Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: zbigniew165 »

Mazrena jak odwiedzisz chociaż raz Świnoujście, to będziesz "rozdarta " między Kołobrzegiem, a Świnoujściem tak jak Gienia.
Po pobycie w ubiegłym roku w Świnoujściu jest teraz fanką obu tych uzdrowisk.
W czasie ostatniego pobytu w Świnoujściu rozmawiałem z przypadkowymi ludźmi na promenadzie i twierdzili, że w Świnoujściu tak nie wieje jak w Kołobrzegu i wolą przyjeżdżać do Świnoujścia, chociaż tu nie ma mola.
Ponieważ też jeżdżę do Kołobrzegu poza sezonem mogę potwierdzić, że w Świnoujściu jest bardziej przewidywalna pogoda i nie wieje tak jak w Kołobrzegu. Takie jest moje odczucie.
Gienia, ale pomimo, że kochasz Kołobrzeg w Świnoujściu też się dobrze czujesz i jeszcze nie raz zdradzisz Kołobrzeg. :lol:
Ostatnio to Gienia mnie witała na promenadzie, to teraz ja będę wcześniej i będę ją witał przy zejściu na Powstańców Śląskich, albo przy promie. :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 139 razy

Post autor: GIENIA »

O nieee :D pierwszy mój pobyt nad morzem , to było Świnoujście , potem chyba 5 Kołobrzegów i znowu rok temu Świnoujście w Raju ... no i teraz ... :D
Świnoujście jest cudowne , jednak ja kocham :serce: :serce: :serce: Kołobrzeg

Może być przy promie ;) :P :lol: :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia, a może po tym teraz pobycie przekonasz się jednak bardziej do Świnoujścia. :lol:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Mazrena »

Ha ha Gienia jednak kocha Kołobrzeg :serce: :lol: Szkoda ,że nie jedziesz do Kołobrzegu może i my byśmy spotkały się w realu 8-)
Ja też uwielbiam Kołobrzeg. Swego czasu przez parę lat jezdziliśmy na wczasy z dziećmi .Potem była długa przerwa i pokrzyżowane życie przez wypadek mego męża. w 2018 trafiłam do sanatorium Perła i tak powróciłam na wojaże do Kołobrzegu tzn 2 x byliśmy w 2019 r i 1x w 2020 . Tak więc w 2 lata 4 pobyty i teraz 5 pobyt.
Zbyszku myślę, że i ja kiedyś trafię do Świnoujścia .... :lol: :lol: .Mnie jakoś pogoda nie przeraża w Kołobrzegu, albo nie zwracam na to uwagi -jest mi tam dobrze :P
Świnoujście ma raczej te ośrodki starsze , albo bez basenu a to bym chciała, dlatego Rybniczanka mnie ciągnie...
Może na jesień uda się zaliczyć Świnoujście ;) 8-)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Marzenko ... zawsze kochała :serce: :lol: .... co do spotkania - co się odwlecze , to nie uciecze :lol: :lol:
Świnoujście jest urocze , ale na pobyt komercyjny ... jesli chodzi o turnusy z NFZ , ośrodki z basenem , to zdecydowanie polecam Kołobrzeg ..
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak Gienia mam takie same zdanie chociaż nie byłam w Świnoujściu :lol: :lol: :lol:
Pozostaje myśleć ,że na jesień odwiedzimy Świnoujście 8-) :) , bo to będzie wyjazd prywatny ,albo na turnus reh jak dostaniemy dofinansowanie :roll: 8-)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mazrena w Świnoujściu w Graalu jest basen i chyba mają dofinansowanie, bo to Ośrodek Rehabilitacyjno-Wypoczynkowy i są turnusy rehabilitacyjne.
Może spróbujemy z Gienią dotrzeć do tego Graala i zobaczyć na miejscu jak tam jest.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

oo super by było Zbyszku- bo to nie ma jak się jest na miejscu i coś obejrzy :lol:
Z góry dziękuję 8-)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Marzenko na pewno tam dotrzemy, żeby też dla siebie sprawdzić, jak wygląda tam pobyt i baza zabiegowa, bo faktycznie tak jak pisze Gienia w Świnoujściu zabiegi na miejscu są tylko w Energetyku i chyba w nowo wybudowanym Henryku. Z pozostałych obiektów trzeba dochodzić na zabiegi, a z niektórych także na posiłki.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbyszku , a gdzie w Świnujściu masz zabiegi w basenie na NFZ :?: gdzie poza Bałtykiem :?: :roll: jeśli chodzi oczywiscie o Uzdrowisko Świnoujście .. ja nie narzekałam na zabiegi w Rusałce , byłam bardzo zadowolona , jednak gro osób miało problem z dojściem na zabiegi , które były czasami nawet po 20-ej .... starsze osoby drogę gubiły :shock: nie każdy jest operatywny i porobi zabiegi do południa .... dużym problem dla wielu osób było np to , że stołówka gdzie indziej , zabiegi nie tylko w Rusałce , ale także , w Bałtyku , Swarożycu , Admirale i innych ... najbardziej narzekały osoby z hotelu Tryton . Tam jest tylko baza noclegowa .

Graala odwiedzić możemy , choćby po to , aby innym podać jakieś informacje :) bo to nie moja bajka :?

Marzenko , planujesz jesienią odwiedzić Świnoujście :?: :o , no to znowu się rozminiemy ;) zamiast Graala , polecam Korab .... ceny podobne , warunki też , Korab też realizuje dofinansowania ... a położenie :?: Korab leży w samym centrum strefy uzdrowiskowej ... 2 min do serca promenady :D
ODPOWIEDZ