Ustki i na wschód w stronę Trójmiasta.

Zbyszku byłam latem i pogoda przepiękna była, żadnych wiatrów i uprawiających sporty wodne nie widziałam ( chyba że pół. helski ). Myślę, że klimat za wiele nie różni się od Kołobrzegu bo to tylko ok 100 km. A to ,że nie jest takim kurortem jak Kołobrzeg to prawda :lol: , ale jest kilka sanatoriów i .....zresztą każdemu odpowiada coś innego ;) albo to co się ma a nie to co się chce :lol: ....
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mazrena zgadzam się z Tobą, że jest tam kilka małych obiektów sanatoryjnych rozrzuconych po całej Ustce ale ja tam byłem od 8 maja do 30 sierpnia i nie poczułem się jak bym był w uzdrowisku, bo brakowało mi tej atmosfery sanatoryjnej.
Jak tam pojechałem z kolegą w maju, to nam czapki zrywało z głów i tak było do połowy czerwca.
Co do sportów wodnych, to parking przy głównym zejściu z promenady do morza był pełen busów z fanami sportów wodnych, a na morzu biało od tych skrzydeł przy pomocy których serfowali na deskach.
Masz rację, że każdemu odpowiada co innego. :)
Chciałem tylko dodać, że ja wyjeżdżam nad morze tylko poza sezonem, wiosna, jesień, zima a o tej porze roku w takiej Ustce i podobnych miejscowościach nad morzem jest mały ruch, a praktycznie go nie ma, wszystko pozamykane.
Jak byś potrzebowała tania i fajną kwaterę w Rowach k. Ustki za 40 zł od osoby, to mam telefon. Sam tam byłem przez tydzień i blisko plaży.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbyszku ja też jestem z tych co potrzebują życia w kurorcie :P . Jak byłam w Ustce to też było gdzie potańczyć i spędzić fajnie czas. To było latem - mój wyjątek na turnusie reh :) Teraz też tylko mogę jechać do ok końca marca i potem dopiero po 1.11 :roll:
Chętnie bym pojechała do tego Świnoujścia ale żeby siedzieć w pokoju i jeść w pokoju to bez sensu :oops: ....
W Ustce w Pomorzu oni w miarę możliwości organizują coś dla kuracjuszy, a i posiłki na stołówce i zabiegi.....
Moje sanatorium będę musiała odłożyć na jesień :roll: :? :shock: , bo już nie zdążę skorzystać :( :( ( mam nadzieję, że mnie nie wyrzucą z kolejki w NFZ )
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mazrena życzę udanego pobytu w Ustce i oczywiście opisu jak tam jest w tym Pomorzu faktycznie, bo oferta wygląda dość dobrze, a ceny też są na dobrym poziomie. :)
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbyszku, dziękuje :) jak tylko pojadę to na pewno napiszę :P chociaż daje sobie jeszcze jakiś tydzień czy coś się nie zmieni w kraju :oops:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja może jutro się dowiem, czy dostanę rezerwację od 20 lutego w Świnoujściu.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam
Od piątku usiłuje znaleźć jakiś turnus rehabilitacyjny w Świnoujściu i niestety w miesiącu lutym nadal wszystkie hotele z bazą zabiegową nieczynne.
Dzwoniłem do Graala o którym ostatnio tyle pisano i niestety baza zabiegowa rusza dopiero w połowie, czy pod koniec marca, a miejsce hotelowe w chwili obecnej kosztuje 120 zł bez wyżywienia. Można je dokupić w wersji pudełkowej i obiadokolacja kosztuje 35 zł.
Rybniczanka, Perła Bałtyku i inne obiekty czynne od kwietnia.
Barbarka od 20.02. ale bez bazy zabiegowej i nie ma aktualnie wolnych pokoi.
Tak, że kto chce jechać na rehabilitację, to niestety musi czekać do kwietnia i pewnie jest tak też w Kołobrzegu i innych uzdrowiskach nad morzem. Tak mi przekazała Pani z Rybniczanki, której to właściciel ma również obiekty w górach. :o
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 268 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Jak Cię znam , miejsce hotelowe za 120 zł znacznie oddalone od centrum strefy uzdrowiskowej nie wchodzi w grę . A czemu nie załapiesz się gdzieś na pokój po prostu . Myślę , że za połowę tej ceny znajdziesz blisko centrum .
Napisałam do Alicji , Ona zna takie miejscówki , jak odpisze to Ci prześle :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia ja już pokój mam załatwiony za 35-40 zł na razie na kilka dni. Jest to ten sam pokój, który mam wynająć na cały rok, ale chciałem wykorzystać pobyt na zabiegi i nie uda się.
Mam jeszcze dzwonić do Barbarki, bo być może niu wszyscy goście potwierdzą swój przyjazd z powodu braku zabiegów.
Co do Graala, to zastanawiałem się, ale te posiłki w formie pudełkowej i koszt samego pobytu hotelowego to za drogo.
Sama odległość nie ma znaczenia, bo pojadę samochodem, a miejsc parkingowych będzie multum z braku gości z Niemiec i zamkniętych sanatoriów. :)
ODPOWIEDZ