Spotkania w Świnoujściu
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Spotkania w Świnoujściu
Dzisiaj Atina mieszkająca, gdzieś w Trójmieście napisała, że u nich śniegu po pachy, a u mnie jak wczesną wiosną śniegu zero i 1 stopień na minusie.
Córka mieszka w Szczecinie i tam też nie ma śniegu i jest też mały mrozik.
-
Mazrena
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 sty 2017 16:54
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 6 razy
zbigniew165 pisze: 06 lut 2021 09:20 Gienia ja Ustkę to miałem pod bokiem przez 4 miesiące i raczej już tam nie pojadę, bo to w/g mnie żadne uzdrowisko. Klimat mi nie odpowiada, silne wiatry.
Tam. jest dobrze dla uprawiających sporty wodne jak pływanie na deskach z żaglem i bez. W maju ubiegłego roku na morzu była ich zawsze cała chmara, ze względu na sprzyjające w tym sporcie wiatry. Tak, że dziękuję, ale nie skorzystam z oferty wyjazdu do Ustki i na wschód w stronę Trójmiasta.
Zbyszku byłam latem i pogoda przepiękna była, żadnych wiatrów i uprawiających sporty wodne nie widziałam ( chyba że pół. helski ). Myślę, że klimat za wiele nie różni się od Kołobrzegu bo to tylko ok 100 km. A to ,że nie jest takim kurortem jak Kołobrzeg to prawda, ale jest kilka sanatoriów i .....zresztą każdemu odpowiada coś innego
albo to co się ma a nie to co się chce
....
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Jak tam pojechałem z kolegą w maju, to nam czapki zrywało z głów i tak było do połowy czerwca.
Co do sportów wodnych, to parking przy głównym zejściu z promenady do morza był pełen busów z fanami sportów wodnych, a na morzu biało od tych skrzydeł przy pomocy których serfowali na deskach.
Masz rację, że każdemu odpowiada co innego.
Chciałem tylko dodać, że ja wyjeżdżam nad morze tylko poza sezonem, wiosna, jesień, zima a o tej porze roku w takiej Ustce i podobnych miejscowościach nad morzem jest mały ruch, a praktycznie go nie ma, wszystko pozamykane.
Jak byś potrzebowała tania i fajną kwaterę w Rowach k. Ustki za 40 zł od osoby, to mam telefon. Sam tam byłem przez tydzień i blisko plaży.
-
Mazrena
- Super Kuracjusz

Chętnie bym pojechała do tego Świnoujścia ale żeby siedzieć w pokoju i jeść w pokoju to bez sensu
W Ustce w Pomorzu oni w miarę możliwości organizują coś dla kuracjuszy, a i posiłki na stołówce i zabiegi.....
Moje sanatorium będę musiała odłożyć na jesień
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

-
Mazrena
- Super Kuracjusz

-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Od piątku usiłuje znaleźć jakiś turnus rehabilitacyjny w Świnoujściu i niestety w miesiącu lutym nadal wszystkie hotele z bazą zabiegową nieczynne.
Dzwoniłem do Graala o którym ostatnio tyle pisano i niestety baza zabiegowa rusza dopiero w połowie, czy pod koniec marca, a miejsce hotelowe w chwili obecnej kosztuje 120 zł bez wyżywienia. Można je dokupić w wersji pudełkowej i obiadokolacja kosztuje 35 zł.
Rybniczanka, Perła Bałtyku i inne obiekty czynne od kwietnia.
Barbarka od 20.02. ale bez bazy zabiegowej i nie ma aktualnie wolnych pokoi.
Tak, że kto chce jechać na rehabilitację, to niestety musi czekać do kwietnia i pewnie jest tak też w Kołobrzegu i innych uzdrowiskach nad morzem. Tak mi przekazała Pani z Rybniczanki, której to właściciel ma również obiekty w górach.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 270 razy
- Podziękowano: 138 razy
Napisałam do Alicji , Ona zna takie miejscówki , jak odpisze to Ci prześle
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Mam jeszcze dzwonić do Barbarki, bo być może niu wszyscy goście potwierdzą swój przyjazd z powodu braku zabiegów.
Co do Graala, to zastanawiałem się, ale te posiłki w formie pudełkowej i koszt samego pobytu hotelowego to za drogo.
Sama odległość nie ma znaczenia, bo pojadę samochodem, a miejsc parkingowych będzie multum z braku gości z Niemiec i zamkniętych sanatoriów.