Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Pota
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2020 07:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Sanatoria zus

Post autor: Pota »

Witam,
Komisję w ZUS miałam w styczniu 2020 a są jeszcze osoby z grudnia 2019, które jeszcze nie wyjechały, bo za każdym razem prewencja była wstrzymywana. Oby i tym razem nie zamknęli. :kwiat:
Zus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2019 21:50
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Zus »

To ja stary człowiek chyba nie doczekam tej prewencji 🙂
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2021 18:40

Post autor: Zuzza »

są jeszcze osoby z wcześniejszych miesięcy niż grudzień 2019. I nie wiadomo po ile osób będą wysyłać bo podejrzewam że turnusy będą "okrojone". Jeżeli w ogóle będą w planowanym terminie czyli od marca. Dostał w ogóle ktoś już jakieś skierowanie? bo termin rozpoczęcia zbliża się wielkimi krokami.
Zus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ja dam znać choć piorąc pod uwagę kolejne fale itd😂 Tak czy inaczej napisze jak dostanę skierowanie🙂
beatricz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 14:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: beatricz »

Witam. Dziś dzwoniłam do zusu Chorzów i otrzymałam Beskid w Krynicy. Wyjazd od 08.04.21. Komisję miałam w marcu ubiegłego roku. Obecnie jestem na L4 i niedługo emerytura.
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2021 18:40

Post autor: Zuzza »

no proszę,te wasze zus-y są jakieś przyjaźniejsze. Ja dzwoniłam i nic nie wiadomo. I w ogóle nie dzwonić i nie przeszkadzać. :roll:
Zus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mnie również przeszło przez myśl by zadzwonić i zapytać, ale podchodzę do tego tak że osobiście wolę jechać później tzn w okresie bardziej letnim więc nie poczyniłem żadnych kroków tylko grzecznie czekam i nie przeszkadzam panią w pracy😂 Jeśli tylko w skrzynce będzie wyczekiwany list z zusu nie omieszkam podzielić się tutaj radością 🙂 Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yark
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 18:09
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Yark »

"Od 15 marca 2021 r. wznawiamy wyjazdy do ośrodków rehabilitacyjnych na rehabilitację leczniczą w systemie stacjonarnym" Jest to info skopiowane z oficjalnej strony ZUS-prewencja rentowa. No to czekamy na nowe skierowania. Moje będzie już trzecie w ciągu roku, pewnie tym razem wyjadę, czego i Wam życzę.
Awatar użytkownika
Slodziaczek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2017 23:38
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: Slodziaczek »

Czekamy z niecierpliwoscia ;)
NFZ wysyla skierowania a ZUS dziala jak zwykle ;) :D :lol: :lol: :lol:
Ciekawe kiedy ktos zamelduje pierwsze skierowanie ;) :D
Milka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 wrz 2020 11:05
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Milka1 »

Miałam już wyjazd mieć od 26.10.2020. więc czekam na info..z ZUS. Jak dostanę to dam znać. Myślę że muszą dać przynajmniej 2 tyg. na ogarnięcie spraw wyjazdowi -testowych.
ODPOWIEDZ